Miért menekül mindenki egyből külföldre?
"Tehát nem az volt az indok, hogy külföldön 0% a rossz elem, hanem az, hogy sokkal kevesebb mint itthon, és nem nehezíti meg a politika ilyen szinten az életedet."
Te kozalkalmazott vagy? Vagy miert fugg ennyire az eleted a politikatol? Az ismeroseim a GYF kormany idejen sem eltek semmivel sem rosszabbul mint most es a jovojuk is sajat maguktol fugg es nem attol hogy epp ki ad 200ft-ot a rezsicsokkentessel. Nem az MSZP-re, meg Fideszre kell varni hogy majd ok lesznek a megvaltok, mert nem lesznek! Ha teszel erte akkor viszont jobb lesz.
Te nem olvastad el, vagy nem értetted meg amit írtam :)
Nem csak a pénz beszél.
Amúgy vannak/voltak közszférás ismerőseim, és olyanok is akik a rendszer szarságai miatt szívnak/szívtak.
Az mszp ideje alatt is fos volt, de ennyire félni nem kellett, hogy elveszik az ember életét, szabadságát, munkáját, pénzét, stb...
Még mindig nem érted. Nem az a lényeg, hogy mi változott volna, ha valamelyik ellenzéki párt kerül kormányra, hanem hogy mi az, ami biztos nem fog változni most. Mint írtam, a remény teljes hiánya. Nem biztos, hogy az ellenzék jobban vezetné az országot, de az biztos, hogy máshogy.
Most, hogy egy ilyen megalomán embert újra választottak, nincs rá garancia, hogy a manyup pénzek után nem államosítják a bankbetéteket is, nagyon valószínű, hogy a reálbér tovább esik, a közhangulat tovább romlik, és így tovább a végtelenségig.
Az, hogy ezt nem látod át, csak annyit jelent, nem érted az emberek működését.
Ki a franc venne el a munkadat azert mert a Fidesz van kormanyon?? :D
vagy te el tudod kepzelni a szitut hogy jon a fonokod es kozli hogy "Kovacs, mostantol nincs szukseg onre, mert jott egy level a helyi Fidesz irodabol hogy maga nem szavazott rajuk..."
Na neeeeee....
"Mint írtam, a remény teljes hiánya. Nem biztos, hogy az ellenzék jobban vezetné az országot, de az biztos, hogy máshogy. "
Szerimted ki lenne jo miniszterelnok, de komolyan?
Vona, aki kilepne minden olyan szovetsegbol ahonnan nem keves jon be az orszagnak?
Mesterhazy, akik GYF magyar hangja es mar leszerepeltek?
Szerintem ne akarjuk megtudni hogy milyen lenne az o kormanyzasuk.
Nagyon nem vagy képben, ez a gond.
Mondok egy példát.
Vezetni tanultam nemrég. Az oktatóknak kihoztak olyan szabályokat, hogy naponta x órát tolhatnak csak le. Egy tonna pénzt vettek ki így a zsebükből. Ott is volt valami államosítás, ezt most pontosan nem tudom, ezt jobban vágja az aki benne van a szakmában, valami olyasmiről beszélt a csávó, hogy az oktatást is le akarja nyúlni az állam, hogy csak rajtuk keresztül tudjanak dolgozni így nyúlva le pénzeket. Egyelőre most kivéreztetés folyik. Nem elvették a munkájukat olyan paraszt logikával ahogy te fogalmazol. Ebből is látszik, hogy vagy nem érted, vagy nem érdekel az egész.
Olyan törvényeket és szabályokat lehet hozni amivel komoly anyagi károkat okozhatnak xyz szakmában dolgozóknak.
Ilyen volt a játékgépes sztori is, ami miatt sokan sok pénzt vesztettek, sokan pedig a munkájukat. Most abba ne menjünk bele, hogy jó e, hogy az alkesz nem dobálja be a pénzt, bár úgy tudom, hogy van azért engedélyezett kaszinó, ergó a haverok mégis sokat keresnek a monopóliummal.
Nem izgat, nincs se boltom, se játék gépem, nem vagyok játék gép szerelő, nem árulok cigit se piát, nem oktatok vezetést se.
De nem tudhatom, hogy mikor kerülök be én is a sorba hamarosan közvetlenül vagy közvetetten.
…..kereskedelem abc más más környéken mégsem olyan távol egymástól , észrevehető a társadalmi réteg különbség, összességében mégis valami elképesztő az a primitívség amivel meg van áldva az átlag nép. Gyomorforgató, embertelen, tudatlan, kispolgári és sorolhatni lehetne amit megtapasztalni lehet, a vezetők, alkalmazottak, vásárlók körében. (innen fakad többek között a nyugdíjas réteg 95% -nak nem tisztelése )Talán akad olyan aki tudja miről beszélek. És ez nem csak itt, hanem bármelyik más szolgáltatóknál, szférákban észrevehetni.
Az átlag ember megelégedik a kakival, olyannak látom a magyar átlag embert mint egy süllyedő hajó, aki nem képes felülkerekedni az elnyomásból és a mérhetetlen szociális háló adta lehetőségekből, a félelemből, ami belénk ivódott, vagy eladja magát 1000 ft ért akár. Sajnos félek, hogy már túl késő, változtatni bármin is, mire feleszmélünk, már el is süllyedt a hajó. Nem tudom, hogy vagyunk képesek így élni, amúgy máshol sem jobb a helyzet, mondjuk Németországban, árnyalatnyi különbség van, de aki ott él az tudja mi a helyzet. Ez már nem rólunk és az országokról, szól, hanem teljesen másról.
Magyarország Németországhoz , képest rosszabbul áll, ott nem tennék meg azt, amit magyarba megtettek a devizahitellel. Németországban is képesek betörni egy autó ablaküvegét, mert 2 zsák pfandos zacsó van benne, szégyen. De lényegesen jobban fenntudják tartani, a gazdaságot, mint a magyar.
"Nekunk vallalkozasunk volt egesz 2008ig. Szinesfemmel kereskedtunk, aztan a szoci kormany olyan szabalyozasokat vezetett be hogy csak a leges legnagyobbak tudtak megfelelni nekik. Be kellett csukni a boltot."
Ezzel kapcs nem tudok rendesen nyilatkozni (nyomtam egy zöld kezet, mert a válasz többnyire korrekt), akkoriban nem követtem ennyire az eseményeket.
Most tekintsünk el attól, hogy a színesfém kereskedelem eléggé problémás dolog a sok "színes fémkereskedő" miatt.
Ha a szoci kormány meg tudott tenni ilyet, akkor talán megérted, hogy én is foshatok a fidesztől, hogy nekem tesz hasonlóan keresztbe. Főleg ha pár havonta látom, hogy ilyet tesz.
"Ezzel kapcs nem tudok rendesen nyilatkozni (nyomtam egy zöld kezet, mert a válasz többnyire korrekt), akkoriban nem követtem ennyire az eseményeket. "
Szoval te is azok koze tartozol akiknek az elmult 4 ev elotti esemenyekrol halvany fogalmuk nincs es azt hiszik hogy a Fidesz a legrosszabb ami tortenhetett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!