Focidrukkerek, a továbbtanulók ellen?
Elmegy a sok pénz ez biztos ... Maguk az egyetemisták mondják el ezt a kettősséget!
Azt mondják azért mennek el, mert nincs munkahely, ha lenne akkor maradnának ... Jó rendben, akkor csökkenteni kell a keretszámokat, akkor az az érv jön, hogy nincs diplomás munkanélküliség, minek akarjátok csökkenteni.. Hiszen minden diplomás szakmájában dolgozik. Szükség van mindenkire nincs túlképzés!
Nem akarnak változást, ez már csak páva tánc ...
"Nem hiszem, hogy pont a focidrukkereknek kéne előjönniük és mondaniuk hogy ingyenélő banda az aki harcol a nem röghözkötésért, és hogy több állami hely legyen. Én azt tapasztaltam, az aki hőbörög, fingja sincs milyen egy egyetem, egy főiskola."
Az egyetemistáktól és főiskolásoktól viszont elvárható lenne, hogy minden területen amin tanulnak próbálják javítani a magyar társadalom helyzetét. Elvárható lenne, hogy elmagyarázzák az embereknek, hogy csak akkor lesz jobb a gazdaság, ha változtatnak a fogyasztói szokásaikon, hogy a hazai termelést támogassák stb, az egészségügyi területen tanulók szintén felvilágosíthatnák a lakosságot, tüntethetnének az ellen, hogy hogyan mérgeznek minket a multik stb. Ehelyett annyi telik tőlük, hogy az állam meglopását akarják konszolidálni.
Nálunk is gazdasági szakon azon járt minden tanulónak az esze, hogy hogyan lehet pénzügyi manipulációval legálisan embereket átverni. A legtöbb MLM, pilótajáték, vásárlói csoport, álbrókerkedés stb, ezeken a szakokon született.
Az önzés társadalmában ilyen formában nincs ingyen leves, ha elmegy az országból fizessen!
"Nem hiszem, hogy pont a focidrukkereknek kéne előjönniük és mondaniuk hogy ingyenélő banda az aki harcol a nem röghözkötésért, és hogy több állami hely legyen. Én azt tapasztaltam, az aki hőbörög, fingja sincs milyen egy egyetem, egy főiskola."
Csak hogy nem az a helyzet, hogy csak úgy "előjöttek". Mindenki számára várható volt, hogy reagálnak, hát beletapicskoltak a meleg .... (kitalálja mindenki, hogy mibe), most meg megy a hiszti, hogy ki-kit akar lenyomni, meg ki támad kire. Ha ez lenne a legnagyobb probléma országos szinten, szerintem boldogok lehetnénk. De itt minden büdös, ezernyi helyen lenne szükség reformokra, megoldásokra. De NINCSEN, vagy nem is akarják megoldani. Így persze, hogy kapóra jön egy ilyen fajta egymásnak ugrasztás, aminek értelme nincs, mert nem azok nyúzzák egymást, akik bármiben is dönthetnének. Viszont rákap a jó nép, nagy a felháborodás is, legalább addig sem foglalkozunk mással. Lehet baromi hosszú vitákat folytatni arról, hogy kinek van igaza, de nem döntő jelentőségű. Így is-úgy is ki van már találva, hogy mi lesz ennek a vége, vagy mi a célja a jelen helyzetnek.
Ha voltál már kint a loki pályán, akkor pontosan tudod, hogy mennyire kicsi az a "stadion" ... Néhány éve telt ház volt szinte minden meccsen, akkor kellett volna stadiont építeni ... Most se késő, csak ne legyenek drágák a jegyek és csináljanak jó hangulatot a lelátókon és akkor már másodlagos lesz, hogy milyen csapat játszik a pályán ..
akinek volt már német másod vagy angol másodosztályú meccsen az pontosan tudja, hogy az emberek a közönség és a szurkolás izgalma miatt járnak ki ...
Haha érvel ezzel, hogy minden statisztika azt mutatja, hogy Magyarországon a diplomás munkanélküliség nagyon alacsony, ezért nem szabad csökkenteni a diplomás képzést! Ugyan akkor meg arról beszélnek, hogy azért mennek el, mert az állam nem ad nekik munkát!
A két érvelés valahogy üti egymást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!