Jobbikosok! Egyetértetek a jobbik finnugorellenes politikájával?
Nem is olyan rég én még abszolút-jobbikos voltam. Teljesen.
Ezzel párhuzamosan finnugorizmussal sokat foglalkoztam az elmúlt időben.
Aztán Vona Gábor kijelenti, hogy meg akarják állítani a finnugorizmus ámokfutását. Nekem ekkor legelőször kezdett úgy tünni, hogy ez amit vona csinál sajnos nem a finnugorizmus ámokfutása.
Véleményem szerint a ,,finn-ugor elmélet" egyáltalán nem zárná ki a ,,hun-avar-magyar" azonosságot.
Utánanéztem alaposan a jobbiknak, vona gábornak is és a finnugorizmusnak is.
És nekem bizony az jött ki, hogy Vona Gábor téved. Vona Gábor bizonyára kiválló történész, de a azt a bizonyos történeti összehasonlító módszert történelem szakon nem tanítják. Szerintem szomorú dolog, hogy a politika akarja megmondani, hogy mi kitől akarjunk származni. A jobbik petícióját pedig kiváló régészek, kiváló írástörténészek, és világhírű filmiparosok írták alá, de nyelvészt én csak négyet találtam. A finnugorizmus nem az írástörténet, nem a filmipar, és nem is a régészet szüleménye, hanem a nyelvészeté.
A jobbikosok véleménye így az hogy a nyelvészet eredményeit meghamisították. Pedig a nyelvészetet lehetetlen meghamisítani. A tudósok tudományos anyagból tudományos módszerrel dolgoznak. Ha valaki a tudományos módszert hamisítja meg (a jobbik mellett álló dilettáns nyelvészkedők ezt teszik) az rögtön feltűnik. Ha valaki a tudományos anyagot hamisítja meg (ami ebben az esetben a rokonnyelvi adatok; szavak, ragok, mondattan stb.) azt pedig a későbbi anyaggyüjtők leleplezik. A finnugor népek nyelvéről eddig minden finnugorista, és nem finnugorista anyaggyűjtés ugyan azt mutatja.
Mert nálunk már az őstörténelem is politika. A jobbik nálam a józan ész határait feszegeti. Úgy érzem egyik pártban sem bízhatok. Az egész jobbik nekem egyre inkább a Csurkára kezd hasonlítani.
Azt hiszem 18éves koromban megajándékozom magam egy új párttal.
Egy nép létrejöhetett sok nép összeolvadásából, de nyelv nem. Ez furcsa, de ay nyelveknél mindig meg lehet állapítani, hogy melyik nyelvcsaládból származik. Keveréknyelvek tudtommal nincsenek.
Ezalól kivétel az amikor egy nyelv szubsztrátumot tartalmaz.
,,Ezt az egészet finnugor nyelvrokonságot a szép "magyar2 nevű, XVIII. századi csillagász, Sajnovics János találta ki, amikor Lappföldön járt. Soha senki nem tudta bizonyítani, mert az az 500 szó szó, ami azonos, rengeteg más nyelvben is azonos. Hunfalvy -- Hunsdofer pedig a monarchia szellemében bizonyitani akarta, hogy jogos az elnyomatás, a magyar alacsonyabbrendű népség. NINCS (illetve nagyon távoli) ez a nyelvrokonság. És nem kell ehhez se Fidesz, se Jobbik, se más párt. Genetikailag egyébként semmi közünk se a lappokhoz, se a finnekhez."
Genetikai, és nyelv rokonság egyáltalán nem feltétlenül nem esik egybe. Nézd például az angolokat és az irániakat. Azonos eredetű nyelv, de genetikailag semmi közük egymáshoz. De ennek az ellentéte is előfordul; a spanyol az olasszal rokon nyelv is, és nép is. Nem jó összemosni a nyelrokonságot, és a genetikai rokonságot, feltételezem, hogy tudat alatt azért csináljátok mégis sokszor ezt, hogy a nyelvrokonságot genetikai rokonsággal tudjátok cáfolni. Mellesleg tudtommal sajnovics nem 500, hanem csak 150 szót elemzett (pont annyit mint mario alinei az etruszk-magyar nyelvrokonság című könyvében), és ha nem tévedek, ahonnan ezt az állítást vetted, ott ezt nem bizonyítják be, azok is csak kinyilatkoztatnak.
Sajnovics műve azért volt korszakalkotó A MAGA KORÁBAN (!), mert ő nem csak szavakat, hanem morfológiai elemeket, tulajdonságokat, ragokat is bevont a kutatásba. (Na és ezek a ragok is vajon megvannak minden más nem finnugor nyelvben???)
A finn-magyar genetikai rokonság ellen mostanában nemkevés kurucos emeli fel a szavát, igen én is hallottam, én is olvastam. És méghozzá azt olvastam, hogy ezek sehol nem mutatják be pl. a mitokondriális dns szekvenciák előfordulását a magyar és a finn népességben, nem bizonyítanak, csak állandóan kinyilatkoztatnak.
Drága, rosszul látod a dolgokat.
Nyilván kell lennie valami közösnek a mi népünk és a finnugor népek között.
De! Te még nem olvastál történelemkönyveket? A sógoraink, akik beolvasztották az országunkat az övékbe, megpróbáltak minél jobban elnyomni, eltüntetni minket.
Lásd mikor minden népet segítettek akik ellenünk fordultak. Mert mi voltunk egyedül azok akik veszélyt jelenthettek rájuk.
Ezért elkészítettek nekünk egy olyan történelmet, mi szerint mi itt egy senkinek sem kellő népcsoport vagyunk, mi mindent leigáztunk itt, és finnugorok az őseink. (még véletlenül sem valami szomszédos vagy legalább "európai", rokon nép, akivel esetleg összefoghatnánk)
Nagyon jól is sikerült nekik, mert amint látod, sikerült majdnem minden népet ellenünk fordítani, szlovákokat szerbeket.. Holott kitudja egy őstől származunk! Szerintem 99% hogy a szlovákok a mi népcsoportunkból származik. Ennek ellenére mára gyűlöl minket az egész országuk (tisztelet a kivételnek)
Én nem vallom ezt a szkíta, hun, meg még mezopotámiai meg mittudomén milyen elméleteket, de akkor sem a finnugoroktól származunk.
S a te döntésed, hogy leszel e Jobbik szavazó vagy nem. Ha eldöntötted, mi már úgysem fogunk téged meggyőzni... elég egyértelmű, nem?
Az még hogy van párszáz szláv szó a magyarban az még egyáltalán nem jelenti azt, hogy a magyar a szláv nyelvekkel rokonságban lenne. Mint ahogy leírtam a szavaknál sokkal jobban számít pl. a nyelv morfológiai rendszere.Vagy a gramatikája.De hogy maradjunk a szavaknál; a szavak csak akkor számítanak rokonságnak, ha azok az alapszókincs részei. Mert ha nem azok, akkor jövevényszó az összes. És ez nem csak nálunk van így, hanem mindenhol. Az angolban 2x több latin szó van mint ősgermán... az angol nyelv germán eredetét mégsem vonja kétségbe senki (pedig a genetikai kutatások azt is megcáfolták. Mint kiderült; anglia lakossága elsősorban az őslakos keltáktól származik nem a később betelepült vikingektől). Az angol nyelv alapszókincse ugyanis szinte teljes mértékben germán.Mondok egy jó példát. Az angol szókincsben kb 16%-ra becsülendő a francia jövevényszavak aránya. Az alapszókincsre összpontosító swadesh-lista viszont csak egy francia szót tartalmaz az angol nyelvben (mountain)
lásd: [link]
"h. mi itt a Kárpát medencében teljesen betolakodónak érezzük magunkat, hiszen nincs semmi nyelvrokonságunk a környező népekkel."
Szerintem ez még jó is.Átlagosnak lenni SZAR, különcködni pedig jó.Ez különlegessé tesz minket.Nem tudjuk pontosan honnan jöttünk, nem tudjuk honnan származunk, alig tudunk valamit magunkról.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!