Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Focidrukkerek, a továbbtanulók...

Focidrukkerek, a továbbtanulók ellen?

Figyelt kérdés
Láttátok tegnap a híradóban? Nekem nagyon rossz érzésem lett ezzel kapcsolatban. Nagyon kifog éleződni a diplomások és akik azt akarják és azok akik ezek ellen vannak. Még fenyegetőzések is voltak. Eddig fű alatt volt a lenézés a munkanélküli diplomásokról, de hogy még ki is mondta valamelyik, hogy londonban a mekiben halljanak éhen azért ez már nagyon egyoldalú nézése a dolgoknak, attól, hogy van aki ott kap kint állást. Nem értem, hogy a kettő hogy függ egyből össze. Ti mit szóltok ehhez? Biztos, hogy erre van szüksége az országnak, hogy még egymást is öljük?
2013. febr. 14. 09:22
1 2 3 4 5 6 7
 41/62 anonim válasza:

Azért szerintem eléggé eltértetek már a tárgytól. Jön itt a szakmunkások ekézése, amikor ők pl. nem csináltak semmit. A kérdésben is focidrukkerekről van szó és egyetemistákról, ha jól olvasom, nem szakmunkások/8 általánost végzettek/érettségizettek kontra egyetemistákról. Nem mellesleg a focidrukkerek sem mind iskolázatlan parasztok ahogy itt elképzelni tetszetek.

Az alap kérdésben nem igazán foglalnék állást, mert látom olyan kibékíthetetlen nézetbeli különbségek vannak, hogy ha 5 évig magyaráznánk egymásnak egyhuzamban, akkor sem jutnánk dűlőre. Viszont ékes példáját láthatjuk megint annak, hogy bármiről van szó, amire beint állambácsi, hogy nincs rá elég pénz, akkor előbújik a "merbezzegafoci" kezdetű össznépimonológ. Ez csak azért vicces, mert mondjuk a lakosság 50%a magasról tesz a sportra, nem nézi, nem érdekli ésatöbbi. Ha EB vagy VB szintű versenyen elér valamit bármely csapatunk, vagy sportolónk, akkor hirtelen mindenki "fanatikus" lesz, mert tegnap hallotta ám a híradóban, hogy most hűha, oltári jók voltak mondjuk a kéziseink és hetekig-hónapokig ömlenek a posztok, képek, egyéb megnyilvánulások arról, hogy "merbezzegafoci", amikor itt vannak ezek a szegény srácok, ők mért nem kapnak annyit, miért nem ebbe fektetünk több pénzt, többnyire olyan emberektől, akik életükben nem láttak még egy meccset sem elejétől a végéig, baromira fogalmuk sincs arról, hogy mi megy adott sportág (ez esetben a kézilabda) berkeiben, csak bezzegelnek. És nem csak a sporton belül, gyakorlatilag bármilyen pénzügyi kérdésben előrángatjuk a focit, mint véres rongyot és átállunk bezzeg üzemmódba. Meg tudom érteni, ha egy idő után a drukkereknek tele van a puttonya, amikor még mindig nem mi átlag emberek fogjuk eldönteni, hogy mi merre hány méter, adott esetben mire mennyi pénzt fordít állambácsi. A logikus az lenne, hogy tüntessünk XY dolog ellen, nem pedig azért tüntetek XY dolog ellen, "merbezzegafoci". Most komolyan épül az a szerencsétlen csarnok. Ha nem épülne, akkor azt hiszitek, hogy ezt a pénzt a közoktatásra költenék? Vagy hogy ebből az összegből menthető lenne a felsőoktatás?

Nagy bajok vannak mindenhol, nem csak oktatási téren és ez nem a foci hibája-nem hibája. Kicsit belegondolnának vagy 5 másik olyan területet lehetne mondani kapásból, ahova csak folyik a pénz és gyakorlatilag soha a büdös életben nem fog megtérülni.

2013. febr. 14. 11:07
 42/62 anonim ***** válasza:
51%

Diákokat se kell félteni, nézzétek meg milyen gőgösen viselkednek kinevetik az embert, majd érvelései közben is folyamatosan piszkálódnak, "te milyen szakos vagy" és hasonlóak ... Ne feledjük 100 ember áll szembe 3-4 emberrel, így senki se gondolja komolyan, hogy valódi párbeszéd is kialakulhat ...

Csalódtam a diákokban is ...

2013. febr. 14. 11:10
 43/62 anonim ***** válasza:
100%

Lehet,hogy a szakmunkás nem 15-szörös fizuért megy ki, de könyörgöm, nem is kellett annyit tanulnia egy, mint egy orvosnak!

Azért megnézném,hogy itt hányan tudnának egy orvosit elvégezni!

2013. febr. 14. 11:11
 44/62 A kérdező kommentje:
Na jó de annyit biztos leszögezhetünk, hogy a focidrukker biztos nem érintett, mert saját maga ellen nem szólna gondolom.
2013. febr. 14. 11:14
 45/62 anonim ***** válasza:
100%
Ok, ha így visszatérünk a kérdésre.. Tovább is tanulok, ráadásul külföldön és szeretem a focit és volt már rá példa, hogy engem is focihuligánnak szólítottak, csak mert a kapucnis pulcsi, meg a sál,az jobb, ha tudjátok már annak a jele.. Én ugyan egyetértek a tüntetők elveivel, bár nem zavarnám meg az oktatást dobolással, de mégsem a focidrukkerek ellen vagyok.. Volt ott a teremben pár rossz indulatú ember mindkét oldalon.. hogy a média ebből mit csinált azon bosszankodjon az, aki tv-t néz.. Ui: Azon pedig, hogy a szakmunkásoknak nem kell fizetni legalább annyira gáz felháborodni, mint azon, hogy mi egyetemisták nem szeretnénk fizetni.. Én szívem szerint örülök, hogy legalább nekik nem kell.. (van szakmunkás barátom).. Ők is fel vannak háborodva rajta, hogy nekünk meg kell..
2013. febr. 14. 11:17
 46/62 anonim ***** válasza:
100%
Volt ott pár ember, aki hülyén viselkedett.. Miért kell általánosítani? Még ha tényleg focidrukker is? Ő volt a bunkó nem az összes.. És azok az egyetemisták zavarják meg az órákat nem az összes..
2013. febr. 14. 11:19
 47/62 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem itt senki nem támadta a szakmunkásokat. Csak annyi történt, hogy megállapítottuk, hogy az is pénzbe kerül, ők is kimennek. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ők is fizessék vissza, mert nem, csak ennyi alapon nem értem, miért az egyetemisták várja el az állam. Vagy mindenki, vagy senki. Szerintem.
2013. febr. 14. 11:29
 48/62 anonim válasza:
100%
Amúgy az is érdekes, hogy valószínűleg nem véletlenül lett erre kiélezve a helyzet. Mármint focidrukkerek és egyetemisták (inkább HaHások, mert nem minden egyetemista szimpatizál velük, csak ha már maga a kérdés is így szól ugye). Várható volt valamilyen reakció a részükről és nem sok olyan csoport van a drukkereken kívül, akik így egységben lépnének fel ÉS a közmegítélés is igencsak kétes velük szemben. Mondhatom, hogy inkább a negatív oldalra billen a mérleg nyelve. Ergo a közvélemény máris az egyetemisták mellé állt. Ez egy hatásos piszkálódás volt részükről. Nem hinném, hogy véletlen lenne. Csak azt gondolom, hogy nem ezzel kellett volna tovább szítani a tüzet. Alapvetően is sokan melléjük álltak volna a tandíj kérdésben, nem kellett volna előhúzni ezt a kártyát.
2013. febr. 14. 11:33
 49/62 anonim ***** válasza:
49%
Nem hiszem, hogy a közvélemény a HaHa oldalán lenne. Az embereknek mostanában elég jó a szeme. Több száz méterről kiszúrják a libcsi bibsit, még, ha álruhában is van.
2013. febr. 14. 11:37
 50/62 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom nekem az a véleményem, hogy mi polgárok mutogatunk egymásra, közben meg nem is lenne ezzel foglalkozva, ha több melóhely lenne, lenne több adóbevétel, és ez elő sem jönne. Nem hiszem, hogy pont a focidrukkereknek kéne előjönniük és mondaniuk hogy ingyenélő banda az aki harcol a nem röghözkötésért, és hogy több állami hely legyen. Én azt tapasztaltam, az aki hőbörög, fingja sincs milyen egy egyetem, egy főiskola. Csak azt hallja. " elmegy a sok pénz " valamire már ugrik is, ugat, dumál, meg sem hallgatja a másikat. pl a srác is. elmondta a magáét, és lépett. Ez mi? Ez társadalmi megbeszélés? Ez egy semmi nem volt.
2013. febr. 14. 11:39
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!