Miért kell még 2013ban is bűntudatot\ellenszenvet kiváltani a magyarokban a holokauszttal, azzal hogy a kormány kijelenti, a magyar állam is felelős volt érte?
Ez az állandó felemlegetés és bűntudatkeltés irritál, mert én már a 3. generáció vagyok akiknek semmi köze ehhez az egészhez, és nem akarom hogy az én gyerekemnek is ezt kelljen hallgatnia.
Háború volt, mi meg érdemtelenül szenvedtünk el hatalmas területi, anyagi, emberi veszteséget, annak ellenére hogy megszállt ország voltunk.
Vannak olyan pofátlanok (pont arról az oldalról) akik nyíltan kimondják hogy Trianont felejtsük el.
Ha egy tényleges magyar nemzeti tragédiát amely megnyomorította az országot felejtsünk el, akkor egy ehhez hasonló témát mint a holokauszt miért is kell ennyire felfújni?
Ha a holokauszt ennyit ér, akkor minden nap Trianon megemlékezést kéne tartunk, én ezt tartom korrektnek.
Nincs bajom a holokauszttal, de az amit mostanság túlreagálnak vele, az valami undorító.
Én mint magyar, megalázónak érzem hogy még mindig ennél a túlpörgetett témánál vagyunk leragadva, amikor pl. a kommunisták által elkövetett bűnökről csak nem rég kezdtünk el beszélni hivatalos szinten, és még mindig nem mertek komolyabban hozzájuk nyúlni ( és amíg fidesz, mszp van nem is fognak).
Más országokban fele ennyi figyelmet nem kap ez a dolog mint itt, holott nálunk nem voltak olyan durva dolgok mint északabbra.
Ott már rég túltették magukat ezen, de még a komcsi rendszeren is.
Nagyon lassan mennek a dolgok itt nálunk, ezért tartunk itt.
Ezeknek addig tart a "szabad" véleménnyilvánítás amíg ők mocskolódhatnak. Nézd csak meg a válaszokat a kérdésednél!
Ugyanazt csinálják amit elvileg elítélnek.
Miért fáj az bárkinek, ha megemlékezünk emlékművel is 600ezer magyar áldozatról?
Az hogy kérdező téged ez felhergel, vagy te ettől megalázva érzed magad, az valami egészen más problémára vezethető vissza.
Igazságtalan volt Trianon, mert az osztrákoktól nem csatolták el a területe 2/3-át pedig nem mi irányítottuk magunkat, akkor se mi akartunk háborúzni, mint a II. világháborúnál sem volt választásunk... A szlovákok pénzt adtak a náciknak, hogy vigyék az öreg zsidókat is a vagonokkal, mi meg tankokkal védtük őket..
Magyarország soha nem volt kirekesztő, mindig már István óta befogadó volt más népekkel szemben, hisz mindig is sok nép tartozott a királyság alá...
Ha neked jó, hogy mocskolod a saját népedet akkor tényleg húzzál el innen egy másik országban...
A zsidók hálátlanok ide menekültek az utolsó pillanatik védtük őket mire Horthy fiát elrabolták és kénytelen volt Szálasira bízni az országot és a zsidókat utoljára innen kezdték el kivinni. Ha nem hiszed menj el Horthy sírjához és kérdezd meg azokat a zsidókat akik megkoszorúzták a sírját hálából, hogy mi a fenének tesznek ilyet.
Tetro nem a holokauszttal van bajom hanem abból a megélhetési iparból amit e köré csinálnak.
Azt az irdatlan mennyiségű pénzt, energiát, figyelmet amit erre fordítanak már soknak tartom, tekintve az ország helyzetét. 5 milliárdot (amit majd most fognak ellőni a levegőbe) el lehetne költeni a még élőkre és nem a holtakra költeni.
Ami pedig a te mondandódat illeti, irritál az is hogy amikor úgy kedvező akkor 600e magyarról van szó, ha más a környezet (pl zsidók beszélgetnek Izraelben) akkor 600e zsidóról van szó, és nem a magyarok tesznek különbséget hanem ők.
Mert amikor zsidók egymás között beszélgetnek akkor ők magukat nem magyarnak tekintik hanem elsősorban és csak is zsidónak, hallottam már ilyen beszélgetést.
Én az átlag magyar legyek ezért fasiszta, de különbséget teszek zsidó és átlag magyar között, tehát én eleve úgy mondom hogy 600e zsidó.
Teszem ezt egyébként csak azért mert a zsidók saját magukat nem tekintik egyenértékű magyarnak a 8 millió másikkal. Ezt ugyan abból a beszélgetésből szűrtem le, meg általában hogy van nekik saját országuk, tehát eleve nem lehet annyira magyar, mint aki ténylegesen annak vallja magát. Mert nem szolgálhat egyszerre két Úrnak. És a zsidók elsősorban mindig zsidók lesznek, mondhatják magukat másnak, de azt csak álcázásból teszik.
Egyébként nem lenne probléma ha mindenki a saját országában élne, és a saját dolgaival foglalkozni, és tenne azért hogy a világ egy jobb hely legyen mindenki számára.
22.34
őszintén szólva az ötmilliárd csak egy csepp. a holokausztipar kifejezés meg magában is okádék széljobbos demagóg duma. mégis ki él a holokausztból? a zsidók? melyik zsidók? hányan? hogyan, és mennyit keresnek vele? ugyan már... amúgy meg nem létező magyar focira ennél sokkal több van. de a terror házára is volt legalább ennyi. de még a milleniumi óra is több száz millióból készült. a többség azt sem tudja mi az és hol van... mégis neked csak a holokauszt emlékmű böki az orrod. ez így nettó zsidózás, a többi meg álszentkedés. legyél tökös, ismerd be, téged igazából nem az emlékezés zavar, hanem a zsidók, csak úgy simán.
az meg hogy már valakinek a véleménye is irritál téged... túl érzékeny vagy, vagy idegbeteg. ha azon fel tudod húzni magad, hogy azt írom 600ezer magyar, akkor valamit az indulataiddal kellene kezdeni, aztán lehet a zsidók se fájnának neked ennyire. amúgy tudom számodra elképzelhetetlen, de lehet valaki egyszerre zsidó és magyar. sőt, lehet valaki németszármazású magyar, vagy félig kínai félig magyar. vagy homoszexuális magyar. sokféle magyar van, habár tudom hogy egyes körökben szokás azt gondolni, hogy ők dönthetik el ki magyar és ki nem.
Kérdező: szerencsére nem te döntöd el, hogy ki magyar és ki nem.
Amit még meg kell tanulnod az az, hogy vitatkozni nem személyeskedéssel, egymást ócsárolásával, zsidózással kell, hanem tényekkel. Sajnos egyetlen egy alátámsztható, tényekkel bizonyítható érvet még nem hallottam tőled - teljesen egyértelmű, hogy a provokáláson kívül tovább még nem jutottál el. A történelmi összefüggéseket meg végképp nem érted; te is (mint sokan mások) a messze nem tökéletes oktatási rendszerünk gyöngyszeme vagy úgy látom.
Először is azt mondja, hogy "vagy szerinted a veszteseket jutalmazni kellene?" Hát én speciel megelégednék egy olyan "büntetéssel", mint amit Ausztria kapott (+ területet, tőlünk) az I VH-ban, vagy amit Németország "elszenvedett" napjainkig.
Aztán három fontos különbségre hívnám fel a figyelmet a trianonozás és a holokausztozás között!
Először is mi magyarok vagyunk, az országunk feldarabolása, és több millió magyar ETNIKUMÚ elcsatolt nemzettestvérünk minket érint, és nekünk fáj. A zsidókhoz pedig, fájdalom, de semmi közünk nincs. A "jó zsidókhoz", meg a Nobel-díjas zsidókhoz se, meg az ártatlan zsidókhoz se. Az, hogy mindenki saját magával kiemelten foglalkozik, természetes, és fordítva is igaz. Az viszont, hogy nekünk, "trianonozó magyaroknak" kötelező holokausztozni, míg a holokausztozó zsidók szarhatnak trianonra, ráadásul tehetik mindezt nem Izraelben, hanem a magyarok országában, nyíltan, büntetlenül, az bicskanyitogató, és örökké feszültség forrása lesz, mert abszurdum. Izraelben évente 1, azaz egy holokauszt megemlékezés van, trianon megemlékezés pedig gondolom egy se, és senki nem is hiányolja, pedig állítólag mennyi "magyar" van ott is!
Másodszor: a trianon megemlékezésekből, ha 365 lenne egy évben, az is beleférne, mert mindenki azt csinál otthon, amit akar. DE, és hangsúlyozom, DE! Az az akárhány (kinek sok, kinek kevés, lényegtelen) trianon megemlékezés rendszerint magán kezdeményezésre történik, az emlékművek zöme magán pénzből épül, és ha ritkán be is száll a buliba egy-egy önkormányzat, akkor sem milliárdokkal. Elmondható ugyanez a holokausztról? Hát fentebb jól kifejtették, hogy nagyon nem. Adófizetői milliárdok bánják minden évben, hogy egy idegen etnikum bocsánatáért esedezünk, egy idegen etnikum tragédiáján kesergünk, akik hivatalosan nem is léteznek, mert ők "magyarok".
Harmadszor: a trianon tagadás és lekicsinylés nincs tiltva, a holokauszt tagadás és lekicsinylés ellenben igen. Ez is sokat elmond a közállapotokról.
Ezen három fenti ok miatt a kettőt lehetetlen összehasonlítani, mert ordító aránytalanságok vannak minden tekintetben a holokausztozás javára.
A tanulság pedig az, hogy minden etnikum menjen a saját nemzetállamába, saját etnikai környezetével, és foglalkozzon a saját történelmi dolgaival.
VAGY ne kerülgessük a forró kását, és egy korábbi válaszoló "erős kutya b*szik" elvéből kiindulva mondjuk ki, hogy Magyarország egy zsidó gyarmat, és azért megy a holokauszt mánia, mert a győztesek ezt diktálják, mert megtehetik.
Csak akkor ne nácizzunk, meg játsszuk az antifasisztát, hanem játszunk nyílt lapokkal.
Ja, még annyit tennék csak hozzá:
"Amíg az én pénzemből van fizetve az én országomban, addig jogom van foglalkozni vele."
Nem csak a te pénzedből van fizetve az ország, hanem az enyémből és más, veled eltérő nézetű emberekéből is. Nem csak magyarok fizetnek adót, ezt se felejtsd el (külföldi cégek magyar vállalatai is például). Miért pont a te véleményedre alapozzon az ország? Mert te igazi magyar vagy? Badarság, minden magyar magyar, nem te döntöd el, hogy ki/mi az igazi; ezt különben is elég bonyolultan lehetne csak (ha egyáltalán meg lehet, amit kétlek) határozni.
Iszonyatosan tipikus magyar (na, erre már mondhatjuk, hogy igazi magyar) hozzáállás ez az "én pénzem, én országom, én véleményem, én jogom" én én én én én.. Sajnos, amíg az emberek többsége nem tanul meg túllépni a "saját-én-enyém" gondolkozásmódon, addig nemigen fog fejlődni ez az ország. Ne várd el te sem másoktól, hogy a te véleményedet tiszteletben tartsák, miközben te nem teszed ezt másokkal; akkor is, ha gyökeresen más a véleményetek.
Ez nem csak a te pénzed, nem csak a te országod, hanem mindenkié, aki magyarnak hiszi vagy gondolja magát, illetve mindenkié, aki ebben az országban él.
Remélem tudod, hogy mit jelent az etnikum szó pontosan ("Etnikum alatt történelmileg kialakult, az összetartozás tudatával, valamint közös nyelvvel, kultúrával és hagyományokkal rendelkező népességet értünk...", wiki: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!