Mit szóltok ezekhez az új, úgynevezett "EU-konform" játszóterekhez, amiket egyre több helyen bevezetnek az országban?
Én szinte sajnálom a mai kisgyerekeket, hogy ilyen korlátolt tervezési fantáziáról árulkodó tákolmányokon kell játszaniuk.
Én a 90-es években nőttem fel, és bezzeg a jó öreg "szovjet-stílusú" játszótereken mindenféle játék megtalálható volt, kezdve a fémből készült mászóka-gömbtől, a kézzel hajtható körhintáig, meg a fából készült kalózhajóig, amin kötélhinta, csúszda és mindenféle mászóka is volt.
Most itt vannak helyette ilyen kisméretű csúszdák, primitív mászókák, miniatűr homokozók, az unalom tengerévé varázsolta a drágalátos EU a játszótereinket. Nyilván azért, hogy a gyerekek a drága csúszdaparkokba járjanak és így kaszálják a pénzt a cégek.
" Nyilván azért, hogy a gyerekek a drága csúszdaparkokba járjanak és így kaszálják a pénzt a cégek."
Nem csak ezért, hanem, hogy az egészet le kelljen cserélni és a kivitelezők se járjanak rosszul.
"Hú mekkorát estem egyszer egy szovjet mászókáról. Hú de örültem neki."
Képzeld, én is estem már le a mászókáról párszor, de egyszerűen az lett belőle, hogy a következő alkalommal már ügyesebben másztam, nempedig vicsorogva rohantak a szüleim az ombuccmanhoz perelni, mint ahogy ma szokás...
75%-nak! Borzalmasan tévedsz! Ha óvodában, iskolában, étteremben megmarad a kaja (és nem kevés) Nem lehet odaadni senkinek. Sem a hajléktalannak, sem semmilyen más intézménynek. Pénzért jönnek a szállítók és elszállítják a több 100 adag friss maradékot.:-(((
Én már nem vagyok érdekelt játszótér ügyben,de úgy látom,hogy csak 3 éves korig valók,utána unalmasak.
"de úgy látom,hogy csak 3 éves korig valók,utána unalmasak."
Hát igen, ez is probléma a mostani játszóterekkel.
Mi a régi játszótéren még 10 évesen is tudunk mit játszani, különféle "extrém sportokra" használtuk a gömbmászókat, a forgó körhintát meg űrhajó-szimulátornak. Most meg márcsak bébi-játékok vannak.
"de egyszerűen az lett belőle, hogy a következő alkalommal már ügyesebben másztam"
Na és mi lesz akkor, ha a jó kis betontalapzaton szépen betöri a koponyáját a gyerek? A nosztalgia beszél belőled, nem a racionalitás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!