Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért menekül mindenki egyből...

Miért menekül mindenki egyből külföldre?

Figyelt kérdés
Szerintem nem kéne.
2014. ápr. 7. 12:11
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
99%
Mondj pár érvet, hogy miért érné meg itthon maradni!
2014. ápr. 7. 12:14
 2/42 anonim ***** válasza:
29%
mert megy a hiszti. szerintem sem kéne...egyszerűen el kéne határolódni a politikától...egycsapásra megoldódnának az ilyen emberek problémáinak egy része. ott kezdődik a dolog, hogy saját kudarcként élik meg a választási eredményt, pedig maximum az ellenzéki politikusok vesztesége/fidesz nyeresége. ha az nyert volna, akire szavaztak, valószínű most nyugi lenne, de 2-3 hónap múlva már megint elkezdenének gondolkozni, hogy "várj már, dehát még mindig nem lett jobb a helyzetünk".
2014. ápr. 7. 12:15
 3/42 anonim ***** válasza:
97%

mert külföldön (ahol élek) nem nyomnak el és nincs diktatúra, nem változnak 2 percenként a törvények, sőt az ország neve és az alkotmény is marad. nem köpködik egymást az emberek, nincs fideszezés és büdös liberálisozás, a munkát megfizetik, sőt a munkáltatót sem lehetetlenítik el mindenféle gazdasági megszorításokkal.

az élet sokkal nyugodtabb és igen, ilyen szempontból valóban kolbászból van a kerítés.

2014. ápr. 7. 12:18
 4/42 anonim ***** válasza:
25%
Ezt en sem ertem, a Jobbikkal sem keresett volna senki sem nyugati bert, azaz akinek eddig megerte kint munkat vallalni annak ezelott es ezutan is megeri, tok mindegy ki kormanyoz.
2014. ápr. 7. 12:20
 5/42 anonim ***** válasza:
100%

Mostanában többségben azok mennek, akik itthon abszolút nem tudnak semmit sem kezdeni, azaz nem kapnak munkát, nincs semmi kilátásuk. Vagy ha kapnának is, akkor is kellemesebb 60 ezer helyett 10-szer annyiért takarítani Angiliában.

Emellett vannak, akik pl. az itthoni átlagban jól kereső mérnökök, orvosok, viszont az itteni 2-300 ezres fizuhoz képest a kinti milliós jobban hangzik, ráadásul nem kell feltétlenül napokat egyhuzamban éjszakázni, vagy mindenféle felelősséget vállalni az összes raktárosért, CNC-sért.

Nekik mondhatod, hogy nem kéne.

Akik a választási eredmény miatt akarnak azonnal indulni azoknak is gondolom van a háttérben más is, csak arra vártak hátha most változik valami és nem 70 ezerért kell rendszeresen túlórázniuk.

6/42 anonim ***** válasza:
15%

10ből 9ismerősöm jött haza külföldről.

okok:

kihasználják a magyart, úgy beszélnek velük, mint az állatokkal, a főnök csak azt ismeri magyarul, hogy" hülye macsarok"

rabszolgamunkát végeznek, a gyártósori, meg húsüzemi munkáknál a szalag sebessége kétszer olyan gyorsabb mint ahol német állampolgár áll, mondván, a maygar úgyis megtudja csinálni.

nem 8 órás munkaidő van, hanem 12-16!!!

a munkabér a külföldi bérek ált fele, és ezért ahogy írtam dupla annyit munkát várnak el a magyaroktól.

a szállás az nagyon jó!!

egy szobában 5-6 megizzadt munkás a 12-16 órás munka után, és az ágyak összeérnek, egymás lábát szagolja, mikor aludni akarnának

jah és a kifizetés.

volt hogy két hónap csúszással kapták meg az első havi fizut, így ugye egy havi mindig benn maradt, majd mikor a magyar már nem bírta a körülményeket és felmondott a benn maradt munkabére sincs neki kifizetve.

jah, ezért olyan jó a külföldi munka, még jó hogy én nem mentem.

az az egy ismerősöm is csak azért van még kinn, mert szegénynek arra sincs pénze hogy hazajöjjön, mert amit küld a családjának, amit a felesége el is ver, abból semmi nem marad a hazaútjára, és így kénytelen kinn nélkülözni.

nos aki rabszolga akar lenni, annak irány külföld!

7/42 anonim ***** válasza:
24%
3#, de ezek a kulonbsegek 2010 elott is ugyanigy megvoltak! Es ezutan is meglesznek!
2014. ápr. 7. 12:21
 8/42 anonim ***** válasza:
82%

#6 ez igen Németországi gyári munkának hangzik.

Én éltem Írországban, és Angliában, de egy családi tragédia miatt haza kellett jönnöm.

Kint nem voltam se rabszolga, se csicska.

Mondjuk én beszélem a nyelvet, van szakmám, és volt 10 év tapasztalatom.

Aki 8 általánossal meg szakmunkással akar kint érvényesülni, meg büfészakos diplomával, hamar rájön, hogy bilibe lóg a keze.

Rengeteg magyart ismertem, aki diplomával mosogatott, meg takarított. Mert nem volt tapasztalatuk.

2014. ápr. 7. 12:27
 9/42 anonim ***** válasza:
91%
Nem tudom, hogy hol dolgozott a 10-ből 9 ismerősöd, de én meg pont az ellenkezőjét tapasztaltam. Minden téren. Állatok módjára pedig inkább itthon beszélnek az emberrel. Én is dolgoztam külföldön és csodálkoztam, hogy ott milyen kedvesek voltak. Mind a munkahelyen, mind pedig az utcán. Nem ehhez voltam szokva. És tudták, hogy magyar vagyok.
2014. ápr. 7. 12:27
 10/42 anonim ***** válasza:
14%

németország, hollandia, anglia

itt dolgoztak

2014. ápr. 7. 12:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!