Támogatnád a következő üzemanyagtörvényeket? Mi történne, ha bevezetnék őket?
Mindenkinek kötelező lenne a használt sütőolajat odaadni az államnak. Ebbe beletartoznának magánszemélyek, iskolák, munkahelyek kifőzdéi és éttermek is. Ez lenne a benzinkutaton a dízel-tartályban külföldről vásárolt dízelolaj helyett.
Üzemeket hozna létre az állam, amiben mezőgazdasági hulladékból és egyéb szerves hulladékból metil-alkoholt erjesztenének. Ez lenne a kutakon benzin helyett és minden magyar rendszámmal rendelkező benzines járművet kötelező lenne metil-alkohol üzeműre alakítani.
Az elsőt nem támogatnám. Ha rendelkezem étolajjal majd én azt elégetem, az állam meg menjen a búsba.
A másodikban ökörséget írtál mert az etil alkohol és ma is azzal járok, benzint három éve nem tankoltam és nem is fogok. De az üzemek létrehozását ahol ez előállítható támogatnám.
Az állam egyik legfőbb bevétele az üzemanyagból van. Az üzemanyag durván 120 Ft-ba kerülne literenként ha jól tudom (lehet, hogy talán 140Ft, mindegy), az összes többi adó.
A használt sütőolajat max csak felvásárolhatná az állam, beszolgáltatás a Rákosi rendszerben volt.
Ha etil- metil vagy sütőolaj lenne az üzemanyag, az állam arra is ráterhelné az adót, így nem sokkal lenne olcsóbb az egész a benzinnél, csak közel sem olyan hatékony ez az egész.
Az államnak nem érdeke az egész, neki bevétel kell.
"etil-alkoholt csak cukortartalmú anyagokból lehet erjeszteni, metil-alkoholt viszont minden szerves anyagból."
Jó. Akkor támogatnám a metilt is, ha ennek a kipufogógáza nem mérgező. Én még nem használtam. Tapasztalatok valaki?
"Az államnak nem érdeke az egész, neki bevétel kell."
Akkor az állam folytasson keresőtevékenységet. Mint például az itt felvázolt étolajfelvásárlás majd annak értékesítésével. De ne adókból akarjanak megélni. Hogy nézne ki ha én új autót akarnék venni és adókat vetnék ki a szomszédra?
"Akkor az állam folytasson keresőtevékenységet. Mint például az itt felvázolt étolajfelvásárlás majd annak értékesítésével. De ne adókból akarjanak megélni."
Elég abszurd lenne, ilyenről még nem is hallottam. Közteherviselés nélküli állam! :D
A gyereket nem járatnád iskolába, ha mégis, havi szinten fizetnél érte. Ingyen nem látna el az orvos soha. Ha kirabolnak, a rendőr csak jópénzért kezdene el nyomozni. Ha megölnek, csak akkor csuknák le az elkövetőt, ha erre külön kötöttél le pénzt. Az államfő abból élne, hogy zöldséget árul a zsibin, amit otthon termelt. A tűzoltók akkor jönnének ki oltani az utcádban a tüzet, ha minden érintett lakó fizet érte vagy havi szinten, vagy arra az alkalomra. Az utakat javítaná az, aki nem bírja elviselni a sok kátyút, minden ilyen ember hordana magánál kavicsokat stb. stb. Hát, tényleg érdekes világ lenne. :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!