Ha a Gárda nem szélsőséges és nem rasszista és nem neonáci akkor miért mocskos zsidózták tegnap a rendőröket, akik "megzavarták" a ún, . "tisztavatást"?
Baromira érdekelne. Meg az is, hogy milyen alapon vannak eskütételeik, meg egyenruháik, meg toborzásaik és ilyenek.
Olvastam egy huszonéves gárdista lány nyilatkozatát (amit titokban tett, mert a Gárda tagjai nem nyilatkozhatnak (ezt sem értem ), és abban a nyilatkozatban elég pozitívan festődött a szememben a Gárda), aztán beszéltem sok Gárdistával is ismerőseim közt, de egyszerűen mégis úgy érzem, hogy ezt nem a sajtó fújja fel negatívan, hanem valóban negatív ez az egész.
A Honvédség toborozhat, tisztet avathat,toborozhat és egyebek, azért a kettő közt óriási differencia van. Énis katona vagyok amúgy.
Nem lehet abban valami hogy a Gárdának vissza kéne kicsit venni ebből a nagy vehemenciából?
27/N/katona
így van, és az alapitó okiratuk szerint alkalmatlan egyént ki kell zárni, na most vagy nem foglalkoznak ezzel,ami elég nagy baj, vagy foglalkoznak, de hagyják, ami még nagyobb baj. És márpedig ilyen emberek vannak és lesznek is, és Gárda nekik erre egyenlőre táptalajt ad erre!
Szóval a Gárdának ezzel kéne elsősorban foglalkozni!
A kérdezőnek írnám: Nincs ám olyan szabály, hogy a hivatásos/szerződéses katona, vagy pláne a nyugállományú katona ne lehetne, vagy csak engedéllyel lehetne társadalmi szervezet tagja. A hivatásos állomány tagja nem lehet olyan társadalmi szervezet tagja, amely ellentétben áll a honvédség feladataival. De engedély itt sem kell, a katona maga dönti el, hogy ilyennek tekint-e egy szervezetet, és ha rosszul döntött legfeljebb fegyelmi eljárás indulhat ellene utólag. A nyugállományú katonára viszont ezzel kapcsolatban semmiféle szabály nincs. Talán azzal kevered, hogy a párttagságot tiltja az alkotmány, de azt is csak a hivatásosoknak.
Lásd: Hjt. 24. és 230. § Be is linkelem:
Elmondanám hogy nekem még a szakszervezettől is ki kellett lépnem, mikor katona lettem. Kollegámnak még arra is külön engedélyt kellet kérnie hogy másodállást vállalhasson egy uszodában úszómesterként. Azért benne vagyok egy ideje, hogy tudjam mi zajlik és mit szabad és mit nem. Sőt még azt is elmondanám, hogy bár törvény ellenes, de a prancsnok még a magánéletedbe is beleszólhat, a katona presztizs miatt,de ezt nem részletezném, mert személyesen is ismerem az érintetteket akikkel ez történt.
A linket meg a civil szerveződésekről keresem. Nem lehet tagja, főleg nem egy szélsőséges szervezeté, a Gárda pedig sajnos az, vagy azzá vált, ha nem is ez volt a célja.
Válasz a kommentre:
1. Nem tudom miért és milyen szakszervezetből kellett kilépned, mikor a honvédségnél is működnek szakszervezetek. Ez nem csak hogy nem tilos, de a törvény külön fejezete taglalja a működésüket. De annak sincs törvényi akadálya, hogy más (nem honvédségnél működő) szakszervezetnek legyél a tagja. Itt csak annyi a lényeg, hogy bárminek is vagy a tagja, nem sztrájkolhatsz.
2. Te azt írtad, hogy a katona nem lehet civil szervezet tagja. De lehet, és engedély sem kell hozzá. Az teljesen más tészta, hogy a más kereső foglalkozáshoz kell engedély, illetve munkaidőn kívül be kell jelenteni. Ebből nem következik semmi a civil szervezeti tagságra.
3. Az már nehezebb kérdés, hogy egy katona beléphet-e a gárdába. Erre azt mondanám, hogy nem szerencsés, bár az nem túl egyértelmű, mi az, ami a honvédelmi feladatokkal ellentétes. A gárda ellentétes? Nem tudom, sőt szerintem nem, de itt tényleg jobb az óvatosság.
Ha már a gárdától is ennyire betojsz, nézd meg ezeket. Nincsenek ugyan sokan de ezek tényleg katonaiak.
leírtam hogy parancsnoki engedély kell hozzá egy előző kommentemben! Ha esetleg lennétek oly szivesek elolvasni az egész témát, azért nem vagyok annyira hülye, hogy a levegőbe beszélek.
És nem gondolom, jogy bárki engedné hogy egy bíróság által feloszlatott civil szervezethez csatlakozzon egy katona. De ha nem így van, javítsatok ki, abból tanulok.
Az előzö csoportról( amit linkeltél) semmit nem halottam még, nem láttam hogy felvonultak volna, nem halottam tőlük félelemkeltő megnyilvánulásokat.
és nem betojok, nem kell degradálni, hanem egyszerűen nem szeretnék semmilyen belviszályt, külső viszályt sem és semmilyet sem, Legyen Béke. Lehet naív vagyok, de ezt érzem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!