Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Csak én unom már, hogy mindenk...

Csak én unom már, hogy mindenki külföldre akar menni?

Figyelt kérdés

Egy csomó ismerősöm szajkózza, hogy így meg úgy Ausztria, Anglia meg Németország. De azért itt tanul egyetemen és utána megy ki mosogatni, ezzel is elvesztegetni az időt... Meg nem tudják a nyelveket, amikor még magyar munkahelyek többségénél is a középfokú angol tudás a minimum elvárt. Meg annyira mondják itt gyk-n is, hogy "ez az ország tiszta rossz, le fogok inne lépni", de akkor miért rinyál még mindig itt?

Könyörgöm, legalább próbálnák meg itthon, mondjuk Budapesten. Nem hazaárulózok, de azt gondolom, hogy aki kimegy, az életképtelen. Sikeres embert nem befolyásolják a politikai tényezők. Én informatikusnak tanulok, ha végzek, akkor se pazarolnám el a tudásomat, hogy mosogatni vagy takarítani menjek el, hanem megyek fel Pestre dolgozni egy céghez, majd ha lesz elég tapasztalatom, akkor saját vállalkozást csinálnék.

Szóval miért mennek el olyan sokan, amikor még nincsenek albán meg afrikai állapotok?

2014. ápr. 4. 19:50
1 2 3 4
 21/37 anonim válasza:
55%
de rasszista vagy, uccso, uristen! es ti tobbiek! nem latjatok h mindennnek 2 oldala van? mar bocs, kerdezo, de afrikabol se megy el mindneki masreszt h olyan rossz a helyzet akk megertheto h elakarnak menni. en speciel tisztelem azokat akik mo.on maradnak de azokat is akik kijonnek. akik rinyalnak de nem tesznek semmit azok a tobbseg akik mo.on laknak. nem tudnak kimenni de kiakarnak, es irigyelnek mindnekit aki kimegy es utaljak az eletuket. nem tul okosak es ezer ilyenek sajnalatra se melto emberek, ne foglalkozz veluk es kesz! aki egyetem utan megy ki okos, de aki kulfoldon vegzi az egyetemet az megokosabb sztem de ki tudja. nincs tul sok osszehasonlitasi alapom. budapest nem olyan jo viszont mer irto nagy a szmog meg olyan kicsi h fele az embereknek akik ott dolgoznak nemis bp.en elnek mer nincs hely. szeged pl nagyon szep varos es vannak lehetosegek. es ez mar reg nem politika CSAK hanem az h lehalgatjak a telodat, elolvassak a emailedet, lecserelik a fonokoket a sajat embereikre, es lassan lassan kiralysag lesz mo.bol. aki ezt haggya es nincs vele baja, marad. akinek nem tetszik elmegy, szabad emberek vagyunk MEG nemigaz? hat akk miert b@ssza a csorotoket a tobbi csocselek? aki szamit azt pedig megerted mer szamit. jah es mar elnezest de aki kimegy legtobben, azok nem mosogatni mennek ki, es kepzeld h rengetegen ertenek az informatikahoz ezerszer jobban es rengeteg az informatikus szal sok sikert asszem szukseged lesz ra? es a sajat vallalkozashoz is nagykalappal. tudod, kint van HELY, legtobb helyen van FIZETES (tudod, az amit kapsz a munkadert, meg emlekszel?) eeees ott van FRISS LEVEGO. BIO ETEL (qrvadraga mondjuk de mivel van penz sokan megengedhetik maguknak. es nem a mocsaras balcsira mennek az emberek nyaralni, nem. tenerif, spanyol, francia, gorogorszag, AFRIKA. sajna sokan nem mennek el od pedig gyonyoru. az emberek sokkal kozelebb vannak a termeszethez. EZER, KONYORGOK, EZERT MENNEK EL AZ EMBEREK. ERTED MAR? KEZDED KAPIZSGALNI? akko jo. koszonom az alkalmat h leirhattam mindezt, akinek vanak tovabbi kerdesei, nemetorszagban megtalal ;)
2014. ápr. 13. 11:47
 22/37 anonim ***** válasza:
21%

Hol élsz utolsó? Mindegy hol laksz, mindegy ki vagy, lehallgatnak így is.

Arról meg annyit, hogy így isteníted külföldöt, én az egész világon bárhol annyit keresnék, mint itthon, mert ilyen a munkám, viszont itthon havi 40 ezerből tető van a fejem felett, minden számla kifizetve, FRISS LEVEGŐN élek, nem egy 9-10 milliós városba, ugyanúgy van bio kaja itt is, SŐT, mivel itt sokkal olcsóbb az élet, a különbségből én itthon dőzsölök mint egy király, oda megyek nyaralni, ahova kedvem tartja, az Angliába szakadt régi barátaim meg örülnek, ha a csoda fizetésükön, amit a munkáért kapnak évente egyszer haza tudnak jönni megnézni a családot. Milyen jó már nekik nem? És mégcsak reményük sincs egy saját lakásra. Ami na persze, minek egyáltalán, mert az a modern nyugati dolog, ha nincs. Hát nem tudom, de az biztos, hogy nekem munka nélkül, meg 80 éves nyugdíjasként se lesznek lakhatási gondjaim a saját kifizetett pecómmal a fejem felett.

És ez nem rasszizmus, ez tény, amit itthon a cigányok művelnek az piskóta, főleg, hogy akármennyire szidják a magyar rendőrséget, mégis többet intézkednek, mint mondjuk a nagy fejlett londoni redőrség, aki ha ki is megy, se csinál kb. semmit. Láttad a bicaj lopós videósorozatot? Itthon fogják bemennek a putriba a rendőrök, mert ott van a lopott bringa. Londonban meg elküldenek a fenébe, hogy éjszaka van, még a lépcsőházba se mehetnek be bírósági végzés nélkül, meg amúgy is egy óra míg kiérnek stb.

Nem rossz Magyarország egyáltalán, csak divat most szidni.

2014. ápr. 15. 16:57
 23/37 anonim válasza:
65%
asszem nem jott at az uzenetem, az vok akihez te irtal uccso. en...imadom magyarorszagot! ugy hianyzik h ki se mondhatom! a fiuk kedvesebbek (lany vok) es jokepubbek ezerszer es okosabbak es meg sorolhatnam. az idojaras annyival jobb mostmar rajottem. a boltok olcsobban adjak el a jobb minosegu arukat mint barhol mashol! else hiszed hanyszor neztem ra a magyarorszagi kepekre a baratnoimrol, a csaladomrol, a tajrol, mindenrol! es mennyire fajt h csak a kep uveget foghattam meg es nem a baratomat olelhettem at! mennyire nyomaszto a folytonos honvagy!!! de h az ember megis akar elni (nem ugy mint a te barataid ahogy elnezem) es jol akar elni es elvezni akarja az eletet akkor valamilyen uton modon kontrollalnia kell az erzeseit, a honvagyat, a szeretetet! es ez nehez. nekem 3 evembe telt. de mar minden jo. es h hol elek? hat...mi lenne a jo abban h itt elmondanam? semmi. en csak egyetlen egy ember vagyok a sok kozul. legyen eleg annyi h a valaszom a kerdesre a kovetkezo: en nem unom, mert nem hallom. de biztos mas is unja szal h neked ez oromet okoz, kerdezo, akk igen. mas is unja. csak az nem en vok. de ez masodlagos. most meg unnepelhetsz h nem vagy egyedul. nem egyedul unatkozol. ez tenyleg nem semmi kerdes hallod. nobel dijat neki!
2014. ápr. 16. 10:32
 24/37 anonim ***** válasza:
71%
Én itt élek Mexikóban , egy amerikai határhoz közel lévő kis sivatagi városban. Hát ezen én is meglepődtem hogy rossz lesz itt meg nem lesz jobb semmivel , mégis jobb és élhetőbb mint Borsod megye...
2014. ápr. 20. 13:40
 25/37 anonim válasza:
44%
en vok az elozo elotti :) itt a felettem levo emberbol latszik: ce't la vie
2014. ápr. 22. 14:26
 26/37 anonim ***** válasza:
49%

c'est la vie

btw

2014. ápr. 22. 16:15
 27/37 anonim ***** válasza:
50%
Igen , csak te unod. Mégis mi közöd van neked ahhoz hogy ki hova akar menni? Így csak azt bizonyitottad be kérdező hogy irigy vagy másokra akik végre jobb helyen kezdik az életüket.
2014. ápr. 24. 18:34
 28/37 anonim válasza:
100%
koszi h kijavitottal 26-os. franciat meg nem tanulom de imadom a nyelvet ezer sokszor hasznalom beszedben de irni azt nem tudom :D mostmar legalabb tudom h c'est la vie :)
2014. ápr. 25. 15:31
 29/37 anonim ***** válasza:
Én ma láttam egy hirdetést mező gazdasági Angliai munkára, és egy 17!! Tizenhét éves gyerek kérdezte hogy 18 alattiak mehetnek-e?.. Hát, nagyon nem jó irányba megy ez.. Ergo olyan személyek mennek el akiknek még tanulni kéne, és meg sem akar próbálni itt munkát találni.
2016. jan. 23. 18:11
 30/37 darabkat válasza:

Én azt unom, hogy manapság rengeteg helyen még biztatják is erre a fiatalokat. Nekem két testvérem van, az egyik építőmérnök, a másik nem akart szakmát tanulni, érettségije van. Ő szeretett volna kimenni külföldre,meg is tette, most pincérnőként dolgozik. Kb. 2-szer annyit keres kint, mint a másik testvérem, amit a többi családtag előszeretettel hangoztat, csakhogy:az építőmérnök testvéremnek ez az első munkahelye, nem hiszem, hogy a 230 nettó+ a juttatások pályakezdőként olyan szarul esnének, főleg az ország egyik legelmaradottabb régiójában egy olyan területen, ahol szinte mindenhol elvárás volt a 3+ év szakmai tapasztalat és jogosítvány, neki pedig egyik se volt. Imádja a munkáját, nagyon sokat tanult az egyetemen is, van előrelépési lehetősége, 1 év alatt 2-szer kapott fizetésemelést, ketten élnek a barátnőjével egy albérletben. A másik testvérem ezzel szemben 400 nettót keres, ami jó, de 7-en laknak egy albérletben, folyton fáradt, mert 1-2-ig dolgozik, sokszor 12 órákat és gyakorlatilag az albérlet+ az utazgatás miatt nem nagyon spórolt eddig össze pénzt, hiába nem is nélkülöz. És az előre lépési lehetőség? Nem tudom, én nem látom, ő se nagyon. Gondolkodott már valamilyen tanfolyamban, de munka mellett nagyon nehéz+ rohadt drága kint.

Nekem eszem ágában sincs külföldre menni, köszönöm szépen, de már diákként is igen jó munkahelyeket sikerült találnom magamnak. Én úgy gondolom, aki igazán akar, az itt is el tud boldogulni. Az pedig nem érv, hogy valaki diplomával sem tud elhelyezkedni, mert persze, andragógiával pl. elég nehéz lehet... de az embereknek csak van annyi eszük, hogy a szak kiválasztásakor azért érdeklődnek, hogy mekkora rá az igény a munkaerőpiacon... Arról nem is beszélve, hogy miért hasonlítgatjuk a mo-i béreket a londonihoz? Ez hol reális?

Persze, sokkal könnyebb érettségivel/egy semmi diplomával, nyelvtudás nélkül kihúzni külföldre szaktudást nem igénylő munkát végezni, mint sokat tanulni, küzdeni, feltornázni magunkat a ranglétrán, építeni a karrierünket és itthon elérni valamit. Kinek mi.

2016. febr. 12. 18:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!