Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi az, amiért megéri Magyarors...

Mi az, amiért megéri Magyarországon élni?

Figyelt kérdés

Már én sem bírom kérdés nélkül, hátha valaki fel tud hozni egy pozitív érvet emellett az ország mellett. Elsősorban NEM politikai oldalról megközelítve.

Tehát az utóbbi időben, főként a 2020-as évektől a magyar életszínvonal mélyrepülésbe kezdett. Ha csak az átlagember szintjén nézzük: az élelmiszer ára, a benzin, egy utazás, nyugdíj, a fizetések, a páratlanul magas ÁFA, az igazságszolgáltatás, az ügyintézés de lényegében tényleg minden már egy szinte élhetetlen felső árhatár felé közeleg.

Főleg fiatal felnőttként: albérleti árak, hitelek, a közoktatás, a közegészségügy állapota már ijesztően mélyen van, az ország lassan élhetetlen.

Akinek erre az a válasza, hogy akkor el lehet menni, annak azt mondom: hát el is fogok. Egyetlen ok, amiért itt lehet maradni az a család. Máshol sincs paradicsom és feltétlen jólét, de európai és világviszonylatban brutálisan undorító Magyarország és ezt magyarként fáj kimondani.

Nektek mi a véleményetek a magyar életszínvonalról?

2023. aug. 17. 14:48
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/111 anonim ***** válasza:
3%
Folyamatosan nőttek a reálbérek 2020-ban, 2021-ben és 2022-ben is. Semmiféle mélyrepülésről nincs szó. Soha nem volt olyan magas az életszínvonal Magyarországon, mint manapság.
2023. aug. 17. 15:06
 12/111 anonim ***** válasza:
82%

Ingyenes, de Elavult közoktatás, természettudományos tanár alig van.

A tankönyvek tele hibával.

Államilag finanszírozott egyetem Lehetősége, viszont Elavult felsőoktatás.

Még a top 500-ban sincs magyar egyetem.

Erasmus megszünt.

Ócska minőségű hazai áruk, cserébe drága.

Gyönyörű természet, látványosságok, ami szépen épül le, mert semmire nem költenek, környezetvédelem nincs, mert kell az aksi gyárakban a hely.

Sok turistát vonz Magyarország covid előtt.

Azóta egyre kevesebb, mert nyugati árak vannak, cserébe ócska minőség.

13/111 anonim ***** válasza:
12%
A TB! Nyugaton nincs olyan mint itthon, hogy 6 ezerért megveszed a szolgáltatást és ellátnak mindenben. Kint amenyit befizetsz annyit kapsz csak, nem is foglalkoznak veled. Ez elég gázos
 14/111 anonim ***** válasza:
80%

az oktatas hiaba ingyenes, ha szar. A tankonyvek minosege kritikan aluli. A kozoktatas osszeomloben, a felsoktatast szetverik.

kivalo hazai aruk? Pl.?

A termeszet valoban gyonyoru, ahol a NER tonkre nem teszi, de mashol is szep a termeszet, az nem magyar sajatossag

15/111 anonim ***** válasza:
84%
Én imádom nézni, hogy az új magyar nemesi réteg milyen szép villákat épít, merre mennek kirándulni, milyen szép autókkal és órákkal mászkálnak! Épül és szépül a haza, az olyan rabszolgáknak mint én (az átlag ember) vagyok, amúgy sem jár semmi, csak a szája!
2023. aug. 17. 15:07
 16/111 anonim ***** válasza:
90%

9. Igen ez tagadhatatlan 😍

Nekem a top 1 kedvencem az olasz konyha

Inkább mediterrán ételekért vagyok oda a legjobban

17/111 anonim ***** válasza:
80%
Már SEMMI!
 18/111 anonim ***** válasza:
81%
11, persze, ezért van akkora elvándorlás és kell ázsiai migránsokkal pótolni minket, mert olyan jók a bérek otthon, meg cégbezárási hullám sincs, egy darab se... persze.
2023. aug. 17. 15:09
 19/111 anonim ***** válasza:
9%
ha cégbezárási hullám van, kit kell pótolni ázsiai migránsokkal?
2023. aug. 17. 15:11
 20/111 anonim ***** válasza:
89%
19, nagyon egyszerű, a magyar cégek zárnak be, mi kijövünk külföldre dolgozni, de közben a telepakolt akksigyárakban nem fog senki maradni. Nem tudom, hol kell élni ahhoz, hogy ezt ne lássa valaki. Felcsúton?
2023. aug. 17. 15:13
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!