Támogatnád a könnyű drogok legalizációját?
Én maximálisan egyet értek Konrád Györggyel, amikor felteszi a kérdést, hogy van-e bűnös sértett nélkül? [link]
egyébként pedig a legfontosabb az ártalom csökkentés, és az oktatás lenne a drogokkal kapcsolatban! nemrég gombáztam hollandiában, a leírásán mindenfélék szerepeltek: pl hogy ha nem gombáztál még, mindenképpen csinálj előtte rendet, mert abban a tudat állapotban komoly zavartságot tud okozni a rendetlenség, hogy ez a leggyengébb fajta, vizuális elemei csak csukott szemmel vannak, de kinyitja a tudatot, és élénl asszosziációt, álom szerű utazást eredményez csukott szemmel, nyitott szemmel inkább nevetgélős, filozofálós. leírták azt is, hogyha rosszul vagy, akkor csinálj valamit, ami nagyon is valóságos, pl fejts rejtvényt, de ha nem javul a a közérzeted, akkor vegyél be legalább 1000 mg c-vitamint, és gondolj arra, hogy ez nem a valóság, és max 2 óra múlva elmúlik a hatása. ha nagyon megijedtél hívd a következő számot, és segíteni fognak.
szerintem sokkal kevésbé ártalmas az egyénre, és a társadalomra nézve is, ha az emberek tudják, hog mit csinálnak, mik a veszélyei, hogyan lehet őket kivédeni stb. mint az, amikor tinédzserek bűnözők lakására járnak fel vásárolni, ahol nincs törvény, ahol prostituáltak és fegyverek, meg persze nehéz drogok is előfordulhatnak, ha nincsenek tájékoztatva arról, hogy mit okoz, ha serkentőket (speed) nyugtatókkal (fű) kevernek.
ráadásul tényleg hatalmas különbség, hogy ha büntetik, akkor az állam tartja el az elkövetőt, ahelyett, hogy a beszedett adóból kezelné a függőket stb.
tehát igen. legalizálnám.
ha meg nem lehet, akkor én is azt mondom, hogy tiltsák be a többit is (cigi+alkohol+nyugtatók, stb). nem értem ezt a megkülönböztetést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!