Jó dolognak tartanád, ha bevezetnék a heti bérkifizetést?
Tehát, hogy nem egyösszegben kapnák a fizetést az emberek havonta, hanem minden héten valamelyik nap.
Pár helyen így van, de lehetne ezt törvénybe foglalni?
Aki nem tudja a havi fizetést beosztani, az nem fogja a hetit sem, így semmivel se lennének az emberek jobb helyzetben, mint most.
Egyébként mi lenne a kötelező, hogyan kéne átváltani a havi bért a hetire?
Szerintem mindegy.Aki nem beosztó, az a hetit is elszórja.
Nálunk ezzel szemben 2 havonta akarnak fizetni
Amennyiben bevezetnék, hogy a rezsit is hetente kell kifizetni.
Sokan egyáltalán nem tudják a pénzt kezelni, elszórnák amit a héten kerestek, és akkor kapnak a búrához, mikor ki kell fizetni a számlákat, hogy hoppá...
Amúgy nekem teljesen mindegy mikor fizetnek, nekem azzal van bajom, hogy mennyit... ilyen árak mellett.
Közgazdaságilag az azonnali pénz az többet ér, mint a jövőbeli. Szerintem beoszthatóbb és beütemezhetőbb. Az előttemlévőknek is igaza van. Aki szórja, az így is szórni fogja.
Styloo
Sokan még ha valamelyest tudják is kezelni a pénzt még jobban elköltik majd a hetit mint a havit.
Tegyük fel,hogy van egy 2 gyermekes egyedülálló anya havi 100 ezer forinttal.
Megkapja első héten a 25000 ft-ot.
Azt mondja,hogy ezen a héten nincs számla majd a jövő héten visszaveszek egy picit.
Ezen a héten megveszi az élelmiszert,megveszi a bérleteket,a tanszereket és az esetleges plusz dolgokat.
Elmegy a 25.000.Jövő héten megjön az első számla ,ami 18000 Ft-ot követel a vásárlótól.
Erre a hétre maradt 7000 Ft.
Na már most valamennyi tanszer minden hónapban kell,élelmiszer is,plusz dolog meg mindig van.
Ha kicsit utána számolunk rájövünk,hogy a delikvens minuszba lesz erre a hétre.
Tehát nem tartom jó ötletnek a dolgot.
"Szerintem annyival jobb lenne, hogy nem mindenki 10-én rohanna a tescoba és talán nem lenne akkora tumultus."
Egyszer kell kikoplalni azt, hogy 25-én mehess vásárolni, utána csak nem kell elkölteni a pénzt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!