Ha az árvíznek lesznek magyar áldozatai, akkor Orbán/Pintér lesz a felelős?
"Én úgy tudom, hogy amit lehetett azt megtettük!"
Én meg úgy, hogy NEM.
98 óta minden évben megy a duma, hogy felkészültek az árvízre, aztán mindig kiderült eddig, hogy nem. (Kormány függetlenül!)
Amikor éppen nem volt árvíz mindig ment a duma a gátak erősítéséről, aztán pár látványos pár kilométeres gát "erősítésen" kívül semmi nem történt. A csodálatos képességű új és tévedhetetlen katasztrófa elhárítás meg már megmutatta mit tudnak ... Khmmm.
Most hirtelen elkezdenek tevékenyen védekezni. Szerintem vagy 2 hete várható volt mi lesz.
A hírekben még mindig úgy adják elő, hogy nagyobb lesz az ár mint egy évtizede volt, közben az 500 éves rekord fölött van a vízszint ...
De majd meglátjuk. Mondjuk szeretem a Margit-szigetet, de nem azért izgulnék ... a folyó két oldalán lévő dolgok veszélyben lehetnek.
Felelőtlenség volt ennyire az utolsó pillanatra hagyni, de a vízügyesek is nyilván tudják hogy mire mennyi idő kell.
De tény hogy pár nappal előbb is elkezdhették volna
Az 5. válaszolónál van a pont. Kiegészíteném azzal, hogy az elmúlt 20-30 év elcseszett gátjaiért nem a jelenlegi kormányt kell okolni hanem az összes eddigit. Mintha én lennék a főépítész egy építkezésen ahol az épület összedől a leváltásom utáni első napon én meg mosnám a kezeimet, hogy "de hát már nem is én vagyok érte a felelős....".
Eddig egyetlen egy évben sem hallottam olyat, hogy ennyire hamar ennyire felkészülten felléptek volna az árívíz ellen. De persze bármit el lehet kezdeni az előző év szeptemberében is...
Említették az ártéri embereket. Régebben okkal nem költözött oda senki, minden évben kiönti őket a Duna. Okos ember más kárán tanul, a buta meg a sajátján se...
Én úgy vagyok vele, hogy aki anno tudta, hogy ártérre költözik és még is letelepült ott, azt egy cseppet sem tudom sajnálni és abszolút megértem, ha a vízügyi szakemberek az elárasztásuk mellett döntenek, nem pedig védik azt is, ahogy azt az ott élők elvárnák.
Szerintem felkészülten érte a magyarokat ez a helyzet. Összefogottan készülnek szépen minden szakaszon a védelemre.
Az, hogy kinek a hibája a védelmi rendszerek nem megfelelő fenntartása, azon lehetne vitatkozni... fölösleges! Már úgy is mindegy, a víz jön, mi pedig part menti emberek nem tehetünk mást, minthogy fékezhetetlenül védjük azt, ami védhető!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!