A halálbüntetéssel kapcsolatban mi a véleményetek?
"Ez a válaszom arra irányult, hogy aki ellene van a halálbüntetésnek, az mindig azzal jön, hogy szenvedjen a 4 fal között a gyilkos. Én csak rámutattam, hogy nem fog, mivel luxusbörtönök vannak."
De akkor okosgyerek miért a halálbüntetésért kapálózol és miért nem azért, hogy töröljék el a luxusbörtönöket, ha azokkal van bajod? :DD
Szóval: börtönbe azt viszik, akit a magyar "független" bíróság jogerősen szabadságvesztésre ítélt. Most figyelj: Nem csak gyilkosságért kaphatsz börtönbüntetést, hanem mondjuk bolti lopásért, meg ezer más bűncselekményért is.
Azt az elítéltet, akit bolti lopásért, vagy súlyos testi sértésért akár börtönbe visznek, ugyanolyan luxuskörülmények között tartják, mint egy gyilkost. Mivel a kérdésben a halálbüntetés van, remélem el tudtad olvasni, nem pedig a luxusbörtönök, és mivel halálbüntetést csak gyilkosságért és annak minősített eseteiért kaphatsz ott, ahol van ez a szankció, ezért írtam, hogy teljesen járható út lenne a halálbüntetés, pláne még úgy, hogy ha egyébként is luxusbörtönbe raknák, és az adófizetők tartanák el. Senki ne kerüljön luxusbörtönbe, ne is legyen ilyen, de aki gyilkolt, azt végezzék ki. Egy gyilkost ne börtönbe rakjanak, hanem végezzék ki. Egy olyan személyt, aki bűnöző, de nem olyan bűncselekményt követett el, amiért a halálbüntetés indokolt lenne, rakják önfenntartó börtönbe, hogy ne az adófizetők tartsák el a börtönben töltött ideje alatt.
Szóval összegezve: A luxusbörtönt is elítélem, önfenntartó börtönök kellenének, de mivel a kérdésben a halálbüntetés szerepel, nem pedig a börtönök, így értelmetlen volt a kérdésed. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!