Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Csak én unom már, hogy mindenk...

Csak én unom már, hogy mindenki külföldre akar menni?

Figyelt kérdés

Egy csomó ismerősöm szajkózza, hogy így meg úgy Ausztria, Anglia meg Németország. De azért itt tanul egyetemen és utána megy ki mosogatni, ezzel is elvesztegetni az időt... Meg nem tudják a nyelveket, amikor még magyar munkahelyek többségénél is a középfokú angol tudás a minimum elvárt. Meg annyira mondják itt gyk-n is, hogy "ez az ország tiszta rossz, le fogok inne lépni", de akkor miért rinyál még mindig itt?

Könyörgöm, legalább próbálnák meg itthon, mondjuk Budapesten. Nem hazaárulózok, de azt gondolom, hogy aki kimegy, az életképtelen. Sikeres embert nem befolyásolják a politikai tényezők. Én informatikusnak tanulok, ha végzek, akkor se pazarolnám el a tudásomat, hogy mosogatni vagy takarítani menjek el, hanem megyek fel Pestre dolgozni egy céghez, majd ha lesz elég tapasztalatom, akkor saját vállalkozást csinálnék.

Szóval miért mennek el olyan sokan, amikor még nincsenek albán meg afrikai állapotok?

2014. ápr. 4. 19:50
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:

Igazából szakmában érdemes kimenni.

Kimenés, miért:

- nem tudunk félretenni

- Orbán féle maffia, amelynek megfékezésére nem látni esélyt

2016. szept. 20. 09:41
 32/37 anonim ***** válasza:

A hazaköpködőket utálom.

"itt minden jobb, még a fű is zöldebb"

2016. szept. 20. 09:42
 33/37 anonim ***** válasza:

Személy szerint tervezek kimenni (lehet, hogy pont mosogatni), félre is fogok tudni tenni pénzt, mert a szállás és kaja ingyen van (szállodai meló Ausztriában). Az a célom, hogy szerezzek kezdőtőkét és utána itthon továbbtanuljak, mivel volt egy rossz pályaválasztásom, amivel nem megyek sajnos semmire.

De a hazai politikai "elit" és közhangulat (lásd kádári nosztalgia, "merjünk kicsik lenni", széthúzás stb.) miatt előbb költöznék véglegesen külföldre, mint pusztán gazdasági okokból.

2016. szept. 20. 10:20
 34/37 anonim ***** válasza:

És minek vesztegetik az idejüket és a magyar adófizetők pénzét az egyetemre vagy főiskolára, ha mosogatni akarnak.

8 általános után egy alapfokú nyelvtanfolyam és mehet mosogatni nyugatra.

2016. szept. 20. 10:40
 35/37 anonim ***** válasza:

Mert 18 évesen, szinte még gyerekként, nagyon nem tudja az ember, hogy mit is akar az élettől (sokszor még később sem). És erre jönnek rá az elvárások érettségi után, hogy "menjél csak egyetemre, mindegy hová".

Jó lenne olyan lehetőség továbbtanulásnál, hogy érettségi után 1-2 évet el lehessen tölteni kötetlenül, kipróbálni különféle szakmákat, konzultálni tanácsadókkal és utána könnyebb lenne a pályaválasztás.

2016. szept. 20. 10:45
 36/37 anonim válasza:

Kedves kérdező, bár a kérdés nem mostani, de így 2016 év végén nem ezt látom.

Sok ismerősöm él kint a világon, van akit csak ritkán látok, és van akit már nem is fogok. Kevesen vagyunk mi magyarok, de ez nem is gond. Úgy gondolom, hogy aki itt marad az okkal teszi. Én jelenleg ugyan egyetemista hallgató vagyok, és kollégiumban élek Budapesten, de pont ezért dolgoznom is kell. Nekem lesz alapom ahhoz, hogy külföldre költözzek, de csak azért mert tudom, hogy mi az a pénz amit a kezemben tartok. Sokan ezt képtelenek felfogni, és félnek a változástól, az újtól.

Nekem célom az, hogy majd elvégezzem az MIT-et Amerikában, mert tanulni jó, és hasznos is. A családból pedig mindenki kirepül, a szüleim már hozzá szoktak ehhez. A legtöbben a megélhetés miatt mennek ki, ugyanakkor sokan a családjuk miatt viszont nem tudnak. Az unokatesómék év elején költöztek ki Angliába, de még a Brexit után sem jöttek vissza. A tanárom, a feleségével kint telepedett le szintén.

Az emberek ezt nem divatból csinálják, de vannak olyan munkák, amivel itthon nem lehet megélni. Az enyém nem ezek közé tartozik, így miután elvégeztem az MIT-et tervezek visszajönni, mert szeretek itt élni. Ez egy jó kellemes hely, és nem betondzsungel veszi körbe, hanem a természet.

Az a nagy helyzet, hogy az élet mindenkinek a saját döntése, és könyörgöm ne alkossátok már itt a lehallgatós baromságokat, meg az ilyeneket. Ameddig a gondolataid a sajátjaid, addig szabad ember vagy.

Félreértés pedig ne essék, nem vagyok jó módú ember, sőt éppen hogy csak meg él a családom. De azt tudom, hogyha valaki tesz azért hogy változás legyen, akkor az képes elérni a céljait!

Ha meg valaki a kérdésben említetteket szajkózzák, nos akkor ez van. Nem kell vele törődni, az már mások élete, és ha nagyon nagy az összetűzés, akkor jobb tovább állni.

2016. szept. 25. 17:51
 37/37 anonim ***** válasza:
Te mégis mit képzelsz magadról, hogy feljogosítva érzed magad arra, hogy beleszólj más emberek életébe? Az ilyenek miatt mint te megyünk Nyugatra+az Orbán féle maffia kormány miatt, akik szintén durván beleszólnak az életünkbe, és diktatúrát vezetnek be, na ez Nyugaton nincs, ott demokrácia van, nem pofáznak bele az életünkbe. Na ezért? Vágod?
2016. nov. 10. 00:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!