Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Jobbikosok mit tennétek ha ez...

Jobbikosok mit tennétek ha ez a program tartana előadást középiskolás gyermeketek középiskolájában?

Figyelt kérdés
[link]

2012. nov. 25. 11:14
❮❮ ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... ❯❯
 161/274 Pro Patria ***** válasza:
90%

"A melegség nem látható. Nem sötétebb a bőrünk, az orrunk se nagyobb."

- Azaz a melegek elnyomása csak egy mítosz. Pontosan, ahogyan korábban írtam. Ha valaki a társadalmi normák szerint viselkedik, azt nem éri negatívum, úgyhogy ne játszd el itt nekünk a hattyú halálát a melegek sanyarú üldöztetéséről.

Ha pedig mégis ér negatívum, azt amúgy is mindenféle kisebbségi csoport tagja előszeretettel fogja a "másságára", legyen az szexuális, vallási, vagy rasszbéli.

2012. nov. 27. 17:21
 162/274 anonim ***** válasza:
76%

"Azaz a melegek elnyomása csak egy mítosz. Pontosan, ahogyan korábban írtam. Ha valaki a társadalmi normák szerint viselkedik, azt nem éri negatívum,"

Általában egyetértek veled, de ebben szvsz nincs igazad.

Nyilván nem kövezik meg tömegek az utca közepén fényes nappal a melegeket, de hátrányuk mindenképp származik belőle. (Zsolna, Bukarest, vagy épp Temerin utcáin sem előny magyarul beszélni, hiába tök normális az ember.)

Gúny, szekálás, alázás, lenézés, hát mögötti sutyorgás, családból kitagadás, kiközösítés.

2012. nov. 27. 19:10
 163/274 anonim ***** válasza:
76%

17:21

Nem a hétköznapokról írtam, hanem a vezetésről. Jogilag nem hiszem, hogy valaha megint úgy el lennénk nyomva, mint 60 évvel ezelőtt(szodómia törvények stb.), de ez csak jog.

Persze sokan szeretnék, ha nem így lenne és uszítják is rendesen az embereket ellenünk, sok erőfeszítést tesznek, hogy ártsanak(nem pártok). Ezek ellen kell felvennünk a kesztyűt.

2012. nov. 27. 19:48
 164/274 anonim ***** válasza:
0%

16:58

A romákra és a zsidókra gondoltam.

Őket simán be lehet azonosítani (kinézet, papírok által), ahogyan ezt csinálták a holokauszt idején. A melegeket csak mi, szintén melegek tudjuk listázni, mert egy zárt társadalmat alkotunk pont a homofóbia miatt.

A befolyásos melegekről általában csak mi tudjuk, hogy azok.

2012. nov. 27. 19:53
 165/274 Pro Patria ***** válasza:
79%

19:10-es válaszoló!

"Nyilván nem kövezik meg tömegek az utca közepén fényes nappal a melegeket, de hátrányuk mindenképp származik belőle."

- Akkor mondok más példát: Vásáry André.

Semmilyen hátrány nem érte azért, mert meleg. (Persze "hivatalosan" nem is volt erről szó, de mindenki látja rajta.)

Ám azt is tudom, hogy minden efféle társadalmi réteg, csoport előszeretettel fogja másságára, ha valamiben negatívum éri. Ha kirúgják, "biztos azért, mert meleg vagyok". Ha a cigányt nem engedik fel a buszra, "biztos azért, mert cigány vagyok". Nem azért, mert előtte nap rongálta szét az egész belsejét a busznak...

Könnyebb minden negatívumot erre terelni saját kudarcunkat, mintsem beismerni, hogy esetleg nem vagyunk tehetségesek, képzettek, vagy valamit rosszul csinálunk, hibázunk. A "bűnbakkeresés", mint ahogy a szélsőjobboldaliaknál - és mint minden embernél - itt is él, hiszen könnyebb egy voodoo bábúra terelni mindent, mint szembenézzünk esetleg saját hibáinkkal, felelősségünkkel, vagy belátni, hogy a másik ember egyszerűen jobb volt nálunk.

Egyes népcsoportok esetében (itt nem a melegekre gondolok) pedig már kifejezetten takarózásra használják a származást, ezzel elhárítva magukról minden felelősségre vonást.

"Gúny, szekálás, alázás, lenézés, hát mögötti sutyorgás"

- Melyik iskolást, gyereket nem ért ilyen? Engem igen, pedig nem vagyok sem meleg, sem cigány. Volt olyan iskolám, ahonnan konkrétan már el kellett jönnöm. Ezek után nem nagyon tudom elfogadni a hányavetett sorsot mások szájából.

"családból kitagadás, kiközösítés."

- Azért nem hiszem, hogy az esetek döntő többségében egy apa kirakná a gyerekét az utcára, ha kiderülne, hogy meleg. Nyilván nem örül neki - ki örülne? elvégre is ez mentális betegség, és az ember nem örül, ha beteg a gyereke -, de annál több szülői érzés van - bízom benne - az emberek többségében, mintsem hagyja a sorsára a gyerekét.

81%-os nőverő (mivel a nevedet - még ezt a nicket sem - nem vállalod fel, így csak ezen a megkülönböztető hívójelen tudlak megszólítani.)

Használhatnék komment-számokat, vagy időpontokat is, mint a többiek esetében, de mivel soronként küldöd el a kommentedet, így ez sem megvalósítható.

"A melegeket csak mi, szintén melegek tudjuk listázni, mert egy zárt társadalmat alkotunk pont a homofóbia miatt.

A befolyásos melegekről általában csak mi tudjuk, hogy azok."

- Vicces, hogy milyen globális háttérhatalmat fantáziálsz a magadféléknek:) Ez valami önvigasztalás, hogy "ne érezd magadat egyedül", ebben találod meg az erődet? Jó hinni, hogy egy erős közösségbe tartozol, ami megvéd a bántástól? Mások ugyanezért csatlakoztak a Magyar Gárdához...

Látod, nem is különbözöl te olyan sokban azoktól, mint akiket utálsz.

Más: egy lista mit ér? Milyen bizonyító ereje van? Netán én is felkerülhetek rá? Mi a kritérium? Ezt még csak annyival sem lehet "felgöngyölíteni", mint származás esetében a családfakutatás vagy a génvizsgálat, szóval igencsak kérdéses, hogy ha létezik ilyen egyáltalán - tényként közlöd Terry Black esetében, ami egy városi legenda - akkor sem túl megremegtető. Valaki felkerül, megkérdezik tőle, ő meg azt mondja, hogy nem. Na, és ki fogja leellenőrizni, vagy megcáfolni?

Ahogy mondtad te is: ha valaki normálisan viselkedik, az anyja se mondja meg róla, hogy meleg.

Ebből az is következik, hogy ha melegként "bántások érnek", akkor először magadat revideáld. Mert - ahogy mutattam más, személyes és médiabeli példákat -, mások teljesjogú, elfogadott tagjai tudnak lenni a társadalomnak melegként is.

2012. nov. 27. 20:14
 166/274 anonim ***** válasza:
68%

"Azért nem hiszem, hogy az esetek döntő többségében egy apa kirakná a gyerekét az utcára, ha kiderülne, hogy meleg."

Sajnos sokszor így van. Ha nem is dobja ki, de minden kapcsolatot megszakít vele. Ez a legnagyobb tragédia, ami egy embert érhet, ha elfordul tőle a családja. Minden mást el lehet viselni. Nem véletlenül lesznek sokan öngyilkosok.

Mit tennél, ha a gyerekedről kiderülne?

Teszem azt hazahozna a fiad egy másik fiút a házba és csókolózna vele a nagyszobában.

Vagy csapnának egy ottalvós bulit, miközben te tudnád, hogy mi zajlik a szobában. (pl. épp dugják a fiad)

Esetleg egy baráti/családi rendezvényre elhozná magával a fiúját, mint párját. Nem éreznéd kínosan magad?

Esetleg nagyon szeretnél unokát és az egy szem gyerekedtől nem fog születni.

Sorolhatnám a dolgokat.

Rengeteg konfliktust kell felvállalni a szülőknek, amire sokan képtelenek és inkább elzavarják otthonról a gyereket.

Elképesztő, hogy (látszólag) tök normális családok hogyan szakadnak szét egyik percről a másikra.

2012. nov. 27. 20:31
 167/274 anonim ***** válasza:
76%

20:14

Nagyon naiv vagy. Fogalmad sincs a melegekről, csak híres emberekkel példálózol, akiket nem is ismersz. Fogalmad sincs, hogyan élnek a mindennapokban, éri-e hátrány őket azért, mert melegek, beszólogatnak-e nekik.

Vásáry Andrénak van egy szűk közönsége, akik szeretik, velük el van. Ennyi. A humorista dettó.

Nem ismered a melegek életét, fogalmad sincs az egészről, de ha ennyire érdekel, akkor látogass meg egy meleg szervezetet. Elmehetsz telefonszolgálatosnak a lelki segélyhez.

Az iskolát meg ne is emlegesd. Ha egy diákról kiderül, hogy meleg pokollá teszik az életét. Semmi más csúfolódás nem ér fel ahhoz a kegyetlenkedéshez. Az iskolába volt egy srác, akiről kiderült (még előttem), az iskola előtt gyülekeztek a többiek, hogy megverjék. nem tudott végig menni incidensek nélkül a folyosón. WC-re nem is mert menni. Nem sokkal utána át is ment esti iskolába, mert nem bírta. Nem véletlenül tiltakozik hisztérikusan mindenki, ha ráfogják, hogy meleg. Egyértelműen nem ismertél meleg diákot. A többséget nem érdekelte, de a többi megdöbbentően bánt vele. Ami a legszomorúbb az az, hogy nem segített neki senki, kerülték, mint a leprást, nehogy rájuk fogják, hogy ők is melegek.

2012. nov. 27. 21:42
 168/274 anonim ***** válasza:
52%

20:14

A lista arra jó, hogy tudják, hogy kit kell fényképezni, kire kell rátapadni, ha meleg létére nem segít a sorstársain. Hova, kinek a szobájába kell elrejteni a kamerát...

2012. nov. 27. 21:44
 169/274 Pro Patria ***** válasza:
90%

Don Giovanni:

"Nem véletlenül lesznek sokan öngyilkosok."

- Öngyilkosság terén messze a szerelem és az egzisztenciális okok a legkiemelkedőbbek.

Egyébként ha már lerejted a nevedet, legalább annyi gerinced legyen, hogy nem másik felhasználóról írsz a saját kérdésedhez.

---------------

81%-os

"Fogalmad sincs, hogyan élnek a mindennapokban, éri-e hátrány őket azért, mert melegek, beszólogatnak-e nekik."

- Még jó, hogy maga a humorista nyilatkozta, hogy nem érik bántások, beszólások... Elolvastad egyáltalán, vagy csak fújod a magadét?

"Nem ismered a melegek életét, fogalmad sincs az egészről, de ha ennyire érdekel, akkor látogass meg egy meleg szervezetet. Elmehetsz telefonszolgálatosnak a lelki segélyhez."

- Mert szerinted aki a lányokat szereti, annak nincsenek szerelmi fájdalmai? Akár éveken átívelően, nem sírja át a párnáját? Valójában nagyon el vagy ájulva magadtól, de te vagy az, aki semmit nem tud a maga kis szűk világán kívül.

"Az iskolát meg ne is emlegesd. Ha egy diákról kiderül, hogy meleg pokollá teszik az életét. Semmi más csúfolódás nem ér fel ahhoz a kegyetlenkedéshez."

- NEKED nem ér fel semmi hozzá. Mert téged ez érint. Mindenkinek a maga keresztje a legnehezebb.

"az iskola előtt gyülekeztek a többiek, hogy megverjék. nem tudott végig menni incidensek nélkül a folyosón. WC-re nem is mert menni."

- Érdekes engem is. Lehet, én is meleg vagyok? Bár rám cigányok szálltak.

"Nem sokkal utána át is ment esti iskolába, mert nem bírta."

- Én is. Részben a fent említett cigánybanda miatt, részben az osztálytársaim állandó szekálása, bántásai miatt.

"Egyértelműen nem ismertél meleg diákot."

- Megint csak ne elemezgess engem ilyen fennhéjazón, mert semmit nem tudsz rólam. Volt meleg diák abban az iskolában. Kb. ha kétszer be lett neki szólva a két év alatt. Persze, kinevettük, de arról ő tehetett, mert ha valaki magáraborít egy egész üveg, tömény, és eleve gusztustalan "vanilliás csokis" parfümöt, akkor ne csodálkozzon, ha mindenki kineveti.

Mint mondtam, akik kulturáltan viselkednek (mondtam erre több példát is, olyat is, akit személyesen ismerek), azzal nincs baj.

2012. nov. 27. 21:53
 170/274 anonim ***** válasza:
76%

„Öngyilkosság terén messze a szerelem és az egzisztenciális okok a legkiemelkedőbbek.”

Arányában sokkal több meleg lesz öngyilkos, mint hetero. Ennek a homofóbia az oka. Ha szerelmi vagy egzisztenciális okok lennének a kiemelkedők, akkor az arány egyforma lenne.

„Mert szerinted aki a lányokat szereti, annak nincsenek szerelmi fájdalmai? Akár éveken átívelően, nem sírja át a párnáját?”

Mi van? A meleg segély vonal nem erről szól. Szerelmi bánatában senki se hívja a meleg vonalat, mert nem tartjuk fel őket ilyesmivel. Leginkább azok hívják, akik a homofóbia áldozatai. Így is kevesen vannak önkéntesek. Mi van, ha nem tudnak fogadni egy olyan hívást, ahol egy fiút kidobnak a szülei és ezért öngyilkos akar lenni?

„Valójában nagyon el vagy ájulva magadtól, de te vagy az, aki semmit nem tud a maga kis szűk világán kívül.”

Én nagyon jól ismerem a világomat. A melegek világát, te nem. Azok a gondok nekünk is megvannak, amik a heteroknak, de sajnos pluszba a szexualitásunk miatt is főhet a fejünk. A heteroknak ez a probléma nincs.

Most komolyan. Egy kicsit nézz utána a dolgoknak, mielőtt leírsz tényként olyan dolgokat, amikről fogalmad sincs.

Nem azt írom, hogy a homofóbia egyforma erővel lesújt mindenkire, de sajnos nagyon sok homoszexuális ember nagyon megjárja. Vidéken nagyon sokan., kisebb városokban, falvakban szinte mindegyikük, ezért is menekülnek a fővárosba.

„Még jó, hogy maga a humorista nyilatkozta, hogy nem érik bántások, beszólások”

Gondolom Budapesten él, felnőtt, független emberként. Azzal áll szóba akivel csak akar, ráadásul nem ismeri senki (nem valami celeb, nagyon szűk közönség ismeri).

A gyerekkoráról mesélt?

2012. nov. 27. 22:25
❮❮ ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!