Focidrukkerek, a továbbtanulók ellen?
Van diplomám, keresek 90ezret. Párom szakmunkást végzett egy mester mellett van általában 7től 7ig 150 körül kap.
Napi 20 óra munka ma Mo-n 250 ezer forintot sem ér.. Van hitelünk, mert úgy gondoltuk, mindegy hogy albérletet fizetünk, vagy hitelt törlesztünk, így legalább lesz egy lakásunk. Hát nem mindegy, de már ha ennyi pénzt kidobtunk az évek alatt az ablakon folytatjuk.. Hogy gyerekünk mikor lesz, lesz-e egyáltalán fogalmunk sincs.. Tényleg nagyon jó ebben az országban élni...
előre leszogezem, hogy jelenleg is főiskolára járok, mégsem értek egyet velük
először is. ezek a teremfoglalások felháborítóak. saját bevallásuk szerint azért tüntetnek hogy tanulhassanak. hogy? hát úgy, hogy ők maguk nem járnak órára, és a társaikat sem hagyják tanulni. brávó. mérhetetlenül nagy szemtelenség ez az órát tartó tanárral szembe is, még a dékánt (!) is elzavarták!
a "röghözkötés"ről: kezdjük azzal, hogy röghözkötésről szó sincs. ugyanis el lehet menni. csak éppen akkor vissza kell fizetni az államnak a tandíjat, ilyen egyszerű (mellesleg miért is mennek ki? ja, magas fizetésért! akkor meg?) fel kell fogni ép ésszel, hogy ami egy csoportnak (hallgatók) jó, az a társadalomnak lehet hátrányos! az adófizetők pénzét olyan dolgokra kell költeni, amiből az állam profitál, ami majd megtérül. diplomás szakemberek képzése az pont ilyen, magyarországnak az jó, ha lesznek képzett szakemberek. DE az egyáltalán nem hasznos, mondhatni pénzkidobás, ha a külföld számára képezzük aki a diplomásokat. miért a magyar adófizetők fizessék ki a külföld emberierőforrás tőkéjét? csak megjegyzem, hogy volna helye másutt is (egészségügy stb)
azzal hogy elvégzek egy egyetemet, nekem lesz jobb. nekem, csak nekem. én fogok százezreket keresni. miért mástól várnám hogy fizesse? ha van a világon bármi, amire szabad hitelt felvenni, akkor ez az (hiszen azzal hogy elvégzem több pénzre számíthatok később, ergo lesz miből visszafizetni, persze csak ha értelmes szakot csinálok (amit meg a magad pénzén nem végeznél el az államén se tedd))
a világon minden szolgáltatásért, ami nekem hoz hasznot, nekem kell fizetnem.
és végül, a slusszpoén. én is főiskolára járok (gazdasági, szóval még csak nem is gagyi) és látom mi megy. körlevelek, felhívások, szó szerint: gyertek tüntetni, előtte xy kocsmában gyülekező, iszunk hogy ne fázzunk, utána tüntetés, majd buli yx helyen! jó buli lesz! csoporttársaim 70% (!!!) csúszik. nem kirívó egyáltalán hogy dupla ideig csinálják a sulit. olyat is hallottam már hallgató szájából, hogy " csak a tárgyak felét veszem fel nehogy túl hamar befejezzem és vége legyen a jó életnek) nem tudom láttátok e ezeket a hök fejeseket? csak szerintem röhej hogy 30 körüliek??!! érdekes.
még egy érdekesség: bme-st még nem nagyon láttam tüntetni. lehet hogy ők tényleg tanulnak és nincs idejük? :D andragógiára meg kommunikációra lehet nem para nem beejárni. és pont ezek állítják hogy majd hiány lesz ezekből a munkaerőpiacon... nonszensz! hát most se kellenek sehova, hogy lenne hiány? ők a diplomás munkanélküliek, nem a mérnökök!
Nem rossz neki? Mindannyian fizetünk adót szerinted nekem nem rossz havonta több millió áfát, meg szja-t befizetni?
Ha ők még ezt a kevés pénzt is ellopják, mert amit szeretnének szerintem egyszerű lopás, akkor az utánuk következők képzésére is kevesebb jut. Nem gondolod? Vagy ez az önzés társadalmában teljesen mindegy?
Mérlegelniük kell, ha ők 15x-ös pénzre számítanak külföldön akkor, abból visszaadják a pénzt és ennyi. ezt hívják becsületnek.
A gimis teljesítményért jár szerinted a több milliós felsőoktatás? Szerintem nem. Szerintem a diáknak kutya kötelessége tanulni, a gimis teljesítménye a felvételihez kell. Tudod, mint a valódi életben, a munkahelyeken. Hogy maradjunk a klasszikus példánál, ha jól mosogatsz a Mc'Donaldsban akkor a mosogatási teljesítményedért feljebb léphetsz "segíthetek" munkatársnak. Ez nem azt jelenti, hogy "segíthetek" munkatárs alanyi jogon maradhatsz, hanem ott is minden nap bizonyítani kell. Ilyen az élet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!