Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi az, amiért megéri Magyarors...

Mi az, amiért megéri Magyarországon élni?

Figyelt kérdés

Már én sem bírom kérdés nélkül, hátha valaki fel tud hozni egy pozitív érvet emellett az ország mellett. Elsősorban NEM politikai oldalról megközelítve.

Tehát az utóbbi időben, főként a 2020-as évektől a magyar életszínvonal mélyrepülésbe kezdett. Ha csak az átlagember szintjén nézzük: az élelmiszer ára, a benzin, egy utazás, nyugdíj, a fizetések, a páratlanul magas ÁFA, az igazságszolgáltatás, az ügyintézés de lényegében tényleg minden már egy szinte élhetetlen felső árhatár felé közeleg.

Főleg fiatal felnőttként: albérleti árak, hitelek, a közoktatás, a közegészségügy állapota már ijesztően mélyen van, az ország lassan élhetetlen.

Akinek erre az a válasza, hogy akkor el lehet menni, annak azt mondom: hát el is fogok. Egyetlen ok, amiért itt lehet maradni az a család. Máshol sincs paradicsom és feltétlen jólét, de európai és világviszonylatban brutálisan undorító Magyarország és ezt magyarként fáj kimondani.

Nektek mi a véleményetek a magyar életszínvonalról?

2023. aug. 17. 14:48
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/111 anonim ***** válasza:
14%

10. Friss diplomásként a 4 év (átlagosan) tökéletes idő lenne hogy félre rakj pénzt a külföldi életed elkezdéséhez.

Főleg hogy 25 éves korogid adómentes vagy.

2023. aug. 17. 15:13
 22/111 anonim ***** válasza:
26%

Annyian írjátok a tanárhiányt, de az a helyzet, hogy ez nem magyarországi probléma, éppúgty tanárhiány van a nyugati országokban is.Ausztriában már katonákat akarják bevetni az oktatásban, hogy mérsékeljék a tanárhiányt, Svájcban meg Németroszágból toboroznak tanárokat a tanárhiány enyhítésére,Németroszágban meg vannak iskolák, ahol már nem kell mindnenap bejárnia diákoknak, mert így tudták megszervezni az órákat a tanárhiány miatt.

Források:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2023. aug. 17. 15:15
 23/111 anonim ***** válasza:
76%

Már csak kényszerből élnek Mo.-n azok, akik vagy nem tudnak és nem is akarnak kicsit sem megtanulni más nyelven, vagy valami hozzátartozója itt tartja.

Ezen kívül más ok nem létezik a maradásra. Én is országot váltottam az előző választások óta, életem eddigi legjobb döntése volt. Sőt. Hamarabb kellett volna jönni sokkal.

24/111 anonim ***** válasza:
15%

21 Az atv-n kívül tudsz erre statisztikát?

Amúgy a kinti aksi gyárban szívesebben dolgozol?

Melyik magyar cégek zártak be?

25/111 anonim ***** válasza:
0%

22.

Funkcionális analfabéta jobbágy.

A kérdés Magyarországról szól.

Agyatlan... 😂😂😂😂😂😂😂😂

26/111 anonim ***** válasza:
44%

Kérdező, egyetértek, gyakorlatilag lerohasztották a középosztályt.

Egyébként pro-érvek:

- jó a közbiztonság (Magyarországon tényleg nagyon jó a többi Európai országhoz képest, és ha tetszik, ha nem, ez főleg a migránsellenes politika miatt van így, persze Borsodban azért érdemes elővigyázatosnak lenni)

- ha Budapesti vagy, akkor rengeteg kulturális program van

- nyelv (ez nekem nagyon fontos, mivel fárasztó folyamatsan idegen nyelven kommunikálni másokkal, és hogy nem tudsz megszólalni az anyanyelveden)

- belpesten kívül nem nagyon nyomatják sehol sem a woke propagandát, külföldön viszont már az a ritka, ha nem esik róla szó

- nekem még mindig nagyon fontos, hogy magyar legyen a házastársam, számomra a nyelv és a hozott kulturális értékek/minták közösek legyenek

- külföldön lehet, hogy jobb a fizetés, de a semmiből nem tudsz, vagy csak nagyon nehezen tudsz kiépíteni felnőttként egy stabil szociális hálót.

- más szabályok vannak mindenhol, ezekhez meg kell tanulni alkalmazkodni, és lenne olyan, ami nem tetszik.

- külföldiként, nem vagy pontosan tisztában a törvényekkel, lehetőségekkel és könnyen átb*szhatnak.

- nem minden arany, ami fénylik, az emberek mindenhol ugyanolyanok.

2023. aug. 17. 15:16
 27/111 anonim ***** válasza:
19%
24, nem akksigyárban dolgozok, hanem otthon, irodai munkát végzek, könyvelek.
2023. aug. 17. 15:16
 28/111 anonim ***** válasza:
87%
27 gondolom könyvelőként hamar rálátsz a statisztikára, melyik magyar cégek zártak be?
2023. aug. 17. 15:17
 29/111 anonim ***** válasza:
79%
28, pontosan, ahogy mondod, elég volt rágugliznom és megtaláltam a választ a kérdésre.
2023. aug. 17. 15:19
 30/111 anonim ***** válasza:
57%
2023. aug. 17. 15:20
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!