Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Csak én unom már, hogy mindenk...

Csak én unom már, hogy mindenki külföldre akar menni?

Figyelt kérdés

Egy csomó ismerősöm szajkózza, hogy így meg úgy Ausztria, Anglia meg Németország. De azért itt tanul egyetemen és utána megy ki mosogatni, ezzel is elvesztegetni az időt... Meg nem tudják a nyelveket, amikor még magyar munkahelyek többségénél is a középfokú angol tudás a minimum elvárt. Meg annyira mondják itt gyk-n is, hogy "ez az ország tiszta rossz, le fogok inne lépni", de akkor miért rinyál még mindig itt?

Könyörgöm, legalább próbálnák meg itthon, mondjuk Budapesten. Nem hazaárulózok, de azt gondolom, hogy aki kimegy, az életképtelen. Sikeres embert nem befolyásolják a politikai tényezők. Én informatikusnak tanulok, ha végzek, akkor se pazarolnám el a tudásomat, hogy mosogatni vagy takarítani menjek el, hanem megyek fel Pestre dolgozni egy céghez, majd ha lesz elég tapasztalatom, akkor saját vállalkozást csinálnék.

Szóval miért mennek el olyan sokan, amikor még nincsenek albán meg afrikai állapotok?

2014. ápr. 4. 19:50
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
45%

Nekem még a kedvencem az, akik kimennek, hogy ott aztán beleülnek a mézesbödönbe, aztán pár hónap múlva meg jönnek vissza, de sokan úgy, hogy itthonról kellett valamelyik rokonnak állni a repülőjegyet, mert hát mégse jött össze.

Aki itt írja, hogy a szakmájukkal akik mennek, az orvosok, mérnökök. Oké ezt értjük. Nem is ezektől van már herótja mindenkinek, hanem azoktól, akik nonstop szidják az országot, meg szájalnak három évig, hogy na majd ők mennek a menő külfödlre és ott aztán milyen jó lesz nekik aztán vagy el se mennek, mert annyit tudnak angolul, hogy yes, ok, coca-cola, vagy elmennek, de hazajönnek, mert még mosogatónak se jók, vagy maradnak és 30 évesen csoportosan együttélő mosogatókká lesznek, aztán osztják az észt facebookon, hogy milyen jó ott kint az élet, aztán ha egy évben egyszer valahogy ki tudják fizetni a jegyet, hogy haza tudjanak jönni, akkor gyorsan mennek a forgorvoshoz, mert már hat hónapja letört a foguk, de kint nem bírják kifizetni. De nagyon jól élnek. Komolyan. Sokkal jobb ott. De azért anyu küldjél már a Lacival Dove tusfürdőt jövő héten, mert itt olyan rohadt drága...

2014. ápr. 4. 20:45
 12/37 anonim ***** válasza:
96%

Ez egy nagyon nehéz kérdés, és sajnos számomra nagyon elszomorító, elkeserítő is. Itt két nagyon komoly érvrendszer ütközik egymással a menni-maradni kérdés kapcsán. Egyrészt ugye vannak az elvek, a szív, a hazaszeretet, a gyökerek ami normál esetben minden emberben ott van (és itt most nem a politikai szövegről, párt demagógiákról beszélek). Másrészt ezzel szemben ott van a rideg valóság, a tények, a mai magyarországi helyzet, a mélyszegénység, bizonytalanság, reménytelenség, jövő kép nélküliség.

És ilyenkor leszek én nagyon szomorú, és dühös, amikor azt látom mennyi fiatal, vagy akár nem fiatal hagyja el kényszerből a hazáját, pedig egyébként nem tenné ha nem vinné rá a szükség. Nem az itt élő emberek hibája az, hogy az ország ott tart ahol tart, mégis az emberek isszák meg a levét. Mindenkinek csak egy élete van, és joga van eldönteni hol és hogyan akarja azt leélni. Nem lehet senkit elítélni azért mert nem akar asszisztálni ehhez a nyomorúsághoz és meg akarja adni magának az esélyt egy jobb életre.

Persze itt most nem azokról beszélek akik azért mennek ki hogy felvegyék a segélyt és abból ingyenélősködjenek más nemzet nyakán, hanem akik tényleg dolgozni mennek.

2014. ápr. 4. 20:51
 13/37 anonim ***** válasza:
42%
Nem, biztos vannak még ilyen agyatlanok, mint te.
2014. ápr. 4. 21:11
 14/37 tetro ***** válasza:
22%

20.43

szánalmas vagy

2014. ápr. 4. 21:45
 15/37 anonim ***** válasza:
77%

"De azért itt tanul egyetemen és utána megy ki mosogatni, ezzel is elvesztegetni az időt... Meg nem tudják a nyelveket, amikor még magyar munkahelyek többségénél is a középfokú angol tudás a minimum elvárt. Meg annyira mondják itt gyk-n is, hogy "ez az ország tiszta rossz, le fogok inne lépni", de akkor miért rinyál még mindig itt? "

Hát veretes baráti kör lehet, nem tudom nekem vmiért olyan ismerőseim vannak ahol nem ritka a Cambridge felsőfok a DSD és társaik, mindenesetre azért mennek ki mert nevetséges 400 euróért nem fognak dolgozni. Én sem dolgoznék ennyiért, megjegyzem és én sem tervezem, hogy Mo-n maradjak. Megjegyzem eredetileg még akartam de 2010-től egyre biztosabb.

2014. ápr. 4. 22:26
 16/37 anonim ***** válasza:
81%
majd ha te is felsofokuval, szart meloznal szarer, akkor megertened.
2014. ápr. 4. 23:08
 17/37 anonim ***** válasza:
79%
Hát nekem is van 16 éves korom óta, meg egyébként elhiheted nem mindenki mosogatni megy ki ez az egyik legnagyobb hülyeség egyébként ott sincs kolbászból a kerítés de ne szívass, hogy van aki nem rossz de olyan pocsék egzisztenciája van, de még aki jó aki nagyon jó a szakmájában, pl. jogban,közgázban pályakezdőként, de első 5-10 év nagyon satnya. Egyáltalán nem meglepő a mostani kivándorlási tendencia, tendentiam, tendentiae...
2014. ápr. 4. 23:13
 18/37 anonim ***** válasza:
45%

Én ezt a videót arra linkeltem hogy ebben az országban ilyen állapotok vannak, és a hozzád hasonlók ezt a helyzetet akarják fenn tartani. Többek között ezért is elmennek páran.

Mert ezek annyira elvannak már szemtelenedve, hogy ilyet meglehet manapság csinálni, és mit kapnak érte pfff 4 évet? Csodálkozom hogy a jogvédők nem mentek oda balhézni hogy 4 hónapot inkább...

Tetró te mit gondolsz erről az ügyről konkrétan?

Szerinted meglepő ha emiatt valaki jogosan lesz rasszista?

Mondjuk külföldön meg az arabok vannak sokan, de azért csak nem ennyire rossz a helyzet mint itt...

http://www.youtube.com/watch?v=K8ixziLZKGk

2014. ápr. 4. 23:24
 19/37 tetro ***** válasza:
27%

23.24

mit gondolok egyetlen bűncselekményről? hogy ítéljék el a tetteseket. ennyit. meg azt, hogy te egyetlen egy esetet akarsz használni, hogy ráhúzd az egész országra. és ettől hányok.

2014. ápr. 5. 02:29
 20/37 anonim ***** válasza:
29%

"de azért csak nem ennyire rossz a helyzet mint itt..."

Nehogy azt hidd. Láttál híradót az elmúlt pár évben? A négerek ha olyanjuk van hogy valami nem tetszik felgyújtogatják egész Londont, meg Párizst. Késelnek, lövöldöznek, fosztogatnak. Semmivel sem jobbak, mint a cigányok. Ráadásul a cigányok még legalább gyávák is...

2014. ápr. 5. 02:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!