Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi az, amiért megéri Magyarors...

Mi az, amiért megéri Magyarországon élni?

Figyelt kérdés

Már én sem bírom kérdés nélkül, hátha valaki fel tud hozni egy pozitív érvet emellett az ország mellett. Elsősorban NEM politikai oldalról megközelítve.

Tehát az utóbbi időben, főként a 2020-as évektől a magyar életszínvonal mélyrepülésbe kezdett. Ha csak az átlagember szintjén nézzük: az élelmiszer ára, a benzin, egy utazás, nyugdíj, a fizetések, a páratlanul magas ÁFA, az igazságszolgáltatás, az ügyintézés de lényegében tényleg minden már egy szinte élhetetlen felső árhatár felé közeleg.

Főleg fiatal felnőttként: albérleti árak, hitelek, a közoktatás, a közegészségügy állapota már ijesztően mélyen van, az ország lassan élhetetlen.

Akinek erre az a válasza, hogy akkor el lehet menni, annak azt mondom: hát el is fogok. Egyetlen ok, amiért itt lehet maradni az a család. Máshol sincs paradicsom és feltétlen jólét, de európai és világviszonylatban brutálisan undorító Magyarország és ezt magyarként fáj kimondani.

Nektek mi a véleményetek a magyar életszínvonalról?

2023. aug. 17. 14:48
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/111 anonim ***** válasza:
89%
50, egyik évben meghallt egy közeli ismerősöm és temetésre kellett hazajöjjek, hétfő reggel történt a haláleset, csütörtökön volt a temetés. Szerda reggel Budapesten voltam, úgy, hogy dolgoznom kellett. Gond nélkül megoldottam és elengedtek.
2023. aug. 17. 15:53
 52/111 anonim ***** válasza:
0%

51: oké, de mi van ha valaki aznap van bajban? Nem tudja magát senki sem odateleportálni egy másik országból.

És nem is mindig jön ki olyan kényelmesen, hogy valaki csak épp fel tud ülni egy gépre, X órát utazni oda meg vissza. Igenis szempont, hogy nincsenek közel a családtagok.

2023. aug. 17. 15:57
 53/111 anonim ***** válasza:
19%

Nekem megéri, mivel a saját házamban élek, nem külföldön albérletben, nincs főnököm, szakmám van, saját vállalkozásom, azt a munkát vállalom el, amit akarok, és akkor, amikor akarom. Heti 4 napot dolgozom, péntektől vasárnapig nem.

Nekem megéri itthon.

2023. aug. 17. 16:02
 54/111 anonim ***** válasza:
15%

16:02

Nyugaton ez nem adott ?

Megsúgom ez mind adott, + 2-3 nyaralnak egy évben repülős úti céllal.

2023. aug. 17. 16:46
 55/111 anonim ***** válasza:
79%
A kihívás az, Kérdező! Aki szereti a kihívásokat, jöjjön Magyarországra!
2023. aug. 17. 16:56
 56/111 anonim ***** válasza:
20%

54.

Én is tudok nyaralni, ne aggódj. :)

Külföldön meg nem lenne saját hitelmentes házam. :)

2023. aug. 17. 16:57
 57/111 anonim ***** válasza:
100%

16:57

Tény hogy nehezebb, de nagyrészük saját házikó nélkül is boldog

2023. aug. 17. 17:17
 58/111 anonim ***** válasza:
77%
Itthon könnyebb beszélni, nem kell agyalni állandóan ha német vagy angolul nyelvterületen vagy.
2023. aug. 17. 18:24
 59/111 anonim ***** válasza:
23%

Mi ez a barom kérdés?

Majd még magyarázkodnom kell, hogy nem megyek sehova?

Lassan már annak kell rosszul éreznie magát, aki tanult és versenyképes végzettséget szerzett, amiből gond nélkül meg tud élni. Jahh igen, az már egyből fideszes.

Akkor az összes ellenzéki politikus is fideszes, mert ők is rohadt jól megélnek az adófizetők pénzéből, ráadásul vesztes pártok.

2023. aug. 17. 18:53
 60/111 A kérdező kommentje:
59 nem kell magyarázkodni, csak érdekelt, hogy ki hogyan értékeli a magyar helyzetet.
2023. aug. 17. 21:29
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!