A Don-kanyarba első világháborús fegyverekkel és papírból készült bakancsban kiküldött magyar katonákért ki a felelős? Erről sem tehetett Horthy, mint az izraelita magyarok deportálásáról?
Ki a felelős az Irakban, Afganisztánban, Koszovóban meghalt magyar katonákért?
Vagy arról a több ezer magyarról, akiket a Délvidéken mészároltak le a Jugoszláv Néphadsereg a délszláv háborúban?
Akik kivezényelték őket.
"Ki a felelős az Irakban, Afganisztánban, Koszovóban meghalt magyar katonákért? "
Oda önként jelentkeztek. Nagy különbség.
Valamit nagyon összekeversz : papirtalpu bakancsot az I. vhb.-ban kaptak a magyar katonák a zsidó származású hadiszállítók jóvoltából akik meggazdagodtak az ügyleten.
Egyébként tényleg nem kellett volna magyar katonákat kiküldeni a II. vhb-ban és akkor már 1941-ben megszálltak volna a németek bennünket - ez biztos nagyon jó lett volna.
Mint ahogy már valaki említette a válasz: Trianon és Hitler. Én szerintem is ez a kettő.
Az, hogy mivel mossa a liberális propaganda az emberek agyát az egy dolog, ha objektiven utána jársz az meg egy másik. Ha már az amerikaiak védenek valakit, akkor az már csak jelent valamit. Ott volt Nürnbergben mint tanú, és nem mint vádlott. Talán ő volt a magyarok utolsó nagy vezetője!!!
Ja és még valami, a magyarok sosem voltak a németek barátai, nem is a németek oldalán harcoltak! Magyarország a saját maga oldalán harcolt, egy olyan ügyért amihez a németeknek nem sok közük volt. Az már másik dolog, hogy voltak nyilasok, és hogy Hitler sakkban birta tartani Magyarországot. Ha jól tudom Hitler követelte Horthytól, hogy a magyar csapatoknak is be kell lépniük a keleti frontra.
"Magyarország a saját maga oldalán harcolt, egy olyan ügyért amihez a németeknek nem sok közük volt"
Akkor miért lépték át az ezeréves határt? Hogy kerültek a Don-kanyarba? Csak mert ha tényleg a saját ügyéért harcolt a hadsereg, akkor nem volt túl sok keresnivalója arrafelé, hiszen az egész Horthy-korszak célja a trianoni béke előtti határok visszaállítása volt, Sztálingrád meg nem volt magyar terület.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!