Te elhagyod Hazádat, Magyarországot?
Tervezed a közeljövőben, hogy elhagyod Magyarországot, legyél óvodás, diák, pályakezdő, vagy nyugdíjas? Véglegesen, vagy ideiglenesen mentek ki külföldre? Indokot pls. írjatok.
(Lécci írjátok a válaszotok mellé nemeteket és korotokat)
Ideiglenesen talán. A Nyugat-Európai szemléletmóddal nem tudok azonosulni, de a Távol-Kelet az viszont vonz. Japán,Korea, vagy délebbre Ausztrália. Arra fele még józanok az emberek, normális értékrendszerrel, főleg az előbbi kettőben.
Egyrészt érdekel is, hogy teljesen más kultúra, másrészt anyagi szempontból sem lenne rossz pár évet lehúzni arra fele.
De véglegesen nem tervezem elhagyni Magyarországot.
22F, egyetemista.
Semmi bajom azokkal, akik kulturált módon közlik, hogy pénzkeresés, tapasztalatszerzés, tehetségük kibontakoztatása, stb. érthető okokból szeretnék kipróbálni magukat külföldön. Azokkal sem, akik ezek közül esetleg nem térnének vissza.
DE, aki így, vagy hasonlóan nyilatkoztatja ki, hogy "Magyarország nem a hazám csak tévedésből ide születtem", szinte gyűlölettel szól arról az országról, ahol született, erre nehéz szavakat találni. Az ilyenek az anyjukat is képesek lennének megtagadni? "nem az anyám, csak véletlenül megszült"? Ámbár el tudom képzelni, hogy az anyja is milyen lehet ezeknek, hogy ember helyett egy ilyen szart sikerült neki nevelni... Leszóltátok a tizenhat éves gyereket, kiröhögtétek, pedig el sem tudjátok képzelni, hogy emberség szempontjából mennyivel több, mint ti vagytok! És igen, neki VAN hazája, és lesz akkor is hazája, ha valamiért esetleg külföldre megy: dolgozni, tanulni, stb, lesz egy hely a földön, ami az övé, ami az otthona, ahova visszavárják, és ő is vissza vágyódik de nektek ilyen SOHA NEM LESZ!!!
szerencsere mar 30 eve eljottem a ferjemmel egyutt.
eletunk legjobb dontese volt soha nem mennenk vissza/
f 59 n 60
Egyenlőre még maradok,de elképzelhető,hogy pár év múlva lelépek.Viszont még nem tudom hova kéne,talán Hollandiába,vagy Norvégiába.
Helyezettől függ mi lesz,lehet örökre kint maradok majd.
28/F
Szóval hazátok megtagadását igazolni, éppen Petőfi Sándort akarjátok segítségül hívni? :-) Nyomorult bozgorok. Petőfi és köztetek csupán annyi különbség van, hogy ő hajlandó volt harcolni a jogaiért, hogy legyen hazája. A hozzátok hasonlóra Petőfi még a nyálat sem pazarolta volna, hogy leköpjön...
"Előre hát mind, aki költő,
A néppel tűzön-vízen át!
Átok reá, ki elhajítja
Kezéből a nép zászlaját,
Átok reá, ki gyávaságból
Vagy lomhaságból elmarad,
Hogy, míg a nép küzd, fárad, izzad,
Pihenjen ő árnyék alatt!"
"Sehonnai bitang ember,
Ki most, ha kell, halni nem mer,
Kinek drágább rongy élete,
Mint a haza becsülete."
"Lement a nap. De csillagok
Nem jöttenek. Sötét az ég.
Közel s távolban semmi fény nincs,
Csak mécsvilágom s honszerelmem ég.
Szép csillag a honszeretet,
Gyönyörüségesen ragyog.
Szegény hazám, szegény hazám te,
Neked kevés van ilyen csillagod."
És, a végére még egy:
"Hol az ellen, kérdezed? ne kérdezd,
Mindenütt van, ahová tekintesz,
S legnagyobb és legveszélyesebb az,
Ki mint testvér símul kebleinkhez.
Köztünk van a legnagyobb ellenség,
A cudar, az áruló testvérek!
S egy közűlök százakat ront el, mint
A pohár bort az egy cseppnyi méreg.
A halálos itéletet rájok!
Százezerszer sujtson bár a hóhér,
Bár a házak ablakán foly is be
Az utcáról a kiáradó vér!
Könnyü bánni külső elleninkkel,
Ha kivesznek e belső bitangok...
Félre most, lant... futok a toronyba,
Megkondítom azt a vészharangot!"
48 as, te azt hiszed mindenki konnybe borul egy Petofi verstol? Nekem ott van a hazam ahol biztonsagban joletben es szeretetben elhetek. Es ez nem Magyarorszag. Ott szulettem magyar szarmazasu vagyok ennyi es nem tobb.
Sokkal buszkebb vagyok arra hogy ennek az orszagnak lehetek az allampolgara mint valaha is voltam a magyar allampolgarsagomra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!