Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért menekül mindenki egyből...

Miért menekül mindenki egyből külföldre?

Figyelt kérdés
Szerintem nem kéne.
2014. ápr. 7. 12:11
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
5%

azért,mert a saját nyomorukat nem tudják kire hárítani, csak az aktuális kormányra.

szegénységi bizonyítvány annak, aki emiatt rinyál

2014. ápr. 7. 12:38
 12/42 anonim ***** válasza:
45%
Egyből? Szóval 24 év távlata az egyből?
2014. ápr. 7. 12:39
 13/42 anonim ***** válasza:
88%

Az igazság nem hazaárulás. Hazudni meg nem fogok, hogy néhány szerencsétlennek megnyugodjon a lelkivilága, hogy csak ez az ország élhető. Biztos van ellenpélda is, de azért ne túlozzunk, hogy mindenhol hülyéznek minket.

Hazaáruló? Milyen haza? Ez már nem az. Te egyébként meg úgy beszélsz, mint egy idióta fogyatékos. Az ilyenek véleményére kicsit sem szoktam adni.

2014. ápr. 7. 12:40
 14/42 anonim ***** válasza:
88%

Akit külföldön így be tudnak palizni rabszolgamelóra, az többnyire nem ért semmihez, és buta. Azt itthon is átverik. Erre kijelenteni, hogy külföldön csak rabszolga lehetsz, balgaság.

Azt az embert lehet átverni, aki hagyja magát.

2014. ápr. 7. 12:40
 15/42 anonim ***** válasza:
81%

Mert ebben az országban nem lehet tervezni a jövőt. Leszálló ágban van és mérget lehet rá venni, hogy abban is marad. Nem a nyugati bér a lényeg, hanem a légkör ami az országban van. Gyereket vállalni ide nem érdemes. A gyerekesek vagy gyereket vállalni készülők komoly hátrányokat kénytelenek elszenvedni, az oktatás romokban van, gyakorlatilag minden téren. A helyzet eddig meredeken romlott és nem lehet rá számítani, hogy ez megváltozik.

Nem az a probléma, hogy újraválasztották a Fideszt és emiatt nem lesznek itt német bérek két hét múlva. Ez csak egy olyan pont, ami sokaknál túl van az ingerküszöbön. Nem az űzi el az embereket, hogy újraválasztották a Fideszt, ezért nem lesznek két hét múlva német bérek. A reménytelenség teszi.

2014. ápr. 7. 12:42
 16/42 A kérdező kommentje:

Ha valakinek műszaki vagy felsőfokú műszaki végzettsége van és beszél legalább két idegennyelvet, az talál itthon is munkát. Meg legalább nem kezelik idegennek és valami afrikai bevándorlónak.

Aki azt mondja, hogy ki akar menni, az már feladta. Én még itt maradok küzdeni, megmutatom mindenkine, hogy a politikai hatások ellenére is lehet itt élni.

Ja, és aki kimegy, az adja is vissza a magyarságát.

2014. ápr. 7. 12:45
 17/42 anonim ***** válasza:
85%

Én nem dolgoztam külföldön de sok ismerősöm igen, viszont egyikük sem volt rabszolga.

Nyilván van ilyen is, de azért nem általános.

Németországban kolbászt töltő ismerősöm szeret kint dolgozni, a Skóciában, Londonban, németeknél dolgozó takarítók, szakácsok, mérnökök, de még a bölcsész diplomával kiutazók szintén jól megvannak, ahogy a gyári munkások is. Orvos ismerős panaszkodott, hogy több ügyeletet várnak el tőlük mint a helyiektől és több a beteg is mint itt, mondjuk ő előtte itthon nem épp egy megszakadós helyen dolgozott.

Egyedül egy ismerős jött haza úgy, hogy rossz volt és kihasználták, viszont őt magyarok vitték ki magukhoz és dolgoztatták (nem prostiként). De még prostinak is biztos jobb kint lenni.

2014. ápr. 7. 12:47
 18/42 anonim ***** válasza:
81%

"Ja, és aki kimegy, az adja is vissza a magyarságát."

Hú, mekkora büntetés.

2014. ápr. 7. 12:48
 19/42 anonim ***** válasza:
59%
Akinek van sütnivalója és nem csak 8 általánossal rohan ki csápolva, hogy Magyarország milyen rossz (miközben meg sem próbálta kihasználni az ingyenes felsőoktatást, én például most jöttem rá, hogy ez egy lehetőség és újraérettségizve, munka mellett megpróbálom a villamosmérnöki képzést, max. nem bírom és ott hagyom, de megpróbálom), az bizony sokat elérhet, van lehetőség az előrehaladásra. Nézd meg, hogy hány vállalkozó van akik a 3. világbeli országokból mentek oda. 3 hónapot voltam kint a bátyámnál ,neki több ilyen ismerősei van és egyesek kapva kaptak az alkalmon és velünk ellentétben akik mosogatásnál, takarításnál tovább nem gondolkodnak.
2014. ápr. 7. 12:50
 20/42 anonim ***** válasza:
100%

7. nem is 2010-ben jöttem el.

2005 óta külföldön élek.

és nem, nem találtam otthon munkát, 4 felsőfokú nyelvvizsgával és két diplomával, szóval nem igaz, hogy csak az jön el, aki semmihez nem ért.

viszont itt nem mosogatok, a szaktudásomat ismerik el és fizetik meg itteni viszonylatban is nagyon keményen. otthon ez továbbra se érne semmit, sajnos.

2014. ápr. 7. 12:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!