Lehetséges a felsőoktatási keretszámok eltörlése? Ez azt jelenti mindenki azt tanul, amit akar?
Eddig a felsőoktatási keretszámok szabták meg a ponthatárokat. Ha ezt eltörlik, akkor ez azt jelenti, hogy aki elér mondjuk 300 pontot az azt tanul, amit akar?
Így előfordulhat, hogy 6000-en kezdenek turizmust, 5000-en kommunikációt, 4000-en pszichológiát tanulni egy évben?
"Ez azt jelenti mindenki azt tanul, amit akar?"
Igen, ez egyértelmű, csak az évnyitón nem a himnusz fog szólni, hanem el kell énekelni közösen a "Hej te bunkócska te drága" című számot!
" Ez azt jelenti mindenki azt tanul, amit akar?"
Azért valószinűleg nem fognak minden segghülyét felvenni agysebésznek.
Ez a lépés szerintem 2 fő tengelyre épül.
1, ez egy politikai húzás. Több tízezer családot és tanulni akarót sokkoltak azzal, hogy fizetőssé teszik az oktatást. Orbánék nagyon jól tudták, hogy ezt nem fogja hagyni a nép...Meg is történt...Erre Orbánék azonnal bejelentik, hogy enyhítenek. Ennek politikailag az az üzenete, hogy
"Ti akartátok, mi változtatunk".
Ezzel a Fidesz nyer(he)t egy csomó szavazót magának...Szerintem pedig ez egy eltervezett dolog volt.
2, Szerintem semmivel sem fog változni a rendszer. Ingyenessé teszik...De az egyetemek normatíváját ugyanúgy vissza fogják vetni, valamint olyan ponthatárokat fognak szabni, amit a többség nem tud majd teljesíteni. Így marad minden ugyanúgy, csak szebben lesz előadva. Tehát mindenki előtt meglesz az esély, csak szinte lehetetlen lesz elérni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!