Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Focidrukkerek, a továbbtanulók...

Focidrukkerek, a továbbtanulók ellen?

Figyelt kérdés
Láttátok tegnap a híradóban? Nekem nagyon rossz érzésem lett ezzel kapcsolatban. Nagyon kifog éleződni a diplomások és akik azt akarják és azok akik ezek ellen vannak. Még fenyegetőzések is voltak. Eddig fű alatt volt a lenézés a munkanélküli diplomásokról, de hogy még ki is mondta valamelyik, hogy londonban a mekiben halljanak éhen azért ez már nagyon egyoldalú nézése a dolgoknak, attól, hogy van aki ott kap kint állást. Nem értem, hogy a kettő hogy függ egyből össze. Ti mit szóltok ehhez? Biztos, hogy erre van szüksége az országnak, hogy még egymást is öljük?
2013. febr. 14. 09:22
1 2 3 4 5 6 7
 21/62 A kérdező kommentje:
19-es Szerinted mondjuk a több milláért tanult orvos kimegy dolgozni, nem rossz neki ha még vissza kéne fizetinie is? Figyi amikor elnyerte a felvételit, azt a gimiben végzett munkája utána kapta meg, elismerték, azzal, hogy felvették államira. Most meg utólag fizessen mégis? Akkor már nem mindegy, ha nem is lenne állami finanszírozás, mert úgyis vissza kell fizetnie ha itthol nem talál munkát. Szóval érted...
2013. febr. 14. 10:22
 22/62 anonim ***** válasza:

Van diplomám, keresek 90ezret. Párom szakmunkást végzett egy mester mellett van általában 7től 7ig 150 körül kap.

Napi 20 óra munka ma Mo-n 250 ezer forintot sem ér.. Van hitelünk, mert úgy gondoltuk, mindegy hogy albérletet fizetünk, vagy hitelt törlesztünk, így legalább lesz egy lakásunk. Hát nem mindegy, de már ha ennyi pénzt kidobtunk az évek alatt az ablakon folytatjuk.. Hogy gyerekünk mikor lesz, lesz-e egyáltalán fogalmunk sincs.. Tényleg nagyon jó ebben az országban élni...

2013. febr. 14. 10:28
 23/62 A kérdező kommentje:
Jah a legjobb. Én sem értem miért is akarnak sokan kimenni dolgozni.... :(
2013. febr. 14. 10:30
 24/62 A kérdező kommentje:
Remélem vágjátok a szarkazmust az előző írásomban. :(
2013. febr. 14. 10:31
 25/62 anonim ***** válasza:
82%

előre leszogezem, hogy jelenleg is főiskolára járok, mégsem értek egyet velük

először is. ezek a teremfoglalások felháborítóak. saját bevallásuk szerint azért tüntetnek hogy tanulhassanak. hogy? hát úgy, hogy ők maguk nem járnak órára, és a társaikat sem hagyják tanulni. brávó. mérhetetlenül nagy szemtelenség ez az órát tartó tanárral szembe is, még a dékánt (!) is elzavarták!

a "röghözkötés"ről: kezdjük azzal, hogy röghözkötésről szó sincs. ugyanis el lehet menni. csak éppen akkor vissza kell fizetni az államnak a tandíjat, ilyen egyszerű (mellesleg miért is mennek ki? ja, magas fizetésért! akkor meg?) fel kell fogni ép ésszel, hogy ami egy csoportnak (hallgatók) jó, az a társadalomnak lehet hátrányos! az adófizetők pénzét olyan dolgokra kell költeni, amiből az állam profitál, ami majd megtérül. diplomás szakemberek képzése az pont ilyen, magyarországnak az jó, ha lesznek képzett szakemberek. DE az egyáltalán nem hasznos, mondhatni pénzkidobás, ha a külföld számára képezzük aki a diplomásokat. miért a magyar adófizetők fizessék ki a külföld emberierőforrás tőkéjét? csak megjegyzem, hogy volna helye másutt is (egészségügy stb)

azzal hogy elvégzek egy egyetemet, nekem lesz jobb. nekem, csak nekem. én fogok százezreket keresni. miért mástól várnám hogy fizesse? ha van a világon bármi, amire szabad hitelt felvenni, akkor ez az (hiszen azzal hogy elvégzem több pénzre számíthatok később, ergo lesz miből visszafizetni, persze csak ha értelmes szakot csinálok (amit meg a magad pénzén nem végeznél el az államén se tedd))

a világon minden szolgáltatásért, ami nekem hoz hasznot, nekem kell fizetnem.

és végül, a slusszpoén. én is főiskolára járok (gazdasági, szóval még csak nem is gagyi) és látom mi megy. körlevelek, felhívások, szó szerint: gyertek tüntetni, előtte xy kocsmában gyülekező, iszunk hogy ne fázzunk, utána tüntetés, majd buli yx helyen! jó buli lesz! csoporttársaim 70% (!!!) csúszik. nem kirívó egyáltalán hogy dupla ideig csinálják a sulit. olyat is hallottam már hallgató szájából, hogy " csak a tárgyak felét veszem fel nehogy túl hamar befejezzem és vége legyen a jó életnek) nem tudom láttátok e ezeket a hök fejeseket? csak szerintem röhej hogy 30 körüliek??!! érdekes.

még egy érdekesség: bme-st még nem nagyon láttam tüntetni. lehet hogy ők tényleg tanulnak és nincs idejük? :D andragógiára meg kommunikációra lehet nem para nem beejárni. és pont ezek állítják hogy majd hiány lesz ezekből a munkaerőpiacon... nonszensz! hát most se kellenek sehova, hogy lenne hiány? ők a diplomás munkanélküliek, nem a mérnökök!

2013. febr. 14. 10:32
 26/62 anonim ***** válasza:
48%
Ezek szerint akkor a 20 év felett korosztály, akik diplomával vannak külföldön, mind önzőek? Mert nekik ugye régen nem kellett visszafizetni, ha államin voltak.. Éveket güriztünk a gimnáziumban, azért, hogy egyszer az lehessek, amiről álmodoztam, hogy jól keressek legyen egy nyugodt, szép kis házam, családom gyerekeim.. a képzés tandíja megfizethetetlen.. Hiába tanultam nagyon jól, ha felvesznek, ezzel a diplomával csak kinn tudok olyan összeget keresni, amire lehet jövőt alapozni, de ugye, amint kimegyek vissza is fizethetem a tandíjat, tehát ugyanott tartok.. Elkezdjem bele nevelni majd a gyerekembe, hogy kislányom ez és ez ne akarj lenni, szép munka, de itthon nem élsz meg belőle külföldre meg nem mehetsz.. Van az a vicc, mikor a különböző nemzetiségek lekerülnek a pokolba és minden más nemzetnél van az üst mellett egy őr, aki visszalökdösi a szökni próbálókat, kivéve a magyaroknál, mert azok úgyis visszarántják egymást.. Ez jut eszembe az ilyen vitákról.. Aki meg tud élni itt diplomával, anélkül örüljön én is örülök, hogy vannak ilyenek, de aki többre vágyik, miért nem tanulhat itthon hozzá? Ezzel csak azt érik el, hogy gimi után fognak lelépni az országból és már tanulni is kinn fognak a fiatalok..
2013. febr. 14. 10:33
 27/62 anonim ***** válasza:
100%

Nem rossz neki? Mindannyian fizetünk adót szerinted nekem nem rossz havonta több millió áfát, meg szja-t befizetni?

Ha ők még ezt a kevés pénzt is ellopják, mert amit szeretnének szerintem egyszerű lopás, akkor az utánuk következők képzésére is kevesebb jut. Nem gondolod? Vagy ez az önzés társadalmában teljesen mindegy?

Mérlegelniük kell, ha ők 15x-ös pénzre számítanak külföldön akkor, abból visszaadják a pénzt és ennyi. ezt hívják becsületnek.

A gimis teljesítményért jár szerinted a több milliós felsőoktatás? Szerintem nem. Szerintem a diáknak kutya kötelessége tanulni, a gimis teljesítménye a felvételihez kell. Tudod, mint a valódi életben, a munkahelyeken. Hogy maradjunk a klasszikus példánál, ha jól mosogatsz a Mc'Donaldsban akkor a mosogatási teljesítményedért feljebb léphetsz "segíthetek" munkatársnak. Ez nem azt jelenti, hogy "segíthetek" munkatárs alanyi jogon maradhatsz, hanem ott is minden nap bizonyítani kell. Ilyen az élet.

2013. febr. 14. 10:39
 28/62 anonim ***** válasza:
55%
Hát én inkább támogatom a diákokat az adómból, mint Kolompárékat azért mert csináltak egy 7. gyereket is. Attól, hogy vissza kellene fizetni a tandíjat, nem hinném, hogy egy forinttal is kevesebbet vonnának le, vagy bármilyen látható, tapasztalható hasznom lenne belőle..
2013. febr. 14. 10:44
 29/62 A kérdező kommentje:
Kedves Hozzászólók! Szerintem vegyük ketté a két dolgot. Van aki az itt elvégzett papírjukkal dolgozik kint, és van, aki ha akarjátok maradjunk a mekis példánál azt csinálja kint. Attól is kérnétek az állami pénzt vissza? Hm? Nem biztos, hogy tudod előre, hogy mire te végzel már nem kellesz a kutyának sem. És igen, van, hogy elkezdi a hat osztályos gimit és már akkor tervei vannak, és ez kemény munka hidjétek el.
2013. febr. 14. 10:44
 30/62 anonim ***** válasza:
Kedves 25-ös hozzászóló.. Agrár szakterületen mérnöki pályára készülök (tehát nem ahogy ez mostanában divat mondani: büfé szakon tanulok).. Időben végeztem el a BSC-t ösztöndíjat kaptam, egy félévet sem csúsztam. (tehát tanulok rendesen.) Egyet értek veled, hogy az óra megzavarás, a dobos tüntetés zavaró, nem lehet tanulni tőle.. De, hogy jön ide a BME.. Nekem is vannak BME-s ismerőseim, akik képzeld ott vannak és tüntetnek..Ugyan kérlek! Ne kössük már ezt egyetemhez.. Ennek semmi köze, ahhoz, hogy ki mit tanul és miért.. Nem tudom egyes szakokon tanulók közül páran miért érzik ennyire felsőbbrendűnek magukat.. Hidd el bölcsész és más szakokon is kell tanulni ugyanúgy.. (Ez ember és nem szak, egyetem függő) Visszatérve a röghöz kötéshez.. Igen, én is magamért tanulok, azért, hogy legyen magasabb fizetésem.. De basszus, nem tudok egyetem mellett pont azért, mert tanulok normálisan állandóan dolgozni.. nem szeretném egyből hitellel kezdeni az életemet, mert a szüleim vért izzadtak azért, hogy nekik se legyen hitelük és én sem szeretném ezt a jövőben, tiszta lappal szeretnék családot alapítani.. Így mi maradt nekem? Az öcséim majdnem kitűnő tanulók, tanulnak, hogy felvegyék őket államira, mert sajnos a költségtérítést, mi nem tudjuk fizetni.. Hogyan mondjuk el nekik, miután elvégezték az egyetemet és itthon esetleg nem találnak munkát csak feleannyiért, amit odakinn kereshetnek, hogy nem mehettek ki, mert nem tudjuk visszafizetni a tandíjat, szóval hiába tanultatok éveken át jól.. Mert ez a helyzet.. Persze jól lehet keresni kinn , de azért fölösleges több száz ezret ott se, hogy visszafizesd.. Tényleg ez a lehetőség áll előttük/előttünk??? Vagy legyünk gazdagok, hogy mindent kifizessünk vagy vegyünk fel hitelt már 20 évesen?. Te lehet magadért tanulsz..Nekem sajnos a családomért is kell..
2013. febr. 14. 10:45
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!