Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért gondolják sokan "szörnye...

Miért gondolják sokan "szörnyetegnek" a nemzeti érzelmű embereket?

Figyelt kérdés

Azt tapasztaltam itt Gyk-en és más politikai fórumokon és személyesen is, hogy nagyon sok ember elítéli, rossz véleménnyel van az olyan személyekről akik nacionalisták, hagyományőrzőek, szélsőjobboldaliak.

Pl. egyszer egy társaságban régebben megemlítettem, hogy szeretem a Kárpátiát és a hazámat és a hagyományos értékek szerint élek, erre ők elkezdtek fújjolni, elhatárolódni tőlem és mondták, hogy én egy "begyepesedett turbó magyar vagyok"

Mi oka lehet ennek, hogy a közvélemény elítéli az nemzeti gondolkodású embereket?

2016. febr. 10. 15:16
1 2 3 4 5 6 7
 11/67 MolotovPunk ***** válasza:
39%

Mert aki másképp gondolkodik,azt le hazaárulózzák egyből.

Pedig nekik sincs ehhez semmi joguk,hogy ezt megtegyék egy olyan emberrel,aki mondjuk nem jobboldalra szavazott,hanem baloldalra.

2016. febr. 10. 16:04
 12/67 bithorlo ***** válasza:
62%

Nem vagyok általánosságban előítéletes, de nagyon rosszul esett, amikor a nemzeti értékekben mélyen hívő öcsém és párja negatív jellemzőkkel illették a kislányomnak választott nevet, csak mert nem ősmagyar név. És ez általában jellemzi őket és a baráti körűket is.

Ja és a név a Karolina volt, bár végül nem ezt kapta.

2016. febr. 10. 16:10
 13/67 anonim ***** válasza:
65%

Én nem szeretem az ilyen "hagyományörző" embereket,mert gyakran rákényszerítik ezt a saját gyerekeikre.

"Nemzeti érzelmű"-gyakran ezeknél az embereknél azt figyelem meg,hogy fontosabb számukra,hogy a "nemzet" vagy a külvilág,ismerősök,rokonok,stb hogyan vélekednek róla.

Fontosabb neki a közösség,mint a saját családja.

Pl,ha a gyereke meleg lesz,akkor nem a gyereke mellett áll ki,hanem "mit mondanak az emberek".Kb ez fut végig az agyán.

De ez bármi másra igaz.

Az ilyen emberek inkább a külvilágnak akarnak megfelelni,nem pedig a saját vágyaaik szerint élnek.

Én spec jobban kedvelem az olyan embereket,akik nem hagyománykövetőek,hanem saját hobbit keresnek maguknak,és azt nem kötelezik rá másokra.

Jobban kedvelem az olyan embereket,akik mernek szabadon,a saját vágyaik szerint élni,és nem adnak arra,hogy mások mit gondolnak.Sokkal kiegyensúlyozottabbak az ilyen emberek,és jobb a közelükben is lenni.

2016. febr. 10. 16:21
 14/67 anonim ***** válasza:
19%

Pedig nagyon szép név.

Én is gondolkodtam rajta, hogy a lányomnak ezt adom. :)

2016. febr. 10. 17:23
 15/67 A kérdező kommentje:

"( libsiket) hazaárulónak bélyegző"

A liberálisok tényleg hazaárulók(itt elsősorban a politikusokra gondolok)

Pl. Gyurcsány, Bajnai és Mesterházy nem tudom mik ha nem hazaárulók.

"Én nem szeretem az ilyen "hagyományörző" embereket,mert gyakran rákényszerítik ezt a saját gyerekeikre"

Nem kényszerítünk rájuk semmit csak arra probáljuk nevelni, hogy erkölcsös, egészséges életmódot éljnek, szeressék és szolgálják nemzetüket.

Ez nem kényszer szerintem.

"Jobban kedvelem az olyan embereket,akik mernek szabadon,a saját vágyaik szerint élni,és nem adnak arra,hogy mások mit gondolnak.Sokkal kiegyensúlyozottabbak az ilyen emberek,és jobb a közelükben is lenni."

Inkább a nem-hagyományőrzőkre jellemző ez, hiszen a mai világban az erkölcstelenség, anyagiasság és hedonizmus lett a követendő példa így ők akarnak másoknak megfelelni.

Pont, hogy mi hungaristák nem vagyuk birkák, tucatemberek akik a tömeg gondolkodásának akarnak megfelelni.

2016. febr. 10. 17:25
 16/67 anonim ***** válasza:
63%
A 11-es nagyon jól írja bár ezt ugye más kisebbségnél szokás használni akiket most nem keverek ide. Lehet szeretni a hazát otthon a négy fal között helyett hogy mindenféle gyűléseket szerveznek, meg ilyen gárdákat, seregeket hoznak létre, randalíroznak az utcán meg ilyenek. Aki visszafogottan szereti a a hazáját azzal nincs semmi baj. De a többség nem ilyen, a többség sajnos gyűlölködő és szélsőséges.
2016. febr. 10. 17:30
 17/67 MolotovPunk ***** válasza:
44%

Látod erről van szó kedves kérdező.Teljesen mindegy,hogy ki van éppen baloldalon,vagy liberális oldalon pártvezetőként,számodra (számotokra) az összes hazaáruló.

Ha Fok Géza lenne a baloldal vezetője,számotokra gondolom ő is az lenne,csak mert másképp gondolkodna,mint ti.

Ezért hányok én a szélsőjobbos nézetektől és választóktól is.Nekem pedig ne akarják megmondani azt,hogy mi erkölcsös és mi nem.Meg azt se,hogy kire szavazzak.Majd azt én eldöntöm...

2016. febr. 10. 17:31
 18/67 MolotovPunk ***** válasza:
60%

/Aki visszafogottan szereti a a hazáját azzal nincs semmi baj. De a többség nem ilyen, a többség sajnos gyűlölködő és szélsőséges./

Igen jól írtad,pont ez a bajom a szélsőjobbal.Ő rájuk jellemző a hangoskodás,hazaárulózás meg kukagyújtogatás is.

2016. febr. 10. 17:33
 19/67 anonim ***** válasza:
70%

Szóval a begyepesedett mantráid után kérdezed, hogy miért tartanak titeket begyepesedettnek? :D

2016. febr. 10. 17:37
 20/67 anonim ***** válasza:
37%

Mondjuk érdekes, hogy az én ismerőseim között inkább a liberálisok gyújtogatnak.

Azt pedig remélem nem kell mondanom, hogy mit csinált a baloldal az országgal.... "Más gondolkodás". Nem, hazaàrulás.

2016. febr. 10. 17:38
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!