Elszomorodsz időnként azon, hogy nem a Tengelyhatalmak nyerték a II. világháborút?
"Háborúban nincsenek szövetségesek, csak érdekszövetségek. 1944. márciusában már nem volt magyar érdek a vesztes Németország melletti további kitartás. Horthynak ellenállásra kellett volna kiadnia a parancsot a megszálló Wehrmacht ellen, elmenekülnie és alakítania egy emigráns kormányt. Az lett volna Magyarország érdeke."
Utólag könnyű okosnak lenni. akkor nem lehett tudni mi lesz a háború végkimenetele. Mivel szövetségesünk volt a mi oldalunkon álltak mert visszaadták erdélyt és a felvidéket így teljes logikus volt, hohy kitatrunk a végsőkig szövetségesünk mellett, ahelyett, hogy aljas árulk lettünk volna. Amúgy ha fantazmagóriád szerint átállunk akkor a németek lőnek szét. Mennyivel jobb? Valószínűleg akkor sem tarthatjuk meg a szerzett területeinket.
Emlékezz, az I. vh végén a zsidó haverjaid pacifizmusa érvényesült (őszirózsás forradalom KÁrolyi kormány) mi lett a vége? Megszállták a csehek a felvidéket, a rmánok erdélyt és ennek a vége trianon lett. Ennyit az antant és a zsidók "magyarbarátságáról"
"Az milyen segítség, hogy elrabolják a magyar államfő fiát? Hogy elfogják a kormányzót is?"
Csúsztatsz. Azért kellettek ezek a lépések, mert felerősödtek a magadfajta hazaárul komcsik akik az ellsnségre kacsingattak, és Horty nem töltötte be kotrmányzói feladatát nem teljesítette megfelelően a szövetségeseink elvárásait.Ezért kellett kényszeríteni, hogy mondjn le és adja át a hatalmat Szálasinak aki ezekre a feladatokra alkalmas volt. A háború már csak ilyen. NEm engedhették meg a németek hogy a hátukba döfjék a kést.
" Hogy magyar állampolgárokat deportálnak?"
Zsidókat, akik ellenségei voltak az akkori rendszernek.
"Hogy nácibarát embereket ültetnek a hatalomba?
Ez mégis miféle segítség?"
Miért? MOst mi folyik? Talán most nem amerikabarát tagokat ültetnek pl irakban afganisztánban a kormányba? Akkor mit csodálkozol, hogy a németek a nácibarát miniszterket preferálták mert azok voltak számukra megbízhatóak. Ne játszd már hogy ennyir hülye vagy.
"Mert nem szeretett volna egy olyan világban élni, ahol egy őrült náci milliószámra ölet meg ártatlanokat. Meg valahogy egy olyan Európát sem akart volna, amit egy zsarnoki Németország vezet. "
Micsoda demagóg propagandaszöveg.
"Például ,hogy Csehország nem állt megszállás alatt, miközben, de megszállás alatt állt."
De magyarország és románia sem ugyhogy ennyit a te hazugságaidról.
10:05
11:38
Veletek az a nagy probléma hogy annyira átmosták az agyatokat ezzel a "szegény ártatlan zsidók" meg "gonosz nácik akik nem is emberek" propagandával, hogy nem tudtok OBJEKTÍVEN gondolkodni.
Valahogy annyira dehumanizáljátok a nácikat, hogy el sem tudjátok képzelni, hogy ők is emberek voltak és nekik is megvoltak a maguk CÉLJAI ÉRDEKEI, amiket szerettek volna ÉRVÉNYESÍTENI. Ennek fényében elég objektíven megállapítható, hogy mit miért csináltak.
,,Csúsztatsz." Nem.
,,Azért kellettek ezek a lépések, mert felerősödtek a magadfajta hazaárul komcsik "
Mi abban a hazaárulás, hogy nem akartak idegen érdekek miatt , egy vesztes háborúban több embert veszíteni? Áruld már el. Nekem Magyarország a hazám. Neked melyik? Németország?
Mert Magyarországnak nem volt érdeke a háború folytatása, engem pedig, mint magyar embert, csak az érdekel, hogy az én hazám érdeke micsoda.
Akkor ki is az áruló? Szerintem az, aki nem a hazája érdekeit nézi.
,,és Horty nem töltötte be kotrmányzói feladatát nem teljesítette megfelelően a szövetségeseink elvárásait."
Eleve, Horthy és nem Horty. Tanuld meg.
Nem töltötte be?
Ebben egyetértünk. Ugyanis eleve nem kellet volna bele mennie a háborúba! Ja, de neked a náci érdekek számítanak, a magyarok elhullott vére az nem érdekel...csak hogy a nácik talpát nyalhasd( és jó hogy nem más testrészt írtam)
,,NEm engedhették meg a németek hogy a hátukba döfjék a kést. "
Aha. Tehát megérdemeltük, hogy a németek egy rakás ártatlan magyar embert öljenek meg. Értem. És én vagyok a hazaáruló amiért ez nekem nem tetszik. Nem csak butus netnáci vagy, hanem beteg is.
,,Zsidókat, akik ellenségei voltak az akkori rendszernek. "
Mit szólnál ahhoz, ha a te szüleidet nevezné ki valaki a rendszer ellenségévé, és elvinné meghalni? Örülnél neki?
,,De magyarország és románia sem ugyhogy ennyit a te hazugságaidról."
Magyarország és Románia nagybetű. Országnevek, nagybetű. népnevek kisbetű. Tanuld meg.
Ja, és de megszállás alatt álltunk. Ez tény.
A törvényes magyar vezetést, erővel távolította el , egy idegen ország, és a saját bábját tette a helyére.
Ezt a megszállás definíciója.
De írjál már még ilyeneket. Szeretek nevetni, és vicces vagy.
"Mert Magyarországnak nem volt érdeke a háború folytatása, engem pedig, mint magyar embert, csak az érdekel, hogy az én hazám érdeke micsoda. "
De ez NEM A MAGYAROKON múlott. Mit gondolsz, összevontuk volna a szemöldökünket hogy:
"Na jó most 3-ra midenki leteszi a fegyvert a ruszkik is németek is angolok pedig befejezik a bombázásunkat és mindenki szépen hazamegy" vajon betartották volna?
Csak annyi volt a választási lehetőségünk, hogy eláruljuk-e a németeket vagy sem? De ők sem voltak hülyék, és sejtették hogy erre készülünk ezért gyakoroltak nyomást a vezetésünkre.
"Ugyanis eleve nem kellet volna bele mennie a háborúba!"
De ez sem rajtunk múlott nem Amerika vagyunk vagy a Szu hogy dirigálhassunk bárkinek is itt fogd már fel! Egy kis sz@r ország vagyunk aki a németek kegyeltje volt mert ők voltak az egyetlenek itt európában, akik pozitívan álltak a magyarokhoz elismerték azok érdekeit létjgosultságát. A többi nép már honfoglalásunktól kezdve ferde szemmel néztek itt ránk és mindig ellenünk voltak.
,,De ez NEM A MAGYAROKON múlott. Mit gondolsz, összevontuk volna a szemöldökünket hogy:
"Na jó most 3-ra midenki leteszi a fegyvert a ruszkik is németek is angolok pedig befejezik a bombázásunkat és mindenki szépen hazamegy" vajon betartották volna?
"
De. Csak a magyar vezetésen múlt, hogy kilépünk-e a háborúból vagy sem. És igen, befejezték volna a bombázásunkat, ha sikerül kilépnünk a háborúból.
Elárultuk a németeket? Miért? Mert akart Horthy mégtöbb magyar embert feláldozni, csak azért, hogy még egy kicsit kihúzzák a nácik, mielőtt végleg veszítenek? Ebben mi is az árulás?
,,De ez sem rajtunk múlott nem Amerika vagyunk vagy a Szu hogy dirigálhassunk bárkinek is itt fogd már fel! "
He?
,,Egy kis sz@r ország vagyunk"
Gratulálok. Szépen gondolkodsz a hazádról.
,,mert ők voltak az egyetlenek itt európában, akik pozitívan álltak a magyarokhoz elismerték azok érdekeit létjgosultságát. "
Európa nagybetű, és hülyeség, ez nem igaz. A orosz vezetés , és angol vezetés is, a háború előtt pozitívan állt a magyarokhoz.
Ja, erről a netnácik zsebkönyvében nem olvastál?
,,A többi nép már honfoglalásunktól kezdve ferde szemmel néztek itt ránk és mindig ellenünk voltak.
"
Aha. Még jó, hogy ez sem igaz.
"De. Csak a magyar vezetésen múlt, hogy kilépünk-e a háborúból vagy sem. És igen, befejezték volna a bombázásunkat, ha sikerül kilépnünk a háborúból. "
Honnan tudod? Valami alternatív világban jártál ahol így történt? Vagy csak beszopod a propagandát hogy ők a "jófiúk" és csak szükségből irtották a magyar lakosságot.
Valszínüleg akkor is megszálltak volna a ruszkik és akkor is kommunizmus lett volna.
Lásd: Románia Csehszlovákia. Ezek időben átálltak MÉGIS MEG LETTEK SZÁLLVA ÉS KOMMUNISTÁK LETTEK. Akkor miről is besélünk?
Már jaltában megállapodott a kedvenc antantod hogy a kelet eu-t a sZu-nak adják. Ennyit a "jófiúkról."
Igaza volt Hitlernek: Győzelem, vagy bolsevizmus
"A orosz vezetés , és angol vezetés is, a háború előtt pozitívan állt a magyarokhoz. "
ÉS ez miben is nyilvánult meg? Pl az I. vh utáni Trianoni békediktátumban???
,,Honnan tudod? Valami alternatív világban jártál ahol így történt? Vagy csak beszopod a propagandát hogy ők a "jófiúk" és csak szükségből irtották a magyar lakosságot. "
Onnan tudom, hogyha egy ország nem áll tovább hadiállapotban egy másikkal, akkor nem bombázzák tovább. Ezt szerintem egy fikusz is képes lenne felfogni.
,,Valszínüleg akkor is megszálltak volna a ruszkik és akkor is kommunizmus lett volna. "
Sem nálunk, sem pedig máshol nem volt kommunizmus.
,,Lásd: Románia Csehszlovákia. Ezek időben átálltak MÉGIS MEG LETTEK SZÁLLVA ÉS KOMMUNISTÁK LETTEK. Akkor miről is besélünk? "
Csehország hova állt át? Szerintem járd újra a nyolcadikat.
,,Már jaltában megállapodott a kedvenc antantod hogy a kelet eu-t a sZu-nak adják. Ennyit a "jófiúkról." "
Jaltában nem volt ott az antant. Az az I. világháborúban volt.
Egyébként meg, nem erről állapodtak meg Jaltában. Konkrétan Magyarországgal kapcsolatban a Jaltai tárgyalás jegyzőkönyvében az áll, hogy szabad választásokat kell tartani. Ez tény.
De bizonyára a híres cédulára gondolsz, a százalékos felosztással. Nos, ez eleve nem Jaltában, hanem Moszkvában történt 1944-ben, és nem Európa felosztásáról szólt, hanem egy angol-orosz külön megállapodás volt, ami csak a háború idejére szólt, és amit mind két ország be is tartott.
Ez szintén tény.
Mind leellenőrizhető.
,,ÉS ez miben is nyilvánult meg? Pl az I. vh utáni Trianoni békediktátumban???"
Például abban, hogy az orosz vezetés, pozitívan állt hozzá a Trianoni határok kiigazításának ötletéhez.
Ez szintén tény.
"Onnan tudom, hogyha egy ország nem áll tovább hadiállapotban egy másikkal, akkor nem bombázzák tovább. Ezt szerintem egy fikusz is képes lenne felfogni. "
Aha és mégis hogy képzelted el a kiugrást? Megmondtuk volna szépen Hitlernek hogy: ne hari de mi szeretnénk kiszállni és átállni a ruszkihoz ugyhogy légyszíves mmenjetek máshová háborúzni?
Nagyon "fikusz" lehet te ezekhez a dolgokhoz.
"Sem nálunk, sem pedig máshol nem volt kommunizmus. "
MOndom hogy te vmi alternatí univerzumból jöttél. Lehet hogy papi is párttag volt?
"Jaltai tárgyalás jegyzőkönyvében az áll, hogy szabad választásokat kell tartani."
És a SZEB alatt krvára szabad választás lehetett...pár év alatt meg is oldották hogy komcsik legyünk.
Egyébként JAltában arról is mgállapodtak hogy Sztálin érdekszférájába nem avatkozik bele az antant (tök mindegy hogy csak az i. vh-ban hívták így tudod kikről van szó). és EZ A LÉNYEG!
"Például abban, hogy az orosz vezetés, pozitívan állt hozzá a Trianoni határok kiigazításának ötletéhez.
Ez szintén tény."
A mai MO térképére nézve más TÉNYEKET látok :(
Pedig vitathatatlan hogy az Oroszok nyertek.
Viszont amikor Hitler azt mondta hogy visszaadja erdélyt és a felvidéket, akkor ez TÉNYLEG MEGTÖRTÉNT. Ebből is látszik ki volt az egyenesebb fél és kik azok akik hazudoznak, és félremagyarázzák a történelmet. POnt azok, akiket "ártatlanul elhurcoltak" a háború alatt.
Vajon miért pont őket??? Miért nem mondjuk az eszkimókat?
,,Aha és mégis hogy képzelted el a kiugrást?"
Tudod, Románia és Finnország is, simán kilépett a háborúból, majd hadat üzent a németeknek.
De említhetném déli szomszédainkat, akik egy Tito nevű ember vezetésével , igencsak partizánharcot vívtak a megszálló németek ellen.
Sőt, az olaszok is mintha elzavarták volna a fenébe Mussolinit, és Hitler csak erővel és megszálló katonákkal tudta ismét a nyakukra ültetni
.
Érdekes, ennyi helyen tudtak ellenállni a németeknek?
Ja, de erről nem olvasták a netnácik zsebkönyvében.
Horthy ezenfelül elrontotta a kiugrást, nem szervezte meg rendesen.
Nem olyan bonyolult dolog ám ez.
,,MOndom hogy te vmi alternatí univerzumból jöttél. Lehet hogy papi is párttag volt?"
Nyugodtan sértegethetsz, de a attól a tény az tény. Sehol nem volt kommunizmus. Az egy utópia, egy elméleti dolog. Nem valósult meg, és nem is fog megvalósulni.
,,És a SZEB alatt krvára szabad választás lehetett...pár év alatt meg is oldották hogy komcsik legyünk. "
Nem lettünk komcsik. Megismétlem, nem volt kommunizmus. Az egy elméleti dolog. Utópia.
A szabad választásokat pedig megtartották, csak éppen a választásokon csalás történt, ez volt a ,,kék cédulás" választások.
,,Egyébként JAltában arról is mgállapodtak hogy Sztálin érdekszférájába nem avatkozik bele az antant (tök mindegy hogy csak az i. vh-ban hívták így tudod kikről van szó). és EZ A LÉNYEG! "
Nem mindegy. Az antant kifejezés egész mást jelent. Az Entente Cordiale kifejezésből származik, azt most nem fejtem ki, hogy miről szólt.
Jaltában ilyesmiről nem állapodtak meg, ez későbbi dolog , és a megegyezés szerint az USA és a SZU, nem avatkozik be ténylegesen a másik érdekszférájába tartozó országban.
Ezt is betartották. De ez már a hidegháború története...
Magyarországra visszatérve. Nálunk biztosítási célból voltak szovjet csapatok.
Míg Ausztriát ténylegesen megszállták.
Csakhogy Ausztriából kivonultak, míg nálunk egy szovjetbarát vezetés került hatalomra, emiatt nálunk maradtak a szovjetek. Ezenfelül beléptünk a Varsói Szerződésbe, aztán következett 56 is...de ez se ide tartozik már. Nem akarok ebbe belemenni.
,,A mai MO térképére nézve más TÉNYEKET látok"
Nem értem. Mi köze ennek a térképhez? Tán te a térképről letudod olvasni, hogy miről tárgyalt Csicserin szovjet-orosz külügyminiszter a magyar vezetéssel a 20-as években?
Ja, de erről sem olvastál a netnácik zsebkönyvében...értem.
,,Viszont amikor Hitler azt mondta hogy visszaadja erdélyt és a felvidéket, akkor ez TÉNYLEG MEGTÖRTÉNT2
Erdély és Felvidék nagybetű, és nem adta vissza. Történt revízió, de soha nem került vissza egész Erdély. Érdekes, ezt nem láttad a térképen?
,,Ebből is látszik ki volt az egyenesebb fél és kik azok akik hazudoznak, és félremagyarázzák a történelmet. POnt azok, akiket "ártatlanul elhurcoltak" a háború alatt. "
Most meg ennek mi köze a zsidókhoz?
Mire föl az idézőjel? Tán minden zsidó bűnös volt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!