Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Te elhagyod Hazádat, Magyarors...

Te elhagyod Hazádat, Magyarországot?

Figyelt kérdés

Tervezed a közeljövőben, hogy elhagyod Magyarországot, legyél óvodás, diák, pályakezdő, vagy nyugdíjas? Véglegesen, vagy ideiglenesen mentek ki külföldre? Indokot pls. írjatok.

(Lécci írjátok a válaszotok mellé nemeteket és korotokat)

2016. jan. 21. 17:45
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/71 anonim ***** válasza:
75%

Azt hiszem, hogy az emberiség az amit jó érzéssel családomnak nevezhetek, és ez a szép bolygó az amit jó érzéssel a hazámnak. A magyar kultúrához kötődöm, persze József Attila, Ady, vagy Petőfi versei fontosak nekem, a magyar nyelv, a magyar történelem részét képezi annak ami vagyok, de európai is vagyok és a szívemhez nőtt a vén kontinens. Ezek érzelmi és kulturális kérdések, de határozottan úgy érzem és úgy gondolom, hogy a nemzetállamok elavultak és az országhatárokkal felszabdalt világnak véget kell vetni. Minden embert azonos jogok illetnek meg bármelyik kontinensen ringatták bölcsőjét és erkölcsileg elfogadhatatlan születési előjogok vagy hátrányok alapján megkülönböztetni vagy korlátozni abban, hogy ott vállaljon munkát, ott telepedjen le, ott alapítson családot ahol akar. Az államhatárok léte és az állampolgársági alapú diszkrimináció méltatlan, erkölcstelen és szégyenletes dolog. E mellett rendkívül célszerűtlen is. Ha az emberiség túl akar élni akkor össze kell fognia és közösen kell cselekednie bolygók megóvása és egy fenntartható globális társadalom megteremtése érdekében. A törzsi és nemzeti háborúskodások, nacionalizmus, protekcionalizmus és a nemzeti szeparatizmus nem méltó civilizált emberhez.

Borzasztóan szégyelleném magam, ha egy távoli galaxisból érkező magas intelligenciájú tudós vendég előtt magyarázkodnom kellene, hogy mi itt azon vitatkozunk, hogy hova húzzunk kerítéseket egymás közé, vagy hogyan utáljuk ki magunk közül a másik embert, vagy hogy be kell-e fogadni a menekülteket.

2016. jan. 23. 14:22
 52/71 anonim ***** válasza:
94%

Ha kapok munkát igen. Nem ragaszkodom ehhez az országhoz. Nincs itt senki fontos számomra, csak a szüleim, de miattuk nem fogok leragadni.

22f

2016. jan. 24. 21:09
 53/71 anonim ***** válasza:
89%

Én igen, mert hazaáruló vagyok. De a viccet félretéve azért, mert itthon nincsen lehetőségem arra, amit csinálni szeretnék. Nagyon jó zeneszerző vagyok, de itthon a film már gyakorlatilag teljesen a kiváltságos Vajna team kezében van, én pedig nem vagyok éppen fideszes, tehát nem tudok filmzenét írni Magyarországon. Emellett ritka az olyan videojáték, amely magyarként nagyobb nemzetközi visszhangot kap, tehát ez az opció se működőképes, tehát kénytelen leszek elmenni valami angolföldre, USA vagy Nagy-Britannia ahol van ilyen jellegű lehetőség. Tudom, hogy nagyon ambiciózus tervek, de ezért hagynám itt az országot. De szinte bármelyik ország érdekes lehet, ahol csinálnak jó filmeket és/vagy jó játékokat.

Férfi 26

2016. jan. 24. 21:10
 54/71 anonim ***** válasza:
91%

Nekem szülőbolygóm van: a Föld

Ezen oda mászkálok ahová jólesik, mindig otthon vagyok

2016. jan. 25. 12:05
 55/71 Shamash ***** válasza:
16%

Az az igazság, hogy külföldön CSAK szolga lehetsz, semmi más. Akár kubikus vagy, akár mérnök, soha de soha nem leszel egyenrangú a kintiekkel.

Több éves fájdalmas tapasztalat beszél belőlem.

2016. jan. 27. 11:41
 56/71 anonim ***** válasza:
95%

Sajnalom ha ilyen rosszak a tapasztalataid. Rajtad mulik mennyire tudsz vagy akarsz beilleszkedni az uj orszagba.

En a tengerentulon elek, 28 ev alatt igazi hazara talaltam sokkal inkabb hazam ez az orszag mint Mo valaha is volt. Az osszes baratunk itteni nincsenek magyar kapcsolataink egyaltalan. Es kezdettol fogva ereztem a segitokeszseget az embereknek amiota meg mar rendesen beszelem a nyelvet azota olyan baratokra tettem itt szert amilyenekbol egy se volt Mo on.

2016. jan. 28. 07:56
 57/71 anonim ***** válasza:
95%
Szolga? Miért, nem kapsz fizetést? Szerintem csak nem tudsz beilleszkedni, azért gondolod ezt.
2016. jan. 28. 09:43
 58/71 Shamash ***** válasza:
87%
A beilleszkedéssel semmi gond. 4 nyelven beszélek folyékonyan, nyitott ember vagyok, aki alapvetően derűs kedélyű. Munkán kívül minden szuper, vannak haverjaim, kijárogatunk, de a munkahelyen nem kerestem sohasem annyit, mint a hasonló végzettségű helyi/nyugati.
2016. jan. 28. 15:52
 59/71 anonim ***** válasza:
89%
Nem tudom melyik orszagban elsz itt ez nem igy mukodik. a vegzettseged, gyakorlatod alapjan kapod a fizetesi besorolast ami pontosan ugyanannyi amennyi a rendelkezesekben elo van irva, kulonben maris diszkriminacionak szamit amit egy ceg se szivesen vesz magara. Azon felul nem kell olyan munkahelyet elvallalni ahol nem fizetik meg a tudasodat. Lehet hogy van ahol szamit ha valaki nem allampolgar (mi azok vagyunk 25 eve) itt ennek is csak akkor van jelentosege ha a munka megkoveteli hogy itteni allampolgar legyen az illeto.
2016. jan. 29. 10:00
 60/71 anonim ***** válasza:
82%

Persze hogy a kinti magyarok többsége nem tud beilleszkedni, a 90%-uk nyelvtudás és komolyabb végzettség nélkül megy ki, és csak egy lesz a tipikus kelet-európai munkások közül. Az magára vessen.

Én 13 éve élek Norvégiában, felsőfokú nyelvvizsgával és közgáz diplomával jöttem ide, gyakorlatilag mindenhol norvégként kezelnek, sőt, csodálkoznak ha megemlítem a származásomat, hogy sosem gondolták volna. Pedig a norvég feleannyira befogadó nép nincs, mint például a németek, az angolok vagy neadj'Isten a svájciak.

Ha be akarsz illeszkedni, be fogsz. Akárhol. Ehhez viszont el kell engedned a magyar gyökereid, ez így működik.

2016. jan. 29. 11:52
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!