Miért kell még 2013ban is bűntudatot\ellenszenvet kiváltani a magyarokban a holokauszttal, azzal hogy a kormány kijelenti, a magyar állam is felelős volt érte?
Ez az állandó felemlegetés és bűntudatkeltés irritál, mert én már a 3. generáció vagyok akiknek semmi köze ehhez az egészhez, és nem akarom hogy az én gyerekemnek is ezt kelljen hallgatnia.
Háború volt, mi meg érdemtelenül szenvedtünk el hatalmas területi, anyagi, emberi veszteséget, annak ellenére hogy megszállt ország voltunk.
Vannak olyan pofátlanok (pont arról az oldalról) akik nyíltan kimondják hogy Trianont felejtsük el.
Ha egy tényleges magyar nemzeti tragédiát amely megnyomorította az országot felejtsünk el, akkor egy ehhez hasonló témát mint a holokauszt miért is kell ennyire felfújni?
Ha a holokauszt ennyit ér, akkor minden nap Trianon megemlékezést kéne tartunk, én ezt tartom korrektnek.
Nincs bajom a holokauszttal, de az amit mostanság túlreagálnak vele, az valami undorító.
Én mint magyar, megalázónak érzem hogy még mindig ennél a túlpörgetett témánál vagyunk leragadva, amikor pl. a kommunisták által elkövetett bűnökről csak nem rég kezdtünk el beszélni hivatalos szinten, és még mindig nem mertek komolyabban hozzájuk nyúlni ( és amíg fidesz, mszp van nem is fognak).
Más országokban fele ennyi figyelmet nem kap ez a dolog mint itt, holott nálunk nem voltak olyan durva dolgok mint északabbra.
Ott már rég túltették magukat ezen, de még a komcsi rendszeren is.
Nagyon lassan mennek a dolgok itt nálunk, ezért tartunk itt.
Érdekes dolgok:
http://www.youtube.com/watch?v=EddVeWgQf4o
http://www.youtube.com/watch?v=VjBsmJ6LOTg
Biztos van még. Ennyit a 6 millióról.
A magyar nem faj. A faj az ember. A zsidók is beletartoznak. Szerintem itt sehol senki semmilyen történelmi tényt nem tagadott.
Ha nem 6 millió áldozat volt csak 4, akkor az mennyivel jobb? Egzakt számot sohasem fogunk tudni, de azzal hogy ezen vitatkozol, ezzel köpsz 600ezer (vagy 400ezer) magyar emlékére. Innentől kezdve pedig semmilyen erkölcsi alapod nincs prédikálni fájdalomról... Trianon borzalmas volt, fájdalmas és kegyetlen. És? Ettől fel vagyunk hatalmazva hogy zsidózzunk?
Hol tartanak a zsidóknak minden nap emléknapot? Hol? Légyszi mutass már forrást, hány zsidó emléknapot tartanak Magyarországon évente zsidóknak vagy a holokauszt emlékére. Elfogadom minden napnak, ha mondjuk évi 300 napot bebizonyítasz.
Mi adóinkból? Annyira kíváncsi lennék mennyi adózol. Valószínűleg a te befizetett adód, ahogy itt a többségé és az enyém se, nem fedezi az állam által közvetve ráfordított összeget. Mert az adó nagy részét cégek fizetik be... De eljátszhatunk a gondolattal ha szeretnél. Mennyit adózol évente?
Nem kell hogy jobban fájjon neked bármi Trianonnál. De egy normális, lelkileg egészséges ember nem több százezer ember halálán akkor sem gúnyolódik, ha azok zsidók, szlovákok, románok vagy tutsik... Ettől leszel ember, és nem állat. Magyar meg csak utána lehetsz, ha már ember vagy legalább...
Soha sem használtam a turbómagyar kifejezést, ellenben te az antimagyart igen. És azzal, hogy azt hiszed kirekeszthetsz csak úgy másokat a saját szájad íze szerint, ettől leszel te bárkinél kevésbé magyar, egy rákos sejt, amit a testből ki kellene vágni, hiszen a test ellen harcol.
"
" Megint NEM zsido foglalkozik a holokauszttal."
Hányszor nyögöd még ezt a sz.rt be?
"
Ahanyszor holokausztozni kezdtek.
08:30
Te kevered a szezont a fazonnal.
1. Horthy a SAJAT HATALMAT probalta megvedeni, es nem a zsidokat. Ha azt akarta volna, mar sokkal korabban, -tankok es veraldozat nelkul is - megtehette volna, pld a zsido torvenyek be nem hozatalaval.
2. Az igaz, hogy megszokott ket zsido Auschwitzbol, de egyaltalan nem Magyarorszagra (csoborbol vodorbe?) hoztak oket, hanem az USA-ba.
Es TENYLEG vettek fel jegyzokonyvet, de Horthy nem tudott rola, az USA KORMANYA, ELEN AZ ELNOKKEL azonban igen. Mindez nem hozta oket olyan donteshez, hogy az Auschwitz felett elrepulo bombazo repuloknek lgalabb EGYETLEN bomba ledobasarol parancsot adjanak.
Mellesleg valoszinuleg ez a legfobb oka annak, hogy Izrael NEM keri senkitol, hogy vedje meg, hanem a ZSIDOK ONMAGUKAT VEDIK MEG.
"Nekem a fő problémám ... , hogy sajnos nem igényes, átgondolt válaszaid vannak."
Így is virágnyelven fogalmazok, ami egyébként elég szégyen hogy nem beszélhetek szabadon a saját országomban.
Direkt hosszan fogalmazok hogy ne lehessen rossz szokás szerint kiforgatni.
"Én nem a kirekesztésben hiszek, hanem a befogadás elvében."
Akkor azt mondja már meg nekem valaki hogy miért csak más országokban tudjátok terjeszti a liberós befogadós eszmét a helyiek kárára, amikor Izrael benne van a legrasszistább, legkirekesztőbb országok között?
(Már látom Tetró kérdéseit, írd be a keresőbe és Izrael mindig ott lesz, ez meg egy kis csemege, ide aztán mehetnétek antifasizmust mge erkölcsöt oktatni:
Úgy gondolom haza kéne menni, és ott terjeszti ezt az öngyilkos hajlamot, érdekes valahogy ott annyira nem akarnak beolvadni az arabokkal, és a palesztinokkal.
Egyébként ez a beolvasztósdi lett Nagy-Magyarország végzete is, mert azok a népek akik leharaptak az országból, érdekes valahogy nem akartak beolvadni, csak ki jött a lényeg hogy van aki magyar, van aki nem.
És ha megfeszítik se lesz magyar vagy fordítva.
Ez így van rendjén, de akkor meg ne legyenek ezek az elemek ránk erőltetve.
A másik érdekes kérdés hogy elvileg fekete afrikai zsidók is, de őket valahogy nem szívleli a többi fehér bőrű zsidó rassz. Pedig azok elvileg belül zsidók, tehát be kéne őket fogadni, de valahogy a bőrük színe miatt annyira mégsem akarnak velük közösködni a fehérek, próbálják őket elszigetelni.
A bőrük színe a bőrük?
(Tetró keress rá a neten volt erről szó az elmúlt 1 évben valamikor, valamilyen áttelepítés kapcsán, és nem a mostani szír menekültekre gondolok.)
"De érteni kell a történelmi összefüggéseket ahhoz, hogy lásd, mi történt, hogyan és miért."
Igen végig kell gondolni a szerepüket az országok gazdasági és háborús történelmében, és akkor majd lefogsz vonni egy "antiszemita" konklúziót a tevékenységükről és viszonyukat a helyi nemzethez.
"az etnikai kohézió legerősebb tartópillérének még mindig csak a közös leszármazás tudatát tudom elképzelni." Tudom elképzelni - ez a kulcsszó az egész szövegben. Kérlek, értsd meg, hogy attól, mert neked ez a véleményed, attól ez még nem lesz igaz."
Akkor a zsidókat mi tartotta össze több ezer éven át úgy hogy lehetetlen volt őket bárhol is beolvasztani?
A mai napig tartják az ószövetségben az első leszármazóikat, vezetőiket sorrendben.
Közös földrajzi helyről származnak, és vannak egyedi külső jegyeik is, ami bizonyítja hogy sok ideig egy helyen lakott a nép, és nem házasodott mással (nem is volt szabad, ezt a rasszizmust !).
És még egyszer kérdezem most akkor magyarok voltak a holokauszt áldozatok vagy zsidók?
Mert ha magyarok akkor háború volt tessék beletörődni ( ez a trianon éljenzők szövege), a másik X millió magyar már beletörődött.
Ha ezek szerint még sem magyarok (nyilvánvalóan nem, mert tán a legrégebbi nemzet, és kicsit messze voltak ide hogy közös gyökereink legyenek), akkor meg ne tessék bűntudatot kelteni az X millió magyarban.
Tőlünk sem kért soha senki bocsánatot a trianoni vérengzések miatt, amiről ügye nagy kussolás van, max Szabadkát szokták megemlíteni amikor már nagyon kilóg a lóláb.
Pedig ezek is ártatlan kisemberek voltak akik nem tehettek semmiről sem.
Annyira különbözik a mentalitásunk csak nekünk itt írogatóknak, akkor szerinted a két népnek úgy általában?
Nyilvánvalóan nem vagyunk egy táborban, noha ezt nem mi éreztetjük, és nem is mi akarjuk ezt folytatni.
Akkor nem értem hogy ti miért nyújtotok mindig békejobbnak álcázott valamit, amikor a bal kezetekben a hátatok mögött mindig egy kés van.
Ha én zsidó lennék, biztos abba hagynám ezt a kormány cseszegetést ami most is volt a konferenciakor.
Orbán már olyan mélyen nyalt hogy hányingerem lett, és a végén az egésznek a pofánkba dobták hogy mi antiszemiták vagyunk... :D
Én erre azt mondtam volna hogy rendben van akkor azok vagyunk, és ennek fényében nyugodtan haza lehet menni ha valaki azt hiszi hogy itt egy zsidó életveszélyben van.
Valahogy azért mégis csak sokan vannak itt, sőt még jönnek a Jumbo jeteken kitudja már hány százezren, annyira még sem lehet olyan rossz itt lakni.
Én tudom hogy a szerbek, románok nem szeretnek minket, nem is megyek oda hozzájuk.
Most akkor aki itt úgy érzi hogy félnie kell, az vegyem rólam példát.
Parttalan ez a dolog, mindig azt szoktam mondani hogy nem kötelező itt lennie senki idegennek sem, ma már odamehet mindenki ahova akar, főleg ha van saját országa.
"Horthy a SAJAT HATALMAT probalta megvedeni, es nem a zsidokat"
Tudtam, hogy ezzel fogsz érvelni... De ez nem igaz.. Akkor is a hatalmát védte, mikor a fiával zsarolták a németek mert nem akarta rászabadítani az országra Szálasit?
"Ha azt akarta volna, mar sokkal korabban, -tankok es veraldozat nelkul is - megtehette volna, pld a zsido torvenyek be nem hozatalaval"
Ezt hol álmodtad,ja a töri könyved, nem tehette volna meg mert a zsidótörvények nélkül Hitler rögtön tudta volna, hogy nem ért vele egyet és lerohantak volna minket.. Bár irónikus, de a zsidó törvényekkel tartotta távol a nácikat és pont ezzel védte a zsidókat...
Miért menekültek hozzánk pl a lengyel zsidók, ha neked itt olyan rossz volt nekik?!
"Az igaz, hogy megszokott ket zsido Auschwitzbol, de egyaltalan nem Magyarorszagra (csoborbol vodorbe?) hoztak oket, hanem az USA-ba"
Hát lehet hogy végül ott áltak meg, de hogy szlovákiáig jutottak ott a helyi zsidó közösséget keresték meg akik átmenekítették őket magyarorszgára és a jegyzőkönyveket Horthy is megkapta, hogy utána hova mentek nem tom lehet, hogy USA volt a végállomás, de biztos nem teleportáltak oda hip-hop.
"Es TENYLEG vettek fel jegyzokonyvet, de Horthy nem tudott rola, az USA KORMANYA, ELEN AZ ELNOKKEL azonban igen.
Mindez nem hozta oket olyan donteshez, hogy az Auschwitz felett elrepulo bombazo repuloknek lgalabb EGYETLEN bomba ledobasarol parancsot adjanak."
Hátha ezt elhiszed akkor nem tudok mit hozzátenni...
Az amerikaiak valóban tudtak Auschwitzról, de nem csak a két menekülttől..
A SIMENS gyártotta azokat a jukkártyákat amellyekkel a táborokban nyilvántartásokat vezették a zsidókról a nácik... És nem történt semmi. Azt hiszed nem tudta szinte mindenki mit csinálnak a németek... Álmodjál szépeket tovább..
Ez meddő beszélgetés lesz sajnos mert álítás-álítással szemben..
mire költünk feleslegesen? ha már...:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!