Miért menekül mindenki egyből külföldre?
mert külföldön (ahol élek) nem nyomnak el és nincs diktatúra, nem változnak 2 percenként a törvények, sőt az ország neve és az alkotmény is marad. nem köpködik egymást az emberek, nincs fideszezés és büdös liberálisozás, a munkát megfizetik, sőt a munkáltatót sem lehetetlenítik el mindenféle gazdasági megszorításokkal.
az élet sokkal nyugodtabb és igen, ilyen szempontból valóban kolbászból van a kerítés.
Mostanában többségben azok mennek, akik itthon abszolút nem tudnak semmit sem kezdeni, azaz nem kapnak munkát, nincs semmi kilátásuk. Vagy ha kapnának is, akkor is kellemesebb 60 ezer helyett 10-szer annyiért takarítani Angiliában.
Emellett vannak, akik pl. az itthoni átlagban jól kereső mérnökök, orvosok, viszont az itteni 2-300 ezres fizuhoz képest a kinti milliós jobban hangzik, ráadásul nem kell feltétlenül napokat egyhuzamban éjszakázni, vagy mindenféle felelősséget vállalni az összes raktárosért, CNC-sért.
Nekik mondhatod, hogy nem kéne.
Akik a választási eredmény miatt akarnak azonnal indulni azoknak is gondolom van a háttérben más is, csak arra vártak hátha most változik valami és nem 70 ezerért kell rendszeresen túlórázniuk.
10ből 9ismerősöm jött haza külföldről.
okok:
kihasználják a magyart, úgy beszélnek velük, mint az állatokkal, a főnök csak azt ismeri magyarul, hogy" hülye macsarok"
rabszolgamunkát végeznek, a gyártósori, meg húsüzemi munkáknál a szalag sebessége kétszer olyan gyorsabb mint ahol német állampolgár áll, mondván, a maygar úgyis megtudja csinálni.
nem 8 órás munkaidő van, hanem 12-16!!!
a munkabér a külföldi bérek ált fele, és ezért ahogy írtam dupla annyit munkát várnak el a magyaroktól.
a szállás az nagyon jó!!
egy szobában 5-6 megizzadt munkás a 12-16 órás munka után, és az ágyak összeérnek, egymás lábát szagolja, mikor aludni akarnának
jah és a kifizetés.
volt hogy két hónap csúszással kapták meg az első havi fizut, így ugye egy havi mindig benn maradt, majd mikor a magyar már nem bírta a körülményeket és felmondott a benn maradt munkabére sincs neki kifizetve.
jah, ezért olyan jó a külföldi munka, még jó hogy én nem mentem.
az az egy ismerősöm is csak azért van még kinn, mert szegénynek arra sincs pénze hogy hazajöjjön, mert amit küld a családjának, amit a felesége el is ver, abból semmi nem marad a hazaútjára, és így kénytelen kinn nélkülözni.
nos aki rabszolga akar lenni, annak irány külföld!
#6 ez igen Németországi gyári munkának hangzik.
Én éltem Írországban, és Angliában, de egy családi tragédia miatt haza kellett jönnöm.
Kint nem voltam se rabszolga, se csicska.
Mondjuk én beszélem a nyelvet, van szakmám, és volt 10 év tapasztalatom.
Aki 8 általánossal meg szakmunkással akar kint érvényesülni, meg büfészakos diplomával, hamar rájön, hogy bilibe lóg a keze.
Rengeteg magyart ismertem, aki diplomával mosogatott, meg takarított. Mert nem volt tapasztalatuk.
németország, hollandia, anglia
itt dolgoztak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!