Te elhagyod Hazádat, Magyarországot?
Tervezed a közeljövőben, hogy elhagyod Magyarországot, legyél óvodás, diák, pályakezdő, vagy nyugdíjas? Véglegesen, vagy ideiglenesen mentek ki külföldre? Indokot pls. írjatok.
(Lécci írjátok a válaszotok mellé nemeteket és korotokat)
mar tobb mint 10 eve eljottem.
Akkor voltam 30. Par evre terveztuk, de nem hinnem hogy valaha is visszamegyunk .
Igen, de annyira nem a közeljövőben (6-8 év távlatban szeretnék lépni, be kéne fejezni az egyetemet, kéne egy kis szakmai tapasztalat is meg a nyelvtudásomon is dolgozni kell még), de tervezem. Indok? Az egyiket szerintem tudod. Itthon ezzel a végzettséggel pályakezdőként kapok nettó 150-et, külföldön meg több mint egy milliót, és nem, nem kerül vagyonokba a megélhetés, a havi százötvenből itthon csak garzont vagy szobát lehet bérelni, igen külföldön sem minden fenékig tejfel, de legalább nem maradsz bérrabszolga életed végéig, mint a "hazámban".
Egyébként a Hazám ott van, ahol emberszámba vesznek, még akkor is ha csak egy bevándorlóként, de emberszámba, ezt itt Magyarországon, szinte lehetetlen elérni!
Fogalmazzunk úgy, én a jövőben épp új Hazát keresek Magyarország a mostani Lakóhelyem helyett majd.
Igen, sajnos kénytelen leszek, mert egyetemi munkahelyemen tudományos kutatómunkám feltételei nincsenek biztosítva és a jövőben sem látszik esély a helyzet érdemi javulására. Megélni éppen meg lehet, de érdemben kutatni nem.
Úgy tervezem, hogy egyelőre csak pár évre megyek ki a családommal, nem égetem fel magam mögött a hazatérés lehetőségét, de sajnos lehet, hogy csak nyugdíjasként lesz majd lehetőségem valóban véglegesen hazatérni.
Többször voltam már több helyen Európában és Amerikában is pár hónapos munkákra, ösztöndíjakra, tanulmányutakra és volt alkalmam tájékozódni, így megalapozott döntést hoztam.
Ez egy nagyon nehéz döntés, mert ez a hazám, itt vannak a barátaim, itt nőttem fel és egyébként itt érezném jól magam. De tartozom azzal önmagamnak, Istennek és az emberiségnek, hogy a bennem meglévő tehetséget (ami nem olyan nagyon kiemelkedő, de nekem ennyi jutott) mindenképpen kibontakoztatom.
(41/F)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!