A halálbüntetéssel kapcsolatban mi a véleményetek?
"nem szenved senki sem a börtönben a 4 fal között."
"A halálbüntetés kegyetlen, emberi jogokba ütközik, de az nem, hogy szenvedjen a 4 fal között? "
húúhaa. zavar van a rendszerben :D
Tetro
Az, hogy nem tudsz szöveget értelmezni, had ne legyen az én hibám. Ez a válaszom arra irányult, hogy aki ellene van a halálbüntetésnek, az mindig azzal jön, hogy szenvedjen a 4 fal között a gyilkos. Én csak rámutattam, hogy nem fog, mivel luxusbörtönök vannak. Ő szerinte szenvedjen a 4 fal között, itt nem számítanak az emberi jogok, de a halálbüntetés már nem játszik, mivel az emberi jogokba ütközik. Na, dereng már valami? :)
"Ha valaki ne adj Isten, a te családtagod öli meg, majd magyarázd akkor is, hogy "ne bántsuk..."
Valószínűleg a vérét kívánnám, persze, megértem, hogy ez egy teljesen normális emberi reakció. De éppen ezért nem lehet a bíró érintett az ügyben, neki ELFOGULATLAN ítéletet kell hoznia.
Ugyanakkor KOMOLYAN megkérdezem, mikor lehet valakire 100%-os bizonyossággal mondani, hogy ő volt az elkövető???
Ha ő tagadja, de másik három ember állítja, hogy igen, akkor azt elfogadjuk?
És ha négyen?
Vagy tízen?
Akkor is elfogadjuk, ha ezek haragban állnak egymással?
És akkor is, ha a tanúk "színesbőrűek"?
Egyáltalán ki az, aki tökéletes biztonsággal tud dönteni ilyen esetekben? Az ügyész is nyilván felépíti logikusan, összefüggően a vádat, és az ügyvéd is ugyanígy a védelmet. Mindkettő fog bizonyítékokat találni, amelyek alátámasztják a saját érveiket.
A bírónak ebben az esetben DÖNTENIE KELL. Mi az, ami 100%-os biztonsággal meggyőzi arról, hogy melyik a helyes döntés?
Tudom, kívülről könnyű egy MÁSIK ember életéről dönteni, de ezt a felelősséget utána hordozni kell, még akkor is, ha évekkel később bebizonyosodik, hogy rosszul döntött a bíró.
Az ártatlanul kivégzett embernek NEM LEHET visszaadni az életét.
ma 20:03
Kicsit össze vagy zavarodva.Fussál neki mé egyszer:D
Ne már, pár embert kivégezte ártatlanul a nem tudom hány százezerből eddig? Ez ám a nyomós érv :)
A százezer közül lehet te lennél a következő.Arról nem is beszélve hogy itt most mutatnak 10 embert de az valójában lehet hogy a 10 szerese vagy a 100 szorsa,nyílván nem fogják bevallani hogy hülyék voltunk,párat azért bmutatnk hogy llyen is van,de a valós létszámot soh nem fogod megtudni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!