Jobbikosok mit tennétek ha ez a program tartana előadást középiskolás gyermeketek középiskolájában?
"én soha nem állítottam, hogy a homofóbia a legnagyobb ok az öngyilkosságra. csúsztatsz. hanem azt, hogy arányában több a homoszexuális öngyilkos, mint a hetero."
- Arra is írtam már, és írta más is, hogy ez igen nehezen mérhető, lévén hogy nem tudjuk, hány meleg van Magyarországon. Így azt sem tudjuk kiszámolni, hogy mekkora arányuk lesz öngyilkos.
"de tény, a te viselkedésed nem nevezhetéo elfogadónak."
- Az elfogadás nem annyit jelent, hogy én engedjek saját álláspontomból mindent, a másik meg semmit. Hanem én is engedek, és a másik is, én is tartok valamit, és a másik is.
Elfogadom, ha valaki meleg, hiszen ez egy mentális betegség. Senkit nem bántottam miatta sem szóban, sem tettben. De tapsolni nem fogok hozz (miért tenném?), és nem is fogok úgy kezelni, mintha ez normális dolog lenne, hiszen nem az, a természettel szembemegy, mentális betegség, és betegségként is kezelem. Azaz elfogadom, de beemelni a "normális" szintre nem fogom (lásd például: melegházasság).
Ahogyan a pedofilok, a zoofilok, a nekrofilok szexuális rendellenességeit sem emeljük be a "normális" keretbe.
Vagy engedélyezzük a felnőttek házasságát is gyerekekkel? (Ez is egy rendellenes mentális fejlődés, bár többségében csak a könnyebb áldozat miatt teszik, de vannak, akik például tényleg csak a gyerekkorú lányok/fiúk iránt éreznek vonzalmat. Bár, Hollandiában már pedofilpárt is alakult...)
Toleráljuk és elfogadjuk a melegséget, de úgy tenni, mintha "oké" volna, nem fogunk, mert nem az, nem "oké".
Persze ezt már mind leírtam, és nem ártott volna visszakövetned a vitát, mielőtt beleírsz.
"először is sehol nem állítottam, hogy homoszexuális vagyok, próbálj meg a személyeskedés helyett a tárgyhoz hozzászólni."
- Sajnos ha senki nem vállalja a nevét (még ezt a nicket sem), akkor elég nehéz beazonosítani a válaszolókat.
Itt is hangsúlyozom, ha visszaolvasnád a vitát, akkor látnád, miért indult el más irányba a téma. Nem segítek, meg fogod magadtól is találni. Ha pedig lusta vagy, nem fogom neked kimásolni. Ha vitázni van erőd, erre is lesz.
"főleg, ha a megoldás csak annyi lenne, hogy nem gyűlölködsz."
- Gyűlölködöm...?
"a sztereotípia meg pont azt jelenti, hogy a negatív tapasztalataidat általánosídod."
- Megint kapufa, nem negatív, ismét csak tanácsolni tudom, hogy olvasd vissza a vitát.
"én soha nem állítottam, hogy a homofóbia a legnagyobb ok az öngyilkosságra. csúsztatsz. hanem azt, hogy arányában több a homoszexuális öngyilkos, mint a hetero."
- Arra is írtam már, és írta más is, hogy ez igen nehezen mérhető, lévén hogy nem tudjuk, hány meleg van Magyarországon. Így azt sem tudjuk kiszámolni, hogy mekkora arányuk lesz öngyilkos.
Ezt a vitát lezárandó: [link]
Idézem az első két mondatot: "Researchers have found that suicide among lesbian, gay, bisexual, transgender (LGBT) youth is comparatively higher than among the general population. LGBT teens and young adults have one of the highest rates of suicide attempts."
És ott van jobb felső indexben a tanulmány is, nyugodtan olvasd el.
Ha esetleg nem értenél tökéletesen angolul (elnézést az "előítéletesség" miatt...), a lényeg annyi, hogy a melegek közt nagyobb az öngyilkossági arány, mint a heterók közt. Ergo ha te 1%-ra tippeled a melegek arányát a társadalomban, és az öngyilkosok között már akár csak 1,1%-ban jelenik is meg a homoszexualitás, mint ok, akkor már arányaiban nagyobb köztük - köztünk - az önpusztító hajlam.
Fő kérdésre válaszolva: én örültem volna, ha tartottak volna ilyen programot a középsulimban. Hátha az osztálytársaim kicsit elgondolkodtak volna, és kevesebb piszkálódást, szurkálódást, célzást irányítottak volna felém. És nem vállaltam nyíltan, mi több, épp eleget vívódtam magammal. Erre nem kellett volna, hogy rátegyenek még egy lapáttal. Nem kellemes.
Egyébként is: miért fáj egyeseknek, ha vannak melegek? Szeretnék már végre valami értelmes és kézzel fogható választ kapni.
22F/m
"A homoszexuálisokat pedig köcsögnek szokták nevezni."
Ne ezért vagy paraszt.
Ideje lenne rájönnöd, hogy mi volt hamarabb. A csirke vagy a tojás.
Nekem egy rossz szavam sincs senkihez, ha nem bánt engem. Meleg vagyok. Ennyi. Nem vagyok heterofób, így nincs kit támadnom, erre jönnek a homofóbok, akik engem elkezdenek támadni, erre válaszolom, hogy te meg paraszt vagy. Csak reagálok a támadásra. Ez mindig csak arra vonatkozik, aki támad engem. Másokra nem, mert azokkal nincs semmi problémám, hiszen nem bántanak.
Én mindig csak védekezek, de a köcsögözéssel mások támadnak engem indokolatlanul.
A melegségemről nem tehetek, de azok, akik támadnak, köcsögöznek szándékosan teszik, mert ártani akarnak nekem.
Eleve minek vetted magadra a parasztozást? Érintett vagy? Homofób?
Kedves 09:40-es válaszoló!
"ha te okosabbnak tartod magad azoknák a pszichológusoknál, társadalomtudósoknál, akik szakfolyóiratokba publikáljás kutatási eredményeit, ám legyen. de a te szavad nem ér semmit, csak hogy tudd."
- A baj csak ott van, hogy mindenre lehet szakértői véleményt találni, és mindennek az ellenkezőjére is. Belinkelhetnék neked két teljesen eltérő tanulmányt, ahol az egyikben azt írják, hogy a zsír egészségtelen, a másikban hogy egészséges.
Az efféléket nyilván a "meleg közönségnek" publikálják (ki másnak?), ezért nem tudom túl hitelesnek tartani.
Ahogyan azt sem, hogy itt is három meleg ír, vagyis objektivitással nem lehet nagyon "vádolni" egyikőjüket sem.
"egyébként, a homoszexualitás nem betegség, te tartod annak (meg még biztos pár homofób rajtad kívül)"
- Nem, az orvostudomány is. Egy rendellenes mentális fejlődés. Ugyanis a rend az, hogy a kuki bemegy a punciba, és megtermékenyíti azt. Erre van kitalálva a kuki és a punci is. Az hogy a kuki bemegy egy másik kukisnak a popsijába, abszolút nem "rendszerű" dolog, nem ez a dolgok "normál menete".
"az meg külön fail, hogy a pedofiliához, gyerekházassághoz, stb hasonlítod, ez álatalában primitív emberek sajátja, akik nem akarják a különbséget észrevenni a dolgok közt."
- No, hát akkor mi a különbség aközött, hogy valaki a _normális, természeti rendnek megfelelő_ fiú+lány vonzódás helyett fiúkhoz, állatokhoz, gyerekekhez, öregekhez, esetleg tárgyakhoz vonzódik? Mindegyik szexuális zavar.
Be ne akard adni, hogy a melegség "természetes".
---------------------
Más: lássuk, milyen képmutató és álszent is a 79%-os válaszoló.
13:07
"Ideje lenne rájönnöd, hogy mi volt hamarabb. A csirke vagy a tojás.
Nekem egy rossz szavam sincs senkihez, ha nem bánt engem. Meleg vagyok. Ennyi. Nem vagyok heterofób, így nincs kit támadnom, erre jönnek a homofóbok, akik engem elkezdenek támadni, erre válaszolom, hogy te meg paraszt vagy. Csak reagálok a támadásra."
És most nézzük, hol kezdődött vitája a 73%-os válaszolóval:
"[Én kétszer buktam, mert teljesen kikészítettek. Egy roncs voltam.]
Engem meg állandóan azzal zrikáltak, hogy kicsik a melleim. Én voltam a deszka. És? Van akit ezért, van akit azért, mert kövér, sovány, szeplős stb. Nem kell ezt annyira felfújni. A kis melleim ellenére sikerült végigdugnom a 90-es éveket, nem is akármilyen pasikkal. :)"
11-25 14:38 (73%-os)
[Egy másik válaszoló kommentjére]:
"Itt a bizonyíték, hogy egy homoszexuális embernek már iskolába sincs joga járni.
Mégis mit csinálnátok, ha az egyik diákról kiderülne, hogy meleg?
Nem nyugodnátok, amíg fel nem köti magát? Véget nem vet az életének?
Mindenáron gyilkolni akartok?"
11-25 14:51 (79%-os)
"Ne dramatizáld túl a helyzetet. Ez az, amiről beszéltem. Midig lesznek olyanok, akik utálják a melegeket. De ez nem csak a melegekre vonatkozik. Vannak például nőgyűlölők is."
11-25 14:57 (73%-os)
"Amiről írok az a valóság. évente több tucat meleg fiatal lesz öngyilkos, mert annyira pokollá teszik az életüket.
Senki mást nem bántanak annyira, mint a melegeket.
Fogalmad sincs a melegek életéről. Nem tudod mennyit szenvednek sokan. Egy buborékban élsz.
Ha gondolod felkereshetsz néhány meleg szervezetet. Van lelki segély szolgálat, ott aztán láthatsz valódi roncsokat.
Az egyik ismerősöm dolgozott a telefonos lelki segély szolgálaton. Egy hétig bírta."
11-25 15:08 (79%-os)
"Buborékban élek, mert nem vagyok meleg? Elnézést. Mindenkinek jó, csak a melegeknek pokol az élete? Na neee. Ez tényleg sok egy kicsit."
11-25 15:21 (73%-os)
"Muszáj kiforgatni, amit írtam?
Nem írtam, hogy mindenki másnak jó, se sok melegnek kivételesen rossz.
Te gondolom egész jól el vagy, ha az a legnagyobb gondod, hogy kicsi a melled."
11-25 15:26 (79%-os)
"Örülök, hogy eldöntötted, hogy mi a legnagyobb problémám. Ez csak egy példa volt, amit írtam. De mostmár kezdem azt gondolni, hogy nem a szexuális orientáció a legnagyobb probléma Veled kapcsolatban."
11-25 16:00 (73%-os)
"Azért van egy kis különbség, hogy deszkának, vagy rossz, bűnös, deviáns féregnek tartanak, akinek vesznie kell.
Mindenáron tönkre akartak tenni. Megvertek, megaláztak, leköptek.
Van egy kis különbség.
Megvertek a kis melleid miatt? Mondták, hogy a pokolra fogsz jutni miattuk? Neveztek betegnek, torzszülöttnek, evolúciós zsákutcának? Ha ezt nem élted át, akkor nem tudod, miről beszélsz.
Engem a szemüvegességem miatt *is* zrikáltak annó. Azt fel se vettem. A homofóbia ennél kicsit súlyosabb dolog."
11-25 14:43 (79%-os)
"Mindenkinek a saját foga fáj a legjobban. Elhiszem, hogy rossz dolgok történtek és történnek Veled, de hidd el másokkal is. Nagyon sok embert diszkriminálnak. A nőket sokszor nem veszik fel a munkahelyekre, ha van gyereke azért, ha nincs, akkor meg azért mert majd lesz. Ez ellen nem lehet mit tenni. Erőltetni akkor sem szabad, mert az ellenkezőjét váltja ki az emberekből. Egyszerűen a legtöbben unják már a témát."
11-25 14:47 (73%-os)
illetve:
[ezért én javasolnám a van valakid? kérdést preferálni, mert ez nem tételezi fel, hogy a másik milyen orientáltságú. -> egy másik válaszoló kommentje]
"Jaj hagyjuk már ezt az ökörséget! Persze! Az óvónénit, meg a tanárbácsit pedig hívjuk tanerőnek, hátha transzszexuális, és sértésnek veszi, ha esetleg férfi létére nőnek képzeli magát én meg pofátlanul tanár úrnak merem szólítani. Nehogy már a többség alkalmazkodjon állandóan a kisebbséghez."
11-26 20:36 (73%-os)
"Udvariasság is létezik. Nem kell nekirontani mindenkinek, csak mert a többséghez tartozol.
Ti parasztok mért vagytok annyira ősemberek?"
11-26 21:05 (79%-os)
"Ti parasztok"????? Gratulálok! Tudod tök jó, hogy homi vagy, legalább nem szaporodsz."
11-26 21:30 (73%-os)
[Általában a cigányok használják ezt a szót a magyarokra: a parasztok így, a parasztok úgy -> egy másik válaszoló kommentje]
"Először én is ezt akartam írni, de kitöröltem. Elég baj szerencsétlennek, hogy meleg, nem akartam tetézni."
11-26 21:35 (73%-os)
"Nem vagyok roma. Fogalmam sincs kit, hogyan hívnak. Nem olyan közegből jöttem, hogy ezt tudnom kéne.
Amit írtam az azokra vonatkozik, akik ajtóstul rontanak be mindenhova, nem érdekli őket semmi, kézzel-lábbal esznek, nincsenek megnevelve, udvariatlanok. Persze minden jogod meg van bármihez, csak ne csodálkozz, ha neveletlennek tartanak."
11-26 21:38 (79%-os)
"Mert szerinted azt jelenti ha valaki jólnevelt, ha eleve mindenkihez úgy közelítek, hogy azt feltételezem, hogy az illető homokos. Kérdezz már meg egy-két igazi hetero férfit, hogy örülnének-e, ha így állna hozzájuk egy nő! Szerintem gondolkozz egy kicsit mielőtt butaságokat írsz."
11-26 21:44 (73%-os)
"Nem szaporodok?
A parasztok mindig jók sütőnek...
Jó olcsó felétek a béranya, így nem lesz probléma.
Persze még túl fiatal vagyok, hogy ilyesmivel keljen foglalkoznom. Amúgy semmi közöd hozzá. Mért vagy paraszt?"
11-26 21:46 (79%-os)
"Igazad van, előbb a helyesírás, utána a fiúk. :)
Na léptem, mert szánalmas vagy nagyon."
11-26 21:52 (73%-os)
[Akkor minek kell állandóan kérdezősködni?]
"Ki a franc kérdezte, hogy meleg vagy, avagy sem? Nem érdekel. Ezért ne beszélj róla. A kérdés pont erről szól: előadás az iskolában. Nem kíváncsi rá a legtöbb ember. Ennyi."
11-26 22:03 (73%-os)
"[Sok nő fejében megfordul, hogy talán meleg a kiszemeltje.]
Hát az enyémben nem fordult meg soha. Nem vagyok olyan aberrált, hogy eleve azt feltételezzem egy férfias férfiról, hogy b.uzi. Szép is lenne."
11-26 22:06 (73%-os)
"Gondolom rámászol bárkire. Nem érdekel, hogy hetero-e, vagy sem.
Olvasd el a kérdést rendesen. Ne a nunusodba hordd az eszedet.
A füzetről volt szó, meg a mellette ülő lányról. olvasd vissza."
11-26 22:12 (79%-os)
"[Gondolom rámászol bárkire. Nem érdekel, hogy hetero-e, vagy sem.]
Az a köcsögök szokása. Nem vagyok rossz csaj, nem is voltam soha. Nem volt szükségem soha arra, hogy bárkire "rámásszak". A mostani megnyilvánulásod pedig csak arról szól, hogy nem csak szexuálisan vagy ferdült, hanem mentálisan is."
11-26 22:13 (73%-os)
Különösen figyelemreméltó mondat:
"mit köcsögözöl? Egy jó férj kell neked, aki jól megnevel az öklével. Mocskos a szád. Egy nőtől ez undorító.
Eleve mitől vagy ilyen homofób, kikosarazott egy?"
11-26 22:16 (79%-os)
"Férjnél vagyok, és még nem hallottál mocskosul beszélni. Azt is tudok. A férfiak többsége szereti az ilyesmit. Persze most férfiakról van szó. A személyeskedést te kezdted, velem rosszul jársz hidd el. :)"
11-26 22:20 (73%-os)
"Mint nő, mért vagy ennyire homofób? Nem akarsz anya lenni? Akkor is ilyen lennél, ha lenne egy meleg fiad? Van rá esély. Kitagadnád?
Tényleg érdekel mért vagy ilyen. A pasikat még megértem. Ez valami vallási dolog? Vagy te is olyan gárdás vagy?"
11-26 22:22 (79%-os)
"1. Nem vagyok homofób, csak tetszik ahogy itt őrjöngsz.
2. anya vagyok
3. lányom van"
11-26 22:23 (73%-os)
"Azért kell a szexualitásom miatt bántanod?
a lányod is lehet leszbikus.
Engem ez az egész köcsögözés, meg az elferdülős duma fura. Nőtől ezt még nem hallottam. Azt hittem, hogy a kb. 70 éves salgótarjáni vénasszonyok között van csak ilyen."
11-26 22:26 (79%-os)
"Te kezdted a személyeskedést a parasztozással (keresd vissza). Én csak felvettem a kesztyűt. Mit vártál?"
11-26 22:29 (73%-os)
"Én mindig csak válaszolok. Ha valaki nagyon durva, akkor igenis "őrjöngök", mert nem tűröm azt, hogy megalázzanak, ócsároljanak. Mindig csak reagálok."
11-26 22:30 (79%-os)
"[Az a kommentelő olyan undorítóan írt(k_öcsögözött meg minden)]
Na és mire köcsögöztem? Nyugodtan vissza lehet keresni az ocsmány irományaidat. Először is elkezdtél parasztozni (IGEN TE KEZDTED), majd meggyanúsítottál azzal, hogy mindenkire rámászok, akár hetero, akár meleg. Mégis mit képzeltél? Hogy benyelem a szemétségeidet, csak azért, mert kisebbséghez tartozol?"
tegnap 17:17 (73%-os)
"A homofóbok igenis parasztok. Erre te ezt nagyon magadra vetted és elkezdett habzani a szád."
tegnap 18:39 (79%-os)
"[A homofóbok igenis parasztok.]
A homoszexuálisokat pedig köcsögnek szokták nevezni."
tegnap 20:37 (73%-os)
És ezek után újra olvassuk csak el a legutóbbi kommentet:
"[A homoszexuálisokat pedig köcsögnek szokták nevezni.]
Ne ezért vagy paraszt.
Ideje lenne rájönnöd, hogy mi volt hamarabb. A csirke vagy a tojás.
Nekem egy rossz szavam sincs senkihez, ha nem bánt engem. Meleg vagyok. Ennyi. Nem vagyok heterofób, így nincs kit támadnom, erre jönnek a homofóbok, akik engem elkezdenek támadni, erre válaszolom, hogy te meg paraszt vagy. Csak reagálok a támadásra. Ez mindig csak arra vonatkozik, aki támad engem. Másokra nem, mert azokkal nincs semmi problémám, hiszen nem bántanak.
Én mindig csak védekezek, de a köcsögözéssel mások támadnak engem indokolatlanul.
A melegségemről nem tehetek, de azok, akik támadnak, köcsögöznek szándékosan teszik, mert ártani akarnak nekem.
Eleve minek vetted magadra a parasztozást? Érintett vagy? Homofób?"
ma 13:07 (79%-os)
Azt hiszem, egyértelmű. Az a jó az internetben, hogy minden leírt szó megmarad, vissza lehet olvasni...
Ez meg csak egy külön kis slusszpoén, hogy ki személyeskedik:
"Gondolom ti heterok ott szexeltek az osztályterembe. Nálatok ez szokás. Nektek mindent szabad."
- Mintha mi éjjel-nappal mindenütt kufircolnánk...
"A baj csak ott van, hogy mindenre lehet szakértői véleményt találni, és mindennek az ellenkezőjére is. Belinkelhetnék neked két teljesen eltérő tanulmányt, ahol az egyikben azt írják, hogy a zsír egészségtelen, a másikban hogy egészséges.
Az efféléket nyilván a "meleg közönségnek" publikálják (ki másnak?), ezért nem tudom túl hitelesnek tartani.
Ahogyan azt sem, hogy itt is három meleg ír, vagyis objektivitással nem lehet nagyon "vádolni" egyikőjüket sem. "
egyrészt azért, mert te valamit nem tartasz hitelesnek, attól még a tudományos köz¨sség elfogadja. elhiszem, hogy a zsírról tudsz linkelni tanulmányokat, de itt most nem a zsírról van szó, úgyhogy talán próbálj olyan tanulmyányt linkelni, ami azt állítja, hogy az LGBT tinik közt nem magasabb az öngyilkossági ráta. kíváncsian várom.
másrészt, ha szerinted mindenre lehet szakértői véleményt találni, miért pont a homofób "szakértői" véleménynek adsz igazat? szóval pont te vagy az, aki nem objektív, mert homofóbiád miatt hajlasz részre. csak azokat a tanulmányokat veszed figyelembe, amik a homofóbok részére "készültek". biztosan azt hiszed, hogy csak a melegek hangoztatják, hogy a melegség nem betegség. meg lennél lepődve, hogy az ilyen homofóbok, mint te, is kisebbséget alkotnak.
"Nem, az orvostudomány is. Egy rendellenes mentális fejlődés."
akkor talán kérdezz meg egy mentálhigiénés szakembert.. fel fog téged világosítani. amit te persze figyelmen kívül hagysz, nehogy a homofób világképed megingjon.
"másrészt, ha szerinted mindenre lehet szakértői véleményt találni, miért pont a homofób "szakértői" véleménynek adsz igazat? szóval pont te vagy az, aki nem objektív, mert homofóbiád miatt hajlasz részre. csak azokat a tanulmányokat veszed figyelembe, amik a homofóbok részére "készültek"."
- Az igen! Már az is homofóbia, ha valaki azt meri állítani, hogy a melegek között nem nagyobb az öngyilkosság? Te jó ég, hova van ennél még tovább...?
"Nem, az orvostudomány is. Egy rendellenes mentális fejlődés.
-> akkor talán kérdezz meg egy mentálhigiénés szakembert.. fel fog téged világosítani. amit te persze figyelmen kívül hagysz, nehogy a homofób világképed megingjon."
- Értem, tehát a férfi végbélnek és a férfi hímvesszőnek az a rendeltetése, hogy egymásba csatlakozzon, és ez természetes.
Nem az a célja a hímvesszőnek, hogy egy hüvelyt találva megtermékenyítse egy nő méhét.
Ha szerinted a férfi-férfi felállás nem természetellenes, rendellenes dolog, hanem abszolút "normális", azaz nem mentális zavar, akkor mondhatsz te itt akármit, nyilvánvaló - főleg a fentebbi elképesztő "homofóbozó" szöveged után - hogy te magad is meleg vagy.
Épeszű ember ilyeneket már nem ír le, hacsak nem maga hátát védi.
"- Értem, tehát a férfi végbélnek és a férfi hímvesszőnek az a rendeltetése, hogy egymásba csatlakozzon, és ez természetes.
Nem az a célja a hímvesszőnek, hogy egy hüvelyt találva megtermékenyítse egy nő méhét. "
Pro Patria! Te minden vagy, csak épeszű nem.
Mindenben csak a szexet és a szaporodást látod? Ennél szerinted nem szól többről egy kapcsolat, a létezés? Mert akkor dugjon az összes heteró, aztán akasszák fel magukat mielőbb, mert már nincs is több értelme az életüknek.
(Mellesleg megjegyezném, nagyon sok meleg pár nem él az anális szex lehetőségével, illetve sok heteró pár viszont igen... Na?)
"megtermékenyítse egy nő méhét"
ez pedig a biológiai ismereteidet minősíti... nem ez volt az első hasonló típusú megnyilvánulásod, de így másodjára már nagyon szemet szúrt, hogy valami nálad nincs képben.
Buta vagy, mint az ökör!
"Te minden vagy, csak épeszű nem. Mindenben csak a szexet és a szaporodást látod?"
- Minekután ez az egyetlen, amiben különbség van meleg és hetero között, így nyilvánvalóan erre kérdezek rá.
Azt állítod, a melegség nem mentális zavar.
Én erre kérdezem: eszerint az normális dolog, ha nem egy férfi nemiszerv és egy női nemiszerv csatlakozik egymáshoz, hanem két egyforma?
Nem. Mert nem ez a rendeltetése.
Ha nem ez a rendeltetése, akkor rendellenes.
Rendellenes, azaz beteg.
Ne akarja senki már bebeszélni, hogy a homoszexualitás normális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!