Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Focidrukkerek, a továbbtanulók...

Focidrukkerek, a továbbtanulók ellen?

Figyelt kérdés
Láttátok tegnap a híradóban? Nekem nagyon rossz érzésem lett ezzel kapcsolatban. Nagyon kifog éleződni a diplomások és akik azt akarják és azok akik ezek ellen vannak. Még fenyegetőzések is voltak. Eddig fű alatt volt a lenézés a munkanélküli diplomásokról, de hogy még ki is mondta valamelyik, hogy londonban a mekiben halljanak éhen azért ez már nagyon egyoldalú nézése a dolgoknak, attól, hogy van aki ott kap kint állást. Nem értem, hogy a kettő hogy függ egyből össze. Ti mit szóltok ehhez? Biztos, hogy erre van szüksége az országnak, hogy még egymást is öljük?
2013. febr. 14. 09:22
1 2 3 4 5 6 7
 11/62 A kérdező kommentje:
Figyeljetek: Nem élünk százhatvan évig. Minden embernek kb 30 éves koráig kell úgy összeszednie magát anyagilag, hogy jó legyen. Minimálbérből mit tudsz spórolni? Nem azt mondom, országunkal legyünk szolidárisak, de azért minden embernek vannak igényei, nem csak az, hogy egyen és igyon és kész. és hozzáteszem, nem mindenki tücsökszakos meg büfészakos aki munkanélküli diplomásként. Én is nehéz szakpárt végeztem tanárit mégsem tudok elhelyezkedni. Mert kell három nyelv, meg kutyafüle.
2013. febr. 14. 09:56
 12/62 anonim ***** válasza:
21%

Mit keres(ett) ez a kérdés a családi kapcsolatoknál? Ez valami bölcsész logika?

Ennek a videónak hosszabb változatát már láttam az esti híradó előtt is. Teljesen igaza van a srácnak. A közvélemény sincs a HAHA oldalán, szerencsére még megvan a "népben" az igaz értékrend.

2013. febr. 14. 10:08
 13/62 attilav ***** válasza:
0%

Túl sok diplomás van. Ez tény.

Ugyanakkor szakmunkás meg kevés.

Villanyszerelőt meg alig találni és az

is aki vállalja aranyáron teszi. Egy

rohadt biztosíték tábla cseréért és egy

új áramkör vezetékcsatornás bekötéséért

ahol maximum 6m a kábel és a csatorna,

elkérnek 30 rongyot. Csinálja meg 15ért egy

diplomás erősáramú villamosmérnök! Nem

fogja mert nem ért hozzá, de a pofája nagy

hogy dolgozni akar, hát munka az lenne,

gyakorlati de ahhoz nem értenek.

2013. febr. 14. 10:11
 14/62 anonim ***** válasza:
58%

Tegnap elaludtam a tévén, és valami kereskedelmi csatorna reggeli műsorára ébredtem. Egy férfi éppen azt fejtegette, hogy a röghöz kötés, ami az egyik legnagyobb ellentétet váltja ki, miért hibás lépés.

Elmondta, hogy körülbelül fél millió magyar dolgozik és/vagy él a környező országokban. Ha ők mind hazajönnének, munkanélküli csúcsot döntenénk.

Itt az a legnagyobb gond, hogy hiába maradnak ezek a diákok magyarban, éhbérért fognak gürizni.

Arról ne is beszéljünk, hogy ez a szerződés alapjában sérti az úniót, ami ugye nagyon jó nekünk (xD).

Mindenki, aki szidja a kiutazókat! Lenne egy kérdésem: a saját gyerekeiteket röghöz kötnétek?

Dolgozzanak éhbérért, ne tudjanak/merjenek gyereket vállalni, diplomával menjenek gyárakba folyamatos, vagy három műszakba?

Ezt akarjátok nekik is?

2013. febr. 14. 10:13
 15/62 anonim ***** válasza:
26%
Ennyi erővel ezer meg ezer dolog miatt tüntethetnénk..és, érdekel,meghat valakit?
2013. febr. 14. 10:14
 16/62 anonim ***** válasza:
100%

Szia kedves kettővel fölöttem. Két szakmám van, szakmunkás vagyok. Keresek munkát, lehetőleg szakámon belül. Nem kellek a kutyának sem.

Mert nő vagyok, mert fiatal vagyok, mert anya vagyok, és a munkáltató számol azzal, hogy nem szeretnék egy gyereknél megállni.

2013. febr. 14. 10:15
 17/62 A kérdező kommentje:
Meg emberek! Nem lehet, hogy esetleg, nem akar szakmunkát tanulni valaki? Esetleg nem akar villanyszerelő, vagy jéghideben is dolgozó kőműves lenni, mondjuk másak az elképzelései? Igaz, nem családi kapcsoaltok, de egyéb kategóriában érinti a családokat, szóval ha az esküvői ruha ide tartozik, szerintem ez is. Nem arról van szó, vegyük már észre, hogy rengeteg munka van, az emberek meg mennek kifele, hanem, hogy nincs. Vagy olyan amire meg képzett ember nincs. De amúgy ez a nincs szakmunkás duma meg sántít, mert sokkal több az olyan munkanélküli is. több százezerből kisebb hányada a diplomás. Csak most ugye, ez egy felhajpolt duma, amire tudják a politikusok, hogy már bocsi a kifejezésért, de az egyszerűbb gondolkodású ember ugrik, és elkönyveli, hogy a kormány milyen jól gondolja ezt. Csak látni kéne hogy milyen érdekből is teszik ezt.
2013. febr. 14. 10:17
 18/62 anonim ***** válasza:
100%
Ne azt akadályozzák meg, hogy kimehessek, hanem teremtsenek itthon olyan körülményt, hogy itt maradhassak..
2013. febr. 14. 10:18
 19/62 anonim ***** válasza:
100%
Nem azzal van a probléma, hogy külföldre megy, hanem azzal, hogy nem akarja visszafizetni a tanítási költségeket. Ezt úgy hívják, hogy önzés. Semmilyen valódi ellenérvet nem ismerek.
2013. febr. 14. 10:19
 20/62 A kérdező kommentje:
Jaja. Ki a fene akarna kimenni egy idegen országba, ha itthol is meg lehetne élni. Nem az, hogy tanultál több évet, és a munkáltató, mivel nem a szakmádat használja ki, annyiba sorol be a végzendő munka álltal amibe megteheti.
2013. febr. 14. 10:20
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!