Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nézi le mindenki a...

Miért nézi le mindenki a nacionalizmust?

Figyelt kérdés
amióta megváltozott a gondolkodásom, átlagosról nacionalistára, rengeteget javultam. azóta nem iszok, leszoktam a cigiről, elkezdtem sportolni, fegyelmezettebb és akarat teljesebb vagyok. többet olvasok, művelődök, másképp tekintek az emberekre, nyíltabb vagyok több dologra, több minden érdekel. de mégis lenézi a nagy többség azt aki nem liberális, humanista, kapitalista, hanem inkább radikális és céltudatos.(inkább a nacionalizmust körbevevő gondolkodásra célzok, mint a politikára. ) és még a lényeg, szerintem, hogy 18 éves vagyok. a korombeliek inkább diszkóba járnak, műveletlenek, egyszerűek és pusztítják magukat. hozzá tenném azt is hogy nem a majomkodó karlendítő fiatalok közé tartozom, nekem ez inkább a szívembe van.

2013. jan. 14. 21:46
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/84 bumbi02 ***** válasza:
57%

1 olyan dolgot mondj, csak 1et, ami a jelenben pozitív és a kapitalizmushoz párosítható

Ja, elfelejtettem.

Szerintem pozitív hogy az árakat a verseny határozza meg.

2013. jan. 15. 15:44
 62/84 A kérdező kommentje:
az a probléma vele hogy minden magyar cég becsődöl, a külföldiek pedig megerősödnek, ergó semmit nem tudunk megtermelni magunknak. annyit fizetünk amennyit mondanak, nincs választási lehetőség. és mondjak olyan rendszert ami működne? a lényeg az lenne, hogy amit tudunk, azt termeljük meg magunknak. nem kell más országból almát venni, ami tele van vegyszerrel és napokig szállítják. ja és igen, a kapitalizmus lényege az, hogy elhitessük a vásárlóval hogy neki az adott termék kell! mind1 hogy ez igaz vagy nem. hitessük el vele hogy ez olcsó, jó üzletet csinál, és kész. teremtsünk 2 látszóval különálló céget, akik látszólag egymással hadakoznak, akciókat csinálnak hogy náluk vásárolj, valósában 1 mamutvállalathoz tartoznak... a magyar termőföldeken az egyik legjobb minőségű a termőföld. és miért maradna megműveletlenül?? ha lenne rá kereslet hidd el hogy ki lenne használva. elszakított területekről nem is beszélnék.
2013. jan. 15. 15:53
 63/84 bumbi02 ***** válasza:

Látom közöd nincs a témához.

Az a magyar alma amit megveszel a boltban, ugyanúgy vegyszerezett. Tipikus hiba, hogy mikor magyar mezőgazdaságról beszélnük, összehasonlítjuk a kerti paradicsomot, az olasz fóliás paradicsommal. Persze hogy jobb a kerti. Csak hogy amit a boltban kapsz, és magyar, azt is ugyanúgy üzemben termelik, ugyanúgy kezelik, mint külföldön.

és miért maradna megműveletlenül? Néztél már valaha szét az országban? Temérdek föld van műveletlenül, illetve a szét aprózott mezőgazdaságunk alkalmatlan arra, hogy ellása az országot. A 2-3 hektáros földek, arra jók, hogy önnfentartóak legyenek. Tehát kb a termelési költséget ki tudod belőle venni. És Magyarországon az átlag birtok méret elég alacsony....

2013. jan. 15. 15:58
 64/84 A kérdező kommentje:
most mondtad h írjak egy rendszert... szóval a mostanitól elvonatkoztatva... érted mit kérdeztél? ne írjad vissza hogy hú márpedig most így meg úgy van mert én pont azt írtam hogy a mostani nem jó. de már azzal probléma van hogy jelenleg az megy szakmunkásnak aki lusta vagy buta mert nem akar tovább tanulni, + még pénzt is kap. pedig legfontosabb szakmák oda tartoznak.
2013. jan. 15. 16:08
 65/84 anonim ***** válasza:

Látom kérdező, hazaértél a suliból. Elég szelektíven válaszolsz a kommentekre, kiváncsi lennék az enyémre mit reagálsz. bemásolom mégegyszer, hátha csak elkerülte a figyelmedet:

Eéőször a te kommented, amire írtam:"azért nem kedvelem őket mert nincsen saját hazájuk. szerteszét élnek a nagyvilágban, mindenhova betelepedve és más népeket fertőzve."

És akkor most mit csináljon a Khon bácsi, vagy a Lakatos Emoke? Itt született, szülei is itt éltek. Kösse fel magát, mert nem sikerült magyarnak születnie, és nem tud pedigret felmutatni? Ha a zsidók palesztinaba mennek az a baj, ha maradnak az a baj. Új országot meg hol alapithatnanak, ugyanis már minden fel van osztva.

Szóval kérdező te mit javasolsz nekik? Mi a teendő?

Bankrendszer alapítása meg nem a zsidokhoz köthető. Javaslom hogy olvass utána a Medici családnak.

A sumerok meg nem köthetők hozzánk.

2013. jan. 15. 16:26
 66/84 A kérdező kommentje:
alapból nem szabadott volna megengedni hogy nálunk telepedjenek le, de mivel már akkor is őket védte a politika, ezért megtörtént. ha nem lenne jelen ez a ránk különösen jellemző, ez az "emberi jog" dolog, egyszerűen ki kéne költöztetni őket indiába, környékére. nem tehet róla hogy ide született, tény, de a felmenői igen. és mindenki úgy cselekszik hogy tudomásul veszi hogy ez az unokáira is kihathat. persze ők a jólétet keresték. a mi kárunkra. nem kéne hagyni, hulljon a férgese. az meg a másik hogy vannak olyan urban legendek hogy azok az étel segélyek amiket a cigányok kapnak, valamilyen szerrel módosítva vannak ami fokozza a nemi ingert, vagy a termékenységet. az meg a másik hogy a cigányok vallásra megtiltja nekik a védekezést és sok helyen betartják! ha nem képesek alkalmazkodni akkor szerintem nem kel tolerálni őket! bár én a kompromisszumot sem tartom helyesnek. a cigányság semmit nem adott hozzá a magyar történelemhez, gazdasághoz.
2013. jan. 15. 16:55
 67/84 anonim ***** válasza:

"alapból nem szabadott volna megengedni hogy nálunk telepedjenek le,"

Most már késő. A problémákat nem a múltban kell megoldani, hanem a jelenben!

"egyszerűen ki kéne költöztetni őket indiába, környékére."

És hova? Csak úgy nem tehetsz át több ezer embert ukkmukkfukk! Egyébként szerintem aki itt született, annak már ez a hazája!

Gondolom te sem örülnél, ha a szlovákok és a morvák most közölnék, hogy "ja bocs takarodjatok innen mert szvatopluk miatt ez a mi földünk", ez nem így működik. Azon kívül Indiában sincs hely. Meg India közölheti, hogy nem fogadja őket. Akkor ez szerinted komoly megoldás?

Azon kívül mi van a normális cigányokkal? Ők is menjenek, mert nem magyarok?

"nem tehet róla hogy ide született, tény, de a felmenői igen." Ha egy felmenőd megöl valakit, akkor jogos, hogy te üld le a büntetést miatta?

"és mindenki úgy cselekszik hogy tudomásul veszi hogy ez az unokáira is kihathat"

Azért felelősség és felelősség között is van különbség! Az anyagi háttér pl. kihathat az unokákra, de az apák bűne nem! Ez még a Bibliában is benne van.

"persze ők a jólétet keresték. a mi kárunkra. nem kéne hagyni, hulljon a férgese."

Nem is kell hagyni, de a múltban nem oldhatod meg a problémákat, csak a jelenben!

"az meg a másik hogy vannak olyan urban legendek hogy azok az étel segélyek amiket a cigányok kapnak, valamilyen szerrel módosítva vannak ami fokozza a nemi ingert, vagy a termékenységet."

És ez kinek lenne jó? Komolyan ilyenekben hiszel? IQ negatív szám mi? Amúgy nem értem, hogy jön ez a nyilvánvaló marhaság ide.

"az meg a másik hogy a cigányok vallásra megtiltja nekik a védekezést és sok helyen betartják!"

Na mesélj, milyen speciális cigány vallásról beszélsz? Ugyanis a cigányok ugyan úgy keresztények vagy ateisták mint mi.

"ha nem képesek alkalmazkodni akkor szerintem nem kel tolerálni őket"

Nem is, de nem magyar állampolgárok kitoloncolása a megoldás.

"bár én a kompromisszumot sem tartom helyesnek."

nA EZ A BAJ. kOMPROMISSZUMOK NÉLKÜL NINCS HALADÁS. dE VALÓSZÍNŰLEG NEM IS VAGY ILYEN hozzáállással életképes.

"a cigányság semmit nem adott hozzá a magyar történelemhez, gazdasághoz."

Ez meg egyszerűen nem igaz! Ott a világhíres száztagú cigányzenekar. De elég csak a wikipédiát megnyitni, rengeteg cigányt fel van sorolva, akik szerepet játszottak a történelemben, vagy hozzáadtak a kultúrához. És most nem a győzike-félékre gondoltam.

2013. jan. 15. 17:20
 68/84 A kérdező kommentje:

" Gondolom te sem örülnél, ha a szlovákok és a morvák most közölnék, hogy "ja bocs takarodjatok innen mert szvatopluk miatt ez a mi földünk", ez nem így működik. Azon kívül Indiában sincs hely. Meg India közölheti, hogy nem fogadja őket. Akkor ez szerinted komoly megoldás?

Azon kívül mi van a normális cigányokkal? Ők is menjenek, mert nem magyarok? "

Ezt a területet mi harccal foglaltuk el, sőt, pont hogy a szlovákok kaptak tőlünk irreálisan sok földet, ugyebár 1920. - vannak normális cigányok? egyetlen olyan cigány sincs akiből semmilyen körülmények között nem tudod kihozni a "romát" - az meg tény hogy a cigányok kevesebbet tanulnak, kevesebbet dolgoznak és többet "bűnöznek", szóval lehet hogy valaki veled normálisan viselkedik de attól még mindig jobb lenne a közösségnek nélküle

"Ha egy felmenőd megöl valakit, akkor jogos, hogy te üld le a büntetést miatta?"

Nem érted. ez egy felelősség, de olyas fajta mint például az olyan hitel, amit ha felveszel és meghalsz, akkor a családtagjaidra száll át.

"Nem is kell hagyni, de a múltban nem oldhatod meg a problémákat, csak a jelenben!"

viva la radikalizmus.

"És ez kinek lenne jó? Komolyan ilyenekben hiszel? IQ negatív szám mi? Amúgy nem értem, hogy jön ez a nyilvánvaló marhaság ide."

írtam az elején hogy urban legend. amúgy sok embernek jó lenne. nem tudom észre vetted-e milyen mértékben változtak meg európa országainak az etnikai összetételei... sok ám az idegen... akkor nálunk miért ne lenne cél?

"az meg a másik hogy a cigányok vallásra megtiltja nekik a védekezést és sok helyen betartják!"

Barátnőmnek sok cigány szomszédja van, onnan tudom. van külön cigány templom, stb stb. külön nevet nem említett, bocsi konkrét infót nem tudok most linkelni, majd megkérdezem

"nA EZ A BAJ. kOMPROMISSZUMOK NÉLKÜL NINCS HALADÁS. dE VALÓSZÍNŰLEG NEM IS VAGY ILYEN hozzáállással életképes."

de. van. pl rabszolgatartás.

"Ez meg egyszerűen nem igaz! Ott a világhíres száztagú cigányzenekar. De elég csak a wikipédiát megnyitni, rengeteg cigányt fel van sorolva, akik szerepet játszottak a történelemben, vagy hozzáadtak a kultúrához. És most nem a győzike-félékre gondoltam."

ja persze vannak páran, de többet vettek el mint amennyit adtak. amit adtak azt meg valójában megtartották maguknak...

amúgy ezzel a beszélgetéssel az a baj hogy hiába írjuk le a véleményünket, nem fogunk igazat adni a másiknak. de m1

2013. jan. 15. 18:59
 69/84 anonim ***** válasza:

"amúgy ezzel a beszélgetéssel az a baj hogy hiába írjuk le a véleményünket, nem fogunk igazat adni a másiknak. de m1"

Remélem, ez nem így van, én hiszek abban, hogy mindenki jobb belátásra téríthető.

"vannak normális cigányok? egyetlen olyan cigány sincs akiből semmilyen körülmények között nem tudod kihozni a "romát""

Ez nem igaz. Én ismerek olyan cigányokat, akik teljesen normálisak. Ráadásul Borsodban egy tököm kis faluban. Ha van munka dolgoznak. Ja, hogy azzal kihozom belőlük a romát, hogy "te büdös cigány". Hát szerintem te is ugranál a "te büdös magyar"-ra.

"az meg tény hogy a cigányok kevesebbet tanulnak, kevesebbet dolgoznak és többet "bűnöznek", szóval lehet hogy valaki veled normálisan viselkedik de attól még mindig jobb lenne a közösségnek nélküle "

Ez inkább köthető a szegénységhez, mint etnikumhoz.

Konkrét példa: az USA legnagyobb bűnöző rétege a legszegényebb rétegek: a mexikói bevándorlók. Ugyanakkor mexikóban az átlag polgárok nem bűnözők. Ugyan az az etnikum, mégis az egyik országban 90%-ban bűnözők, míg a másikban nem.

"Nem érted. ez egy felelősség, de olyas fajta mint például az olyan hitel, amit ha felveszel és meghalsz, akkor a családtagjaidra száll át. "

Te nem érted. A családtagok megtagadhatják a hitel fizetését, ha lemondanak a többi örökségről is. Ha a cigánygyerek megtagadja apja életforáját, akkor miért ne élhetne itt békében?

De hagyjuk a cigányokat, mi a helyzet a zsidókkal? Ők nem bűnöznek, észre sem veszed őket!

"viva la radikalizmus."

Ez hol radikalizmus? Vagy te meg tudod oldani a problémákat a múltban? Időgéped van? Vagy magadra értetted a radikalistát? Most ez irónia volt vagy nem? Nem értem hogy jön ide ez a mondat.

"írtam az elején hogy urban legend"

no comment. Ha urban legend akkor minek írod?

"bocsi konkrét infót nem tudok"

akkor meg minek vagdalózol vele? Értelmes ember előbb utána néz, mielőtt kijelent valamit!

"de. van. pl rabszolgatartás."

Ez most már a vicc kategória! Neked a rabszolgatartás a fejlődés? Most már komolyan undorodni kezdek tőled.

2013. jan. 15. 19:13
 70/84 anonim ***** válasza:
71%
Borzasztóan egyszerű a kérdező, tényleg kiérdemled a nacionalista jelzőt. Egy egyszerű ösztönember vagy.
2013. jan. 15. 19:16
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!