Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Csak én unom már, hogy mindenk...

Csak én unom már, hogy mindenki külföldre akar menni?

Figyelt kérdés

Egy csomó ismerősöm szajkózza, hogy így meg úgy Ausztria, Anglia meg Németország. De azért itt tanul egyetemen és utána megy ki mosogatni, ezzel is elvesztegetni az időt... Meg nem tudják a nyelveket, amikor még magyar munkahelyek többségénél is a középfokú angol tudás a minimum elvárt. Meg annyira mondják itt gyk-n is, hogy "ez az ország tiszta rossz, le fogok inne lépni", de akkor miért rinyál még mindig itt?

Könyörgöm, legalább próbálnák meg itthon, mondjuk Budapesten. Nem hazaárulózok, de azt gondolom, hogy aki kimegy, az életképtelen. Sikeres embert nem befolyásolják a politikai tényezők. Én informatikusnak tanulok, ha végzek, akkor se pazarolnám el a tudásomat, hogy mosogatni vagy takarítani menjek el, hanem megyek fel Pestre dolgozni egy céghez, majd ha lesz elég tapasztalatom, akkor saját vállalkozást csinálnék.

Szóval miért mennek el olyan sokan, amikor még nincsenek albán meg afrikai állapotok?

2014. ápr. 4. 19:50
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
65%
Az én baráti köröm szerencsére nem ilyen, de nálunk is vannak olyanok akik inkább kimennek mosogatni. Nincs belőle elegem, mert akinek itt kell maradni az itt is marad, aki nem marad itt annak nem is kell itt lenni...
2014. ápr. 4. 20:06
 2/37 anonim ***** válasza:
85%

Hát azért, mert messziről azt mondanak, amit akarnak. Nekem is sok ismerősöm mosogat, meg dobozol és el vannak telve maguktól, hogy ők ám Londonban élnek, meg milyen jó nekik. AZtán 30 körüliek, mosogatnak, dobozolnak, sepregetik a kávézót, öten-hatan élnek egy lakásban, a facebookra meg kiposztolják, hogy cipőt vettek, mekkora király már, meg tévét kukáztak. Múltkor az egyik csaj felrakosgatta, hogy epret vett meg ilyenek, aztán a húga, aki itthon van az beírta, hogy jól megy a segélyből? (Törölte is gyorsan, peidg valóban igénybe vett valami segélyt, hogy ő már X éves, de még mindig mosogatós szarul fizetős munkája van és akkor ezért kap egy kis plusz pénzt)Holott soha életükben nem fognak ott önállósodni, itthon ha öten-hatan cuccolnak össze és osztják meg a költségeket ugyanúgy meg lehet élni, sőt még jobban is, mert itt legalább a szolgáltatások nem olyan drágák, mert mikor évente kétszer hazajönnek, akkor az összes itt megy el nőgyógyászhoz, fodrászhoz, fogorvoshoz stb. mert kint nem telik arra se, mert 100 font egy fodrászkodás. Ha valaki itthon van, akkor annak amelyik nem jött haza az anyja küldi vele csomagban a tusfürdőt, meg a golyós dezedort meg az ilyen szarokat, mert az is drága kint.

De azért megy a villantgatás facebookon, mert hát mégis London, érted, az milyen vagány már! Az mindegy, hogy semmivel sem jobb neki, sőt talán még gázabb 30 éves fejjel mosogatni, meg egymás hegyén-hátán lakni, de legalább elég messze vannak és lehet vetíteni.

És a legtöbb kiköltöző ilyen.

Vannak olyanok is, akik persze jó szakmával, jó helyre, jó pénzért mennek, de ők tipikusan nem a nagy szájú rinyálósok. Nekem nincs bajom a külföldön dolgozókkal, dolgozott a férjem is ott, de a szakmájában, Ausztriában 2500-3000 eurókért, nem egy itthoni, átlagos élet után, átlagos munkahelyről ment ki ganézni a nyugatiak után minimálbérért, amiből csak csoportos együttélésre meg melldöngetésre futja.

2014. ápr. 4. 20:19
 3/37 tetro ***** válasza:
32%

20.04

igen, azért csinálják mert divat hontalannak meg liberálisnak lenni. főleg Magyarországon nagy divat ez... meg a korlátolt agy, az a nagy divat még. véletlen sem azért mennek ki, mert szeretnének megélni a munkájukból meg egy olyan helyen élni, ahol nem keres valaki állandóan ellenségképet. pl hontalan liberálisokat...

2014. ápr. 4. 20:20
 4/37 anonim ***** válasza:
99%

A magasabb fizetésért mennek el többnyire.

Amúgy kissé egyoldalúan látod a problémát. Rengeteg orvos, mérnök és ügyes szakmunkás ment el az országból a szakmájában dolgozni, pedig itthon se halt volna éhen a szaktudásával, csak éppen a sokszorosát keresheti az itthoni bérének.

Emellett a képzetlen (vagy büfészakos) munkaerő is megindult Nyugatra, és persze minden manapság tehetségtelen alak azzal fenyegetőzik, ha a főnök lecseszi, hogy ő megy külföldre dolgozni. De a világ már csak ilyen.

2014. ápr. 4. 20:21
 5/37 anonim ***** válasza:
29%

Pedig divat liberálisnak lenni.

Mindig mondják, hogy "lelépek ebből a haladásellenes maradi aljaországbük egy fejlett nyugati országba, ahol van melegházasság!"

Én is dolgoztam már külföldön, nem tagadom.De, sosem tudnék ott letelepedni.Én magyar vagyok, a magyar néphez tartozom, minden ehhez az országhoz köt.

Egy liberális alapból internacionalista, úgy költözik el Budapestről Berlinbe, mintha Lipótvárosból költözne Soroksárra, azaz abszolút érzéketlenek és semmiféle tiszteletet, szeretetet nem éreznek a hazájuk iránt.

2014. ápr. 4. 20:24
 6/37 anonim ***** válasza:
81%

Azt tartod életképtelennek, aki lépni mer és inkább kint szakmán kívül keres két-háromszor annyit, mint itthon tenné diplomával?

Nem tudom, nekem valahogy pont az ellenkező verzió tűnik annak, amikor valaki csak azért marad itthon, mert az elvei arra kényszerítik.

Info diplomával azon kevesek közé tartozol, akiknek a szakmájából jól meg lehet élni itthon is, szóval a te helyzeted igazán nem segít ki egy havi 90-t kereső nővért vagy óvónőt.

Azért azt is tegyük hozzá, hogy a bölcsészeket leszámítva a diplomások nem mosogatni mennek ki, az az itthon is legaljának számító emberek célja.

Aki maradni akar azért, mert szerinte itthon hosszú távon jobban jön ki (vállalkozás révén, tapasztalatszerzés miatt) az tegye ezt. Akinek nincsenek ilyen ambíció az viszont miért szúrja tökön magát tizedakkora fizetéssel, ha a határtól 30km-re jobb az élet?

A magyarkodás nem tölti meg a hasat, a tisztes munkabér teszi.

2014. ápr. 4. 20:26
 7/37 tetro ***** válasza:
60%

20.24

mindig mondják? kik? :D

kik és hol mondják ezt mindig?

"Mindig mondják, hogy "lelépek ebből a haladásellenes maradi aljaországbük egy fejlett nyugati országba, ahol van melegházasság!" "

2014. ápr. 4. 20:28
 8/37 anonim ***** válasza:
89%

"mindig mondják? kik? :D

kik és hol mondják ezt mindig? "

A jobbikosok fejében a gonosz liberálisok elképzelt hangjai.

2014. ápr. 4. 20:29
 9/37 anonim ***** válasza:
55%
Pedig én szoktam ilyenek hallani liberálisoktól, hogy Magyarország "haladásellenes",a magyarok "haladásellenesek",nincs nyitott gondolkodásuk, ő elfog költözni innen egy "szabad" országba, ahol ez és az van.
2014. ápr. 4. 20:32
 10/37 Vadkan01 ***** válasza:
65%
Kérdező most örülni fogsz, én nem megyek sehová és nem is akarok.
2014. ápr. 4. 20:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!