Miért kell még 2013ban is bűntudatot\ellenszenvet kiváltani a magyarokban a holokauszttal, azzal hogy a kormány kijelenti, a magyar állam is felelős volt érte?
Ez az állandó felemlegetés és bűntudatkeltés irritál, mert én már a 3. generáció vagyok akiknek semmi köze ehhez az egészhez, és nem akarom hogy az én gyerekemnek is ezt kelljen hallgatnia.
Háború volt, mi meg érdemtelenül szenvedtünk el hatalmas területi, anyagi, emberi veszteséget, annak ellenére hogy megszállt ország voltunk.
Vannak olyan pofátlanok (pont arról az oldalról) akik nyíltan kimondják hogy Trianont felejtsük el.
Ha egy tényleges magyar nemzeti tragédiát amely megnyomorította az országot felejtsünk el, akkor egy ehhez hasonló témát mint a holokauszt miért is kell ennyire felfújni?
Ha a holokauszt ennyit ér, akkor minden nap Trianon megemlékezést kéne tartunk, én ezt tartom korrektnek.
Nincs bajom a holokauszttal, de az amit mostanság túlreagálnak vele, az valami undorító.
Én mint magyar, megalázónak érzem hogy még mindig ennél a túlpörgetett témánál vagyunk leragadva, amikor pl. a kommunisták által elkövetett bűnökről csak nem rég kezdtünk el beszélni hivatalos szinten, és még mindig nem mertek komolyabban hozzájuk nyúlni ( és amíg fidesz, mszp van nem is fognak).
Más országokban fele ennyi figyelmet nem kap ez a dolog mint itt, holott nálunk nem voltak olyan durva dolgok mint északabbra.
Ott már rég túltették magukat ezen, de még a komcsi rendszeren is.
Nagyon lassan mennek a dolgok itt nálunk, ezért tartunk itt.
Ok: Navracsics beszéde, Okozat: Az én kérdésem.
Akkor most miért én hoztam fel?
" Megint NEM zsido foglalkozik a holokauszttal."
Hányszor nyögöd még ezt a sz.rt be?
Értem, holokauszttal ne foglalkozzunk, hisz régen volt. Akkor Trianonnal miért foglalkoztok annyit még ma is, hisz az is régen volt!
A holokauszt alatt emberek milliói haltak meg, csak a származásuk miatt! Aki szerint erre nem kéne megemlékezni, az nem ember!
" én meg azt nem értem hogy miért kell még így
100 év után is egy jogos és igazságos
békeszerződésen siránkozni."
Ott viszont senki nem kért kártérítést! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!