Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Jobbikosok mit tennétek ha ez...

Jobbikosok mit tennétek ha ez a program tartana előadást középiskolás gyermeketek középiskolájában?

Figyelt kérdés
[link]

2012. nov. 25. 11:14
❮❮ ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... ❯❯
 201/274 Pro Patria ***** válasza:
65%

Don Giovanni

"nehogy kötekedésnek vedd, de még mindig nem válaszoltál arra a kérdésre, hogy mit tennél, ha a gyerekedről kiderülne, hogy homoszexuális.

Elfogadnád a gyereket, vállalnád a jövőbeli konfliktusokat, amik eztán érik majd a gyereken keresztül az egész családot vagy elzavarnád?"

- Akkor még egyszer leírom:

"Azért nem hiszem, hogy az esetek döntő többségében egy apa kirakná a gyerekét az utcára, ha kiderülne, hogy meleg. Nyilván nem örül neki - ki örülne? elvégre is ez mentális betegség, és az ember nem örül, ha beteg a gyereke -, de annál több szülői érzés van - bízom benne - az emberek többségében, mintsem hagyja a sorsára a gyerekét."

Utolsó mondatodra még kiegészíteném ezzel: Már nem is csak a melegeket, de az egész családjukat is terrorban tartják? Ne játsszuk már el a hattyú halálát. Aki ismer melegeket, annak nem adjátok be ezt a szörnyű szenvedést és elnyomatást.

Ellenben te valóban nem válaszoltál arra, hogy miért írsz saját kérdésedhez másik felhasználófiókból.

81%-os:

"A homofóbok igenis parasztok. Erre te ezt nagyon magadra vetted és elkezdett habzani a szád."

- A nőverők mik?

Tartom magamat ahhoz, hogy egy képmutató alak vagy, aki sajnáltatja magát, és kikéri magának, hogy miért nem foglalkozik az egész világ az ő fájdalmával és hányattatott sorsával, míg más hasonlóan szenvedő csoportok (kövérek, bántalmazott nők, vagy csak a cigányterrorban élők) egyáltalán nem érdeklik, sőt, gúnyos és flegma hangnemben maga is ellenük van.

Ezek után nem lehet téged komolyan venni.

2012. nov. 28. 20:53
 202/274 Pro Patria ***** válasza:
31%

És kiegészíteném azzal - bár már írták korábban engem megelőzve - hogy ha nem tudjuk, mekkora a melegek száma, akkor igen nehezen (szarkazmus, értsd: sehogy) tudjuk megállapítani, hogy "arányaiban mennyien lesznek öngyilkosok", hiszen nincs mivel összevetni.

Ezt a hülyeséget, hogy 10%-os a népességbeni arányuk, komoly ember nem hiszi el, ez azt jelentené, hogy például egy 30 fős osztályokra lebontott rendszerben az iskola minden osztályára 3 meleg, évfolyamonként pedig 6 jutna.

Na azért ezt te sem gondolod komolyan. Vagy van itt olyan, aki meg tudja ezt erősíteni tapasztalatai alapján?

A mi egész iskolánkban például egy volt csak. (Erre azt fogod mondani, hogy "mert a többi titkolja", én pedig azt válaszolom rá, hogy: eszerint ha valaki nem "hirdeti a melegségét", mégsem éri semmilyen megkülönböztetés, sőt, még csak nem is tudja róla senki. Lám. Azaz ne hivatkozz melegterrora, mert ez nem olyan külső jegy, ami messziről egyértelműen látható, és ekképp diszkriminációra ad okot iskolában, munkavállalásban, társadalmi életben.)

De ez csak elvi szinten létezik úgyis, tehát felesleges is vitába bonyolódni miatta, mert nem így van.

A melegek aránya szerintem az 1%-ot súrolhatja.

2012. nov. 28. 21:02
 203/274 anonim ***** válasza:
68%

"Ezt a hülyeséget, hogy 10%-os a népességbeni arányuk, komoly ember nem hiszi el, ez azt jelentené, hogy például egy 30 fős osztályokra lebontott rendszerben az iskola minden osztályára 3 meleg, évfolyamonként pedig 6 jutna.

Na azért ezt te sem gondolod komolyan. Vagy van itt olyan, aki meg tudja ezt erősíteni tapasztalatai alapján? "

Igen, én. Például én az voltam az osztályban. A másik osztályban volt legalább kettő, a harmadikban még egy. Ez már legalább négy az évfolyamról. Fölöttünk lévő osztályban is volt egy srác, és az alattunk lévőben is, akit később találtam meg egy társkereső oldalon. Szóval, igen, vagyunk, ráadásul sokan.

2012. nov. 28. 21:34
 204/274 anonim ***** válasza:
76%

"A melegek aránya szerintem az 1%-ot súrolhatja."

Még ha így is lenne, akkor itthon is százezer emberről lenne szó, ami nagy szám.

2012. nov. 28. 21:38
 205/274 Pro Patria ***** válasza:
31%

"Igen, én. Például én az voltam az osztályban. A másik osztályban volt legalább kettő, a harmadikban még egy. Ez már legalább négy az évfolyamról. Fölöttünk lévő osztályban is volt egy srác, és az alattunk lévőben is, akit később találtam meg egy társkereső oldalon. Szóval, igen, vagyunk, ráadásul sokan."

- És ezeket úgy "gondolod", vagy ismert volt a melegségük? A fél évfolyam fent volt a meleg társkereső oldalon? Vagy csak az az egy adott személy, akit utolsónak említettél?

Vannak olyanok is, akiket szivatásból raknak fel.

2012. nov. 28. 21:43
 206/274 anonim ***** válasza:
100%

"És ezeket úgy "gondolod", vagy ismert volt a melegségük? A fél évfolyam fent volt a meleg társkereső oldalon? Vagy csak az az egy adott személy, akit utolsónak említettél?

Vannak olyanok is, akiket szivatásból raknak fel."

Hiába próbálod kimagyarázni, mindegyikről személyesen tudtam, hogy melegek.

2012. nov. 28. 21:54
 207/274 Pro Patria ***** válasza:
65%
Igen, odaálltak eléd, vagy rákérdeztél?
2012. nov. 28. 22:11
 208/274 anonim ***** válasza:
100%

"Hány %-a lett öngyilkos a melegeknek a kirekesztés miatt, ha azt sem tudod mennyien vannak?"

látom nem igazán értesz a matematikához, sebaj, szívesen elmagyarázom:

nem azt vizsgálták, hogy a melegek hány százaléka lett öngyilkos, hanem azt, hogy az öngyilkosságoknak hány százalékának volt a homofóbia az oka. például, ha egy önygilkos hagy egy búcsúlevelet, amiben leírja, hogy azért lett öngyilkos, mert a szülei kitagadták melegsége miatt, akkor ez azon önygyilkosságok számát gyarapítja, amiket LGBT tinédzserek követtek el.

természetesen lehetséges, hogy _többen_ lesznek ilyenek a valóságnál, mert nem lehet mindenkiről eldönteni, hogy miért halt meg. vagyis az a százalékos adat, ami azt adja meg, hogy az öngyilkosságoknak hány százaléka történt homofóbia miatt, az lehet több is, kevesebb értelemszeűen nem. ezért írták, hogy az adatok nem pontosak. ha pedig az LGBT emberek öngyilkossági rátája nagyobb, mint a melegek aránya a társadalomban (ami 3-5%), akkor bizony ki lehet jelenteni, hogy a homofóbia káros. márpedig ez ráta mérhető, és jóval nagyobb (vagy még annál is nagyobb, mivel az adatok nem biztos, hogy pontosak), mint 3-5%

konklúzió: az ilyen ignoráns hozzáállás, mint ProPatriaé, káros, mert nem _akarja_ figyelembe venni a tényeket, amivel szándékosan járul hozzá az ilyen öngyilkosságokhoz. ez potenciális veszélyt jelent az LGBT tinédzserekre nézve, mert növeli a veszélyét az öngyilkosságnak. ezért volna nagyon hasznos és kívánatos az ilyen iskolai felvilágosítás, amivel megelőzhető lenne a homofóbia, a szülők által belénevelt gyűlölet és sztereotípiák, hazugságok térnyerése.

2012. nov. 28. 22:28
 209/274 Pro Patria ***** válasza:
65%

"nem azt vizsgálták, hogy a melegek hány százaléka lett öngyilkos, hanem azt, hogy az öngyilkosságoknak hány százalékának volt a homofóbia az oka."

- És mint kiderült, ahogyan írtam is korábban majd más forrással ráerősített, messze a legmagasabb ok az öngyilkosságra a szerelem és az egzisztenciális létbizonytalanság.

"az ilyen ignoráns hozzáállás, mint ProPatriaé, káros, mert nem _akarja_ figyelembe venni a tényeket, amivel szándékosan járul hozzá az ilyen öngyilkosságokhoz."

- Még jó hogy nem én okozom mindjárt a halálukat.

"ez potenciális veszélyt jelent az LGBT tinédzserekre nézve, mert növeli a veszélyét az öngyilkosságnak. ezért volna nagyon hasznos és kívánatos az ilyen iskolai felvilágosítás, amivel megelőzhető lenne a homofóbia"

- Még mindig azért nem vagy hiteles, mert csak a saját károdat hangoztatod, mindenki másra - akik hasonló körülmények között vannak - magasról teszel. És ugyanígy tennél a melegekre is, ha nem saját érdekeidet kellene védened. Ekképp tehát nem tudom komolyanvenni a sértéseidet és vádjaidat az "ignorálásról".

"a szülők által belénevelt gyűlölet és sztereotípiák, hazugságok térnyerése."

- Bennem nincs gyűlölet a melegek iránt. Bár az már kiderült, hogy szerinted az egész közösség legégetőbb problémája a ti elpusztításotokra való törekvés.

Sztereotípiák sincsenek, amiket írtam, saját tapasztaltból írtam.

2012. nov. 28. 22:38
 210/274 anonim ***** válasza:
100%

én soha nem állítottam, hogy a homofóbia a legnagyobb ok az öngyilkosságra. csúsztatsz. hanem azt, hogy arányában több a homoszexuális öngyilkos, mint a hetero. ennel pedig a homofóbia az oka. és nem mondtam, hogy te okozod a halálukat, nem kell mártírkodni, de tény, a te viselkedésed nem nevezhetéo elfogadónak.

"Még mindig azért nem vagy hiteles, mert csak a saját károdat hangoztatod, mindenki másra - akik hasonló körülmények között vannak - magasról teszel. És ugyanígy tennél a melegekre is, ha nem saját érdekeidet kellene védened. Ekképp tehát nem tudom komolyanvenni a sértéseidet és vádjaidat az "ignorálásról".

először is sehol nem állítottam, hogy homoszexuális vagyok, próbálj meg a személyeskedés helyett a tárgyhoz hozzászólni.

másodszor pedig a ha a kérdés arról az iskolai előadásról szól, nem fogok másról beszélni.

végül harmadszor, az, hogy vannak más égetőbb problémák, nem azt jelenti, hogy egy jelentéktelenebb problémát nem kell megoldani, főleg, ha a megoldás csak annyi lenne, hogy nem gyűlölködsz. ez a felvilágosító program épp erről szólna, tehát egyértelműen hasznos dolog.

a sztereotípia meg pont azt jelenti, hogy a negatív tapasztalataidat általánosídod.

2012. nov. 28. 23:11
❮❮ ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!