Te elhagyod Hazádat, Magyarországot?
Tervezed a közeljövőben, hogy elhagyod Magyarországot, legyél óvodás, diák, pályakezdő, vagy nyugdíjas? Véglegesen, vagy ideiglenesen mentek ki külföldre? Indokot pls. írjatok.
(Lécci írjátok a válaszotok mellé nemeteket és korotokat)
"Szerintem magyarnak lenni az egyik legszebb dolog. Aki nem büszke arra hogy magyar azt nem tudom megérteni. "
Magyarnak lenni egyszeruen egy allapot. Olyan mint ferfinak vagy nonek lenni, mint magasnak vagy alacsonynak, jokepunek vagy rondanak. Nem csinaltal erte semmit, ezt dobta a gep.
Akkor mi fel kell ra buszkenek lenni? En meg ezt nem ertettem soha.
En arra vagyok buszke amit en sajat magam ertem el a magam erejebol, amit letettem az asztalra. Inkabb keress te is valami ertelmes celt az eletedben, mert a magyarnak levés az nem az.
"Magyarországot jó pár uralkodója próbálta meg meghódítani , szétlopni . Hát csúnya végük is lett."
Nekünk lett csúnya végünk. A középkor dereka óta elnyomásban éltünk, és sokszor tudatosan fogták vissza a fejlődésünket.
"Helyettünk senki se fogja helyrerakni az országot. Nem tudom mennyi idős vagy de ránk fiatalokra várna ez a feladat."
Működő rendszert bármikor feltud állítani az ember, de itt nem ez folyik. Itt van egy nagy érdekcsoport, akik érvényesítik az akaratukat, és aztán kész. Az emberek bármelyik pártra szavaztak, szerintem valamilyen szinten csalódtak. Mostanra pedig mind kiábrándultunk ebből.
És ha a történelmünkből indulok ki, megint az lesz, hogy a legközelebbi balhénál mi leszünk a vesztes oldalon.
"476-tól 1492-ig számítjuk"
Ilyen szempontból tényleg hülyeséget mondtam, bocsánat. Akkor inkább maradjunk a török uralomban, mint kezdőpont.
"Meg elég szarul esik hogy mindenki lehet mindenre büszke de mostanság megy már gáz ha büszke az ember a magyarságára??"
Ne add számba a szavakat. Nem szégyen magyarnak lenni, elég sok, egyedi értéket őrzünk mint nemzet, és népcsoport, de ez nem befolyásolja, egy ország fentarthatóságát.
"Plusz ilyen pesszimista felfogással"
Ez kérlek realista felfogás amit felvázoltam, ugyanis gazdaságilag a csőd határát súroljuk folyamatosan, katonailag egy nagy nullák vagyunk, és nem valószínű, hogy egy olajmező tetején telepedtünk le.
Mindezt tenyészi az a tény, hogy csalják az adót százezres számban. Az tök mind1, hogy ki hogyan áll hozzá az államhoz, de az adózás egy alap, állampolgári kötelesség, igazából egy adok-kapok ügylet egyik velejárója. Ország kedveltségétől függetlenül, ez etikai kérdés, amin sokan megbuktak.
"A magyarság nem egy olyan dolog mint nőnek vagy férfinak lenni. A magyarság egy életérzés."
Na ez olyan komoly volt mint egy Coca-Cola reklam :)
De nekem nincs vele bajom ha te igy erzel, bar gyanitom hogy egyszer azert majd kinovod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!