Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Te elhagyod Hazádat, Magyarors...

Te elhagyod Hazádat, Magyarországot?

Figyelt kérdés

Tervezed a közeljövőben, hogy elhagyod Magyarországot, legyél óvodás, diák, pályakezdő, vagy nyugdíjas? Véglegesen, vagy ideiglenesen mentek ki külföldre? Indokot pls. írjatok.

(Lécci írjátok a válaszotok mellé nemeteket és korotokat)

2016. jan. 21. 17:45
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/71 anonim ***** válasza:
32%

Már nem. 32/F

4 éve pattantam meg nyáron és nem megyek vissza.

2016. jan. 21. 18:30
 12/71 anonim ***** válasza:
93%
Nem. Kőműves, Vas megye. 23/F
2016. jan. 21. 18:30
 13/71 anonim ***** válasza:
95%

Tervezed a közeljövőben, hogy elhagyod Magyarországot?

Igen, ez év közepére-végére van betervezve.

Véglegesen, vagy ideiglenesen mentek ki külföldre?

Ez még a jövő zenéje. Nagyon sok mindentől függ.

Indokot pls. írjatok:

Nekem sokakkal ellentétben nem anyagi okaim vannak hogy kimegyek külföldre. Egyszerűen csak nyugodtabb és kiszámíthatóbb életet szeretnék élni, illetve egyáltalán nem tudok megbékélni az idehaza uralkodó mentalitással.

Továbbá a szakmám iránti kereslet hatalmas mértékben függ rengeteg féle-fajta jogszabálytól. Idehaza pedig egyik pillanatról a másikra olyan egyszerűen változtatják ezeket a jogszabályokat, mint amikor más ember zoknit cserél. Ilyen jogbiztonság mellet pedig képtelen vagyok nyugodtan, előre tervezni/számolni, legyen szó bármiről. Néha már pedzegettek olyan dolgokat, amit ha megléptek volna akkor abban a pillanatban a potenciális ügyfelek 20%-ától elesne a cég. Ez durva bevételkiesést jelentett volna a cégnek, leépítések lettek volna és mivel én vagyok a legfiatalabb és a legkevésbé tapasztalt így valószínűleg engem küldtek volna el.

Az hogy visszajövök e, az majd a jogszabályoktól és jogbiztonságtól függ. Ha majd azt látom, hogy ez az egész normálisan és logikusan lesz felépítve, mellette pedig nem lesz havi szinten 180 fokos szemléletváltás, akkor elgondolkodnék idehaza egy vállalkozás nyitásában. De addig kizárt hogy ilyenre vetemedjek.

24/F

2016. jan. 21. 18:43
 14/71 anonim ***** válasza:
Én elszeretném hagyni nem állandóan hanem úgy hogy mondjuk külföldön szereznék sok pénzt és lenne ott is egy házam meg itthon is egy. Kétlaki életet folytatnék. Családom, szüleim itt élnek, miattuk sem költöznék ki teljes mértékben külföldre örökre.
2016. jan. 21. 18:50
 15/71 anonim ***** válasza:
96%
Egyelőre nem.
2016. jan. 21. 18:56
 16/71 anonim ***** válasza:
84%

Skóciába készülök egy ismerősöm vállalkozásába, a neki dolgozó egyik szakember baleset következtében munkaképtelenné vált, a képzettségemet tekintve pedig én jó pótlék lennék ott és mivel nem kell betanítani, ezért a megérkezésem után már 5 perccel munkába is állhatok. A magyar minimálbér másfélszeresét kapnám kezdő fizetésnek, a vállalat alkalmazottjaként pedig jogosult lennék a teljes körű orvosi ellátásra és pár éven belül akár saját műhelyem is lehetne, idehaza azonban csak alkalmi megrendeléseken tengődöm, a megbízóim képtelenek pontosan kifizetni, szóval fényévekkel jobb körülmények között tudnék élni. Legkorábban 10 év múlva szándékozok hazanézni, ha esetleg addigra moderálódnak az emberek és nem 10 millió ostoba proli országa lesz ez a hely, akkor talán hazaköltözök, bár őszintén szólva nem fűzök nagy reményeket ahhoz, hogy itt az elkövetkező 40 éven belül komolyabb társadalmi változások lennének pozitív értelemben.

A hazáról meg annyit, hogy számomra a haza olyasmi, ami ad is azért valamit cserébe, ha már én az időmet és a pénzemet neki szentelem, Magyarország nekem eddig a stresszen és a csalódottságon kívül semmit nem adott.

2016. jan. 21. 18:57
 17/71 anonim ***** válasza:
94%
Igen sajnos vagy nem sajnos tervezem. Még nem de az elkövetkezendö 2-3-4 éven belül igen és végelgesen. hát nagy vágyódásom svájc lenne de ausztria vagy német még. és igen végélegesen. Ott sem kolbászból van a kerités de nem mindehgy hogy ott 1 ora alatt keresek annyit mint itt egy nap alatt. elvagyok még ez a pénz elég ugymond de nemsokáig már. késöbb 30on tul ha minden rendbejön és jólesz esetleg megprobálkozok amerikával de bármelyikbe jutok nem fogok hazajönni sosem. de most közbe jöttek ezek a migránsok is és hát várom hogy ugymond milesz belöle addig stagnálok utazgatok szórakozok gyüjtögetek. Ja 23/f
2016. jan. 21. 19:04
 18/71 anonim ***** válasza:
73%
Jah az indok. Hát itt hamarosan ellepik az országot a mindannyian tudjuk kik.... nincs pénz nincs jövökép az egészségügy maholnap összedöl se felszereltség se tudás se szakértelem semmi. az oktatás egyenlö a 0val. a bérek a kutya feneke alatt. minden nagyon drága az utak szétrohadnak. elözö voltam
2016. jan. 21. 19:06
 19/71 anonim ***** válasza:
6%
Nem mert itt lopásért és verekedésért nem kap a ember komoly büntetést, sőt néha enyhítő körülmény. 17F
2016. jan. 21. 19:40
 20/71 anonim ***** válasza:
67%
Magyarország nem a hazám csak tévedésből ide születtem. Ahogy lehet megpattanok. itt nincs jövő semmi értelme itt élni nem sorolom miért ti is tudjátok 23/f
2016. jan. 21. 20:54
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!