Miért nézi le mindenki a nacionalizmust?
Értem. És ki is dönti el hogy melyik faj az erősebb? Gondolom mi magyarok vagyunk a legtetején, a kiválasztott nép, ugye? És legalul lehetnek a gyáva zsidók?
Annyira beszűkült látásmódotok van sokatoknak, hogy sokszor elgondolkozom, hogy milyen agymosáson mehettetek végig, mert ilyet magától az ember nem talál ki.
Komolyan, minden más vita előtt nekem van egy nagy problémám a nacionalizmussal, ezt válaszoljátok meg:
A "zsidók" egy csomó embert jelöl, akik ebbe a népcsoportba tartoznak. A zsidók nem tudnak valamit csinálni, maximum néhány zsidó, ez nem egy reprezentatív minta a népből, ami alapján általános szabályokat tudnál levonni. Van itt egy logikai ugrás. Pl: Az amerikaiaknak van atombombájuk -> Nacionalista logikai csavar után: Minden egyes USA állampolgárnak van egy atombombája.
Ugyanígy nem mondhatod, hogy utálod a zsidókat, mert gyávák, mert ez nem igaz minden zsidóra. Ha utálsz, akkor utáld a gyávákat mert gyávák, de ezt ne mosd össze a zsidókkal, mert alaptalan. Még egy manapság gyakori vita: Van, aki utálja a cigányokat, mert bűnözők. Én inkább a bűnözőket utálom, mert bűnözők. És ha a magyarországi bűnözők 90%-a cigány, attól még nem azért utálom, mert cigány, hanem mert bűnöző. Legalábbis ez az én logikám, cáfoljon meg valaki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!