Miért kell még 2013ban is bűntudatot\ellenszenvet kiváltani a magyarokban a holokauszttal, azzal hogy a kormány kijelenti, a magyar állam is felelős volt érte?
Ez az állandó felemlegetés és bűntudatkeltés irritál, mert én már a 3. generáció vagyok akiknek semmi köze ehhez az egészhez, és nem akarom hogy az én gyerekemnek is ezt kelljen hallgatnia.
Háború volt, mi meg érdemtelenül szenvedtünk el hatalmas területi, anyagi, emberi veszteséget, annak ellenére hogy megszállt ország voltunk.
Vannak olyan pofátlanok (pont arról az oldalról) akik nyíltan kimondják hogy Trianont felejtsük el.
Ha egy tényleges magyar nemzeti tragédiát amely megnyomorította az országot felejtsünk el, akkor egy ehhez hasonló témát mint a holokauszt miért is kell ennyire felfújni?
Ha a holokauszt ennyit ér, akkor minden nap Trianon megemlékezést kéne tartunk, én ezt tartom korrektnek.
Nincs bajom a holokauszttal, de az amit mostanság túlreagálnak vele, az valami undorító.
Én mint magyar, megalázónak érzem hogy még mindig ennél a túlpörgetett témánál vagyunk leragadva, amikor pl. a kommunisták által elkövetett bűnökről csak nem rég kezdtünk el beszélni hivatalos szinten, és még mindig nem mertek komolyabban hozzájuk nyúlni ( és amíg fidesz, mszp van nem is fognak).
Más országokban fele ennyi figyelmet nem kap ez a dolog mint itt, holott nálunk nem voltak olyan durva dolgok mint északabbra.
Ott már rég túltették magukat ezen, de még a komcsi rendszeren is.
Nagyon lassan mennek a dolgok itt nálunk, ezért tartunk itt.
"én már a 3. generáció vagyok akiknek semmi köze ehhez az egészhez, és nem akarom hogy az én gyerekemnek is ezt kelljen hallgatnia"
látod, én ugyan így vagyok a Trianon-témával :)
Köszönöm Ozmium, hasonlót akartam most megfogalmazni, de hála neked hamarabb tudok lefeküdni :)
29 te is tökéletes öngólt lőttél, ne személyeskedjek, de azért te ugyan ezt megteheted.
Én a saját országomban fogjam be a számat, fülemet, szemem mert egy idegen itt azt mondja nekem.
De ha én teszem ugyan ezt, teszem hozzá joggal, mert én vagyok itthon, akkor én gonosz vagyok.
És ügye nekem nincs jogom eldönteni hogy ki a nemzettársam, de az idegen megmondhatja aki elvileg itt semmi mert hivatalosan nem is létezik
(ki van ez találva nem véletlen), de ő megmondhatja.
De amikor a viselkedésével rácáfol mégis csak az állítására hogy ő magyar, akkor meg önző módon elkezdi olyan széles spektrumon értelmezni a magyart, hogy jó hogy már a fekete afrikai nem lesz magyar hirtelenjében.
Akkor ebből kiindulva ez a sok trianon élvező antimagyar idegen nem hogy mély csöndben kéne lenniük, hanem egyenesen elmenni kéne ebből az országból.
1 magyar van, az pedig nem fogja éljenezni trianont, vagy mindenféle messziről jöttet, ahogy a saját pénzét sem fogja az ő zsebükbe tolni.
Nem fogja a saját és a nemzeti érdekét sem feladni a másikért, aki gyarmatosítani jött és titkon beszivárog és bomlaszt.
Aki magyar az felismeri a másik magyart, úgy ahogy az idegenek is felismerik egymást és összetartanak.
Tudom jól hogy ők ezt szeretnék a legkevésbé és mindent megtesznek hogy megsemmisítsék az őslakosokat, csak akkor meg ahogy írták, játszunk tiszta lapokkal.
Egyik gyarmatosító nép se csinálta ezt amit ők, angolok franciák egyik sem titkolta a szándékát.
A legnagyobb bicskanyitogató hogy annyi gerinc nincs bennük hogy felvállalják az igazi mivoltukat.
Kezdve ezt avval hogy azt mondja ő magyar, pedig dehogy az.
Ha meg nevén akarjuk nevezni az etnikumot, akkor egyből fasizmus van hogy ők magyarok. Ne hogy elveszítsék már a hosszú évek alatt felépített álcájukat.
Ha már fizikailag és szellemileg is különbözik a magyaroktól, akkor legalább lenne benne annyi tartás hogy vállalja magát.
De nem teszi mert neki azaz érdeke hogy titkon bomlasszon.
De már nem is titkon, mert már annyira elfertőzte az országot hogy már az igazság vált szitokszóvá, mert a tereléshez, kis hazugságokhoz nagyon értenek, ugyan is az a legrosszabb, a kis hazugságot sokkal nehezebb elválasztani az igazságtól mint a nagyot, így az a legveszélyesebb és ezt tudják ők is.
Jézus is megmondta, gyümölcséről ismertetik meg a fa.
A ti gyümölcsötök kívül édes, belül méreg.
"Etnikum alatt történelmileg kialakult, az összetartozás tudatával, valamint közös nyelvvel, kultúrával és hagyományokkal rendelkező népességet értünk..."
Ez semmiben nem változtat azon, amit fentebb írtam. Ebből a megfogalmazásból is kiderül, hogy nem attól lesz valaki magyar etnikumú, hogy megtanul magyarul, és magyarnak érzi, vallja (hazudja) magát.
Nézzük konkrét és aktuális példával.
Van a zsidóknak közösségtudata a magyarsággal?
Gyakorlatilag nincs, mindig is elszigetelődtek saját vallási, etnikai közösségeikbe, etnocentrikus hozzáállásukat évezredeken át megtartották. A magyarsággal elenyésző mértékben keveredtek, a magyarság történelmi etnogeneziséhez semmi közük. Saját etnogenezisük az Ószövetségben precízen le van vezetve. Ami a magyarságot illeti, én úgy gondolom, szintén túl van becsülve az a bizonyos "fűvel-fával keveredtünk", mert máskülönben nem lett volna Trianon, vagy nem állt volna meg a jelenlegi, "papíron" etnikai határon.
Mellesleg megjegyzendő, hogy az etnikai kohézió legerősebb tartópillérének még mindig csak a közös leszármazás tudatát tudom elképzelni. És mi köze a zsidó és a magyar eredetmítoszoknak egymáshoz? Hát az ég világon semmi.
Van-e a zsidóknak közös kultúrája a magyarsággal?
Soha nem volt, és most sincs. A zsidóknak saját vallása, saját legendáriuma, saját hagyományai, szokásai, sőt, viselkedésmintázatai vannak. Ugyanez többé-kevésbé a magyarságról is elmondható.
Van-e közös nyelv?
Nincs, sőt, a zsidóknak hamarabb volt saját nyelvük, mint ahogy a magyar nyelv kialakult mai szemmel nézve is felismerhető formájában. De a lényeg, hogy jelenleg mind a két nép a saját nyelvén beszélhet, és a kettőnek még véletlenül sincs semmi köze egymáshoz.
No meg aztán mind a két etnikum saját nemzetállammal (Trianon is erre volt kihegyezve papíron, meg Izraelt is direkt nemzetállami alapon alapították újjá) rendelkezik, bár csak az egyik képes annyira etnocentrikus lenni, mint ahogy az egy valódi nemzetállamtól elvárható lenne.
Tehát lehet-e azt mondani, hogy a zsidó és a magyar két különböző etnikum? Teljes biztonsággal igen.
Kérdező, senki sem mondta, mondja, hogy fogd be a szád, füled, farkad, akármidet. Arra próbáltam meg felhívni a figyelmedet, hogy értelmes formában is ki lehet fejezni a gondolataidat és szerintem nem kell minden egyes alkalommal másra mutogatni vagy mást ócsárolni azért, hogy a vitapontodat átjuttasd a vitatkozó partneredhez (jelen esetben hozzám). Nekem a fő problémám (bár ne értsd félre, nem értek egyet veled) azzal van, hogy sajnos nem igényes, átgondolt válaszaid vannak.
Ha valamire nem tudsz válaszolni, ha valami nem tetszik vagy ha valamivel nem értesz egyet, nem az a válasz, hogy "akkor menjetek el, jobb lesz ott nektek". A magyarság, a magyarságtudat (főleg manapság már) nem földrajzi helyzettől függ, ezt érdemes lenne megértened. Próbálj meg normálisan vitatkozni kérlek szépen és ilyen válaszok helyett értelmesen fejtsd ki, hogy mire gondolsz pontosan.
Jogod nincs eldönteni, hogy ki a nemzettársad, de lehetőséged van a véleményedet kifejezni (amit itt meg is teszel). Hogy ki az az idegen, aki megmondhatja, pedig nem is létezik - ezt sajnos nem tudom értelmezni, ne haragudj.
"De amikor a viselkedésével rácáfol mégis csak az állítására hogy ő magyar, akkor meg önző módon elkezdi olyan széles spektrumon értelmezni a magyart, hogy jó hogy már a fekete afrikai nem lesz magyar hirtelenjében." Miért önző az, ha tág spektrumon értelmezem (a szavaiddal élve), hogy ki a magyar? Ebben az értelmezésben nem az önző a jó szó. Én nem a kirekesztésben hiszek, hanem a befogadás elvében.
Azt mondani, hogy egy magyar van, olyan, mint azt mondani, hogy egyféle ember van. Pedig mekkorát hibázol (és még nagyobb probléma, hogy te ezt sajnos nem látod)! A világ nem csak jó emberekből áll és nem csak rosszakból. Rengeteg ember van ezen a világon, rengeteg nyelvvel, kultúrával, életszemlélettel - pont ez a szépsége a dolognak.
Nem éljenzem a Trianont, dehogy. De érteni kell a történelmi összefüggéseket ahhoz, hogy lásd, mi történt, hogyan és miért. Rengeteg ember ezt megint csak, nem képes átlátni. Az, hogy ki, mire és hogyan költi el a pénzét, szerintem teljesen magánügy; ebbe felesleges belemenni.
Ezt a gyarmatosítás dolgot megint nem értem, bár lehet, hogy nem olvastam elég összeesküvés-elméletet; amint elegendő infót szerzek a dologról, szívesen készen állok egy újabb vitára ebben a kérdésben.
A vallásos témába megint ne menjünk bele (off topik), ugyanúgy hanyagoljuk a gyümölcsös dolgot is.
Ozmium42: Szerinted mitől lesz valaki magyar?
A "fűvel-fával keveredtünk": egy nagyon érdekes cikk van erről, érdemes elolvasni ( [link] Bálint Csanád, az MTA levelező tagja írta.
"az etnikai kohézió legerősebb tartópillérének még mindig csak a közös leszármazás tudatát tudom elképzelni." Tudom elképzelni - ez a kulcsszó az egész szövegben. Kérlek, értsd meg, hogy attól, mert neked ez a véleményed, attól ez még nem lesz igaz. Szerinted igaza van azoknak a fundamentalistáknak, akik szerint a Föld 6000 éves? Szerintük igen, és foggal-körömmel ragaszkodnak ehhez az elképzeléshez. Mert ez egy, elképzelés; alátámasztani, bizonyítani a saját elképzelésüket, illetve tényekkel megcáfolni azokat, akik másként állítják nemigen tudják.
Sajnos nem értek egyet a vitáddal, mivel egyetlen alátámasztható tényt nem tudtál felsorakoztatni. "szerintem, úgy gondolom, tudom elképzelni" - kérlek, bizonyítsd be nekem általános, elfogadott irodalommal, cikkekkel, akármivel, hogy neked van igazad a tények szerint - ha a tények is ugyanezt állítják, mint te, hinni fogok neked. Amíg sajnos nem tudod alátámasztani a mondandódat tényekkel, nem fogunk egyről a kettőre jutni. de nem is kell egyről a kettőre, dehogy; nekem bőven elég, ha félúton tudunk találkozni.
"A Holokausztnak 600.000 magyar halálos áldozata volt. A békeszerződés hány magyar halálát okozta, nulláét? "
Attól hogy te rendkívül tudatlan vagy, Trianon még a nullánál azért lényegesen több magyar áldozatot követelt, olyan magyar áldozatot aki vér szerinti MAGYAR volt, nem zsidó! Attól hogy te nem tudsz róla és nem hangoztatják mindennap ajvékolva rikácsolva a TV-ben, még nem a másik a hülye.
Délvidék:
lemészárolt magyarok száma becslések szerint 30-50
Vajdaságból elüldözött magyarok száma 85 ezerre tehető
http://www.youtube.com/watch?v=JX_fjDCQ448
Jééé... és a forrás véletlenül épp a közszolgálati M1? Hogyhogy nem a kuruc tévé vagy valami bulvárlap? Szar dolog ha nem tudsz a forrásba belekötni, mi?
„Voltak akiket kettéfűrészeltek vagy karóba húztak, másokat elevenen elégettek vagy eltemettek. Egyeseknek leszaggatták a körmüket, felhasogatták a bőrüket, majd besózták. Láttam egy csecsemőfejet a falhoz vágva, az agyveleje szét volt loccsanva. Az egyik asszony terhes volt, mikor kitaposták belőle a gyereket. Sok esetben meggyfabotra kötött tízkilós ólommal verték agyon az áldozatokat; volt, akinek az orra is leszakadt az ütéstől. Legtöbbjüknek azonban egyszerűen csak fejszével levágták a fejét. Az asszonyok sírva keresték fiaikat, férjüket a holttestek között. Mindenütt vértócsában feküdtek az emberek. Szörnyű látvány volt.” ”
– Forrás: Teleki Júlia: Hol vannak a sírok?
Erdély:
románok a pogrom ideje alatt 7500 - 8500 magyart mészároltak le
http://www.youtube.com/watch?v=x8qBRljknjQ
Felvidéki mészárlás:
De szar hogy a forrás itt is egy közszolgálati rádió és nem a kuruc.info.
Én egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy ha nagyon ráérnénk és minden adatot összegyűjtenénk a Trianoni "Béke" magyar áldozatainak száma kevesebb lenne, mint a holokauszté. Akinek még van kedve és ideje keresgélhet.
Ugyanakkor megértem, hogy mindennapos ajvékolásodban neked a zsidó holokausztáldozatok mélyebb nyomokat hagytak a lelkedben, és kívánok a lelkednek örök békét, hogy ne kelljen megtapasztalnod hasonlót ahhoz amit a lemészárolt magyar áldozatok megéltek.
Kedves antimagyarok!
Ha a tudatlanság fájna ti a teljes jövedelmetek morfiumra költenétek.
"az öreg zsidókat is a vagonokkal, mi meg tankokkal védtük őket.. "
Tessek???!!!!
Horthy harcijárművekkel védte budapesten a zsidókat Szálasi ellen. Sokak által csendőr pucsnak nevezett esemény célja, hogy Szálasiék a Budapesti zsidókat összeszedjék és Horthy kormányzását megdöncsék..
1944. július 5. adta ki Horthy a parancsot miután megtudták, hogy mi folyik Auswitzban... Megszökött két rab és szlovákiába menekült onnan átmenekítették a zsidók őket magyarorszgára. Jegyzőkönyv készült a vallomásuk alapján amit ekkor HOrthy is megkapott..
Tehát 1944. július 4-én az Esztergom környékén elrejtett 1. királyi páncélos ezred Horthy parancsára budapestre vonult és védték Szálasi csendőreitől a zsidókat és a kormány épületeit..
Miért akarta Hitler Szálasit és miért távolította el Horthyt, ha annyira egyetértettek zsidókérdésben??
Menjél el a sirjához és ott fogsz koszorút találni a zsidók hálája jeléül. Elmondom, hogy Horthy számüzetésében is zsidók biztosították a megélhetését...
De te csak forgasd az iskolai történelemkönyvedet.... Az igazság meg kit érdekel. Trianonnál se érdekeljen, hogy valójában egy erős gazdag és hatalmas ország bökte nyugateurópa szemét és féltek tőlünk ezért megegyeztek abban, hogy ezt az országot végleg legyengítik..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!