Mi az, amiért megéri Magyarországon élni?
Már én sem bírom kérdés nélkül, hátha valaki fel tud hozni egy pozitív érvet emellett az ország mellett. Elsősorban NEM politikai oldalról megközelítve.
Tehát az utóbbi időben, főként a 2020-as évektől a magyar életszínvonal mélyrepülésbe kezdett. Ha csak az átlagember szintjén nézzük: az élelmiszer ára, a benzin, egy utazás, nyugdíj, a fizetések, a páratlanul magas ÁFA, az igazságszolgáltatás, az ügyintézés de lényegében tényleg minden már egy szinte élhetetlen felső árhatár felé közeleg.
Főleg fiatal felnőttként: albérleti árak, hitelek, a közoktatás, a közegészségügy állapota már ijesztően mélyen van, az ország lassan élhetetlen.
Akinek erre az a válasza, hogy akkor el lehet menni, annak azt mondom: hát el is fogok. Egyetlen ok, amiért itt lehet maradni az a család. Máshol sincs paradicsom és feltétlen jólét, de európai és világviszonylatban brutálisan undorító Magyarország és ezt magyarként fáj kimondani.
Nektek mi a véleményetek a magyar életszínvonalról?
Pong pong
Fing gom
Amúgy csak a szeretteid miatt.
Ezen kívül nem éri meg Magyarországon maradni.
Összeomlott a(z)
- közoktatás
- egészségügy
- jogrendszer
- lassan, de biztosan a közbiztonság,
- gazdaság,
- mentalitás.
Törzsi szinten funkcionál a társadalom.
Nem politikai oldalról kérdezed?
A politikai rovatban és gazdasági/politikai indokokat hozol fel.
Igazából kit akarsz becsapni?
Ingyenes oktatás, tankönyvek, államilag finanszírozott egyyetem lehetősége (tanárhiányt elnézve ez egy tökéletes vonás)
Kiváló hazai áruk
Gyönyörű természet, látványosságok
Sok turistát vonz Magyarország
Stb...
A kormány az lehet hogy nem jó, de az nem azt jelenti hogy valami élhetetlen sivatag vagyunk.
Hát engem is csak az tart itthon, hogy a családom, rokonaim mind itt élnek. Meg az, hogy 50 éves vagyok, itt már elértem valamit és nem akarom külföldön újrakezdeni az életemet.
De ha most lennék 20 éves, biztos, hogy elsősorban külföldben gondolkodnék. Nem kell okvetlen a világ végére menni, pl. Ausztriából bármikor haza lehet látogatni.
“ államilag finanszírozott egyyetem lehetősége”
Tedd hozzá, hogy nem ingyért van… Egyetem után dolgozd le annyit amennyit a szemeszteren tanultál, és azzal van kifizetve, utána akár külföldre is le lehet lépni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!