Mi az, amiért megéri Magyarországon élni?
Már én sem bírom kérdés nélkül, hátha valaki fel tud hozni egy pozitív érvet emellett az ország mellett. Elsősorban NEM politikai oldalról megközelítve.
Tehát az utóbbi időben, főként a 2020-as évektől a magyar életszínvonal mélyrepülésbe kezdett. Ha csak az átlagember szintjén nézzük: az élelmiszer ára, a benzin, egy utazás, nyugdíj, a fizetések, a páratlanul magas ÁFA, az igazságszolgáltatás, az ügyintézés de lényegében tényleg minden már egy szinte élhetetlen felső árhatár felé közeleg.
Főleg fiatal felnőttként: albérleti árak, hitelek, a közoktatás, a közegészségügy állapota már ijesztően mélyen van, az ország lassan élhetetlen.
Akinek erre az a válasza, hogy akkor el lehet menni, annak azt mondom: hát el is fogok. Egyetlen ok, amiért itt lehet maradni az a család. Máshol sincs paradicsom és feltétlen jólét, de európai és világviszonylatban brutálisan undorító Magyarország és ezt magyarként fáj kimondani.
Nektek mi a véleményetek a magyar életszínvonalról?
Menthetetlenek vagytok a demagógiátokkal.
Már csak azon szorítok, hogy ne a mi könyvelőnk legyél:)
40: Örülök, hogy jól alakultak a dolgaid.
Én arra próbálom felhívni a figyelmet, hogy kecsegtető lehet a magasabb fizetés, cserébe viszont rengeteg olyan negatívummal találkozhatsz, ami lenullázza az előbbit.
Nem tudni, hogy a kérdező egyedül tervezne-e menni, de az úgy elég kiszolgáltatott. Ha bajban vagy, nem igazán tudsz segítséget hívni, nincsenek még bizalmasaid, stb. Nem vagyok mizantróp, de az emberekben úgy ab ovo nem lehet megbízni. Egyedül ezért veszélyes. Persze vannak olyanok, akik szeretik a kihívásokat.
43, oké biztos igazad van és én látok rosszul, meggyőztél.
Már csak a recessziót kellene ugyanigy.
Rendben, tényszerűen recesszióba fordúl Magyarország.
Tényszerűen 30 éve nem volt ekkora gazdasági visszaesése az országnak.
A fiatalok konnyen ismerkednek es talalnak uj baratot.
Europan belul pedig mar nincs tavolsag. Ha barmi baj van, par oran belul ott lehetnek veled a barataid, csaladod.
49: "Ha barmi baj van, par oran belul ott lehetnek veled a barataid, csaladod."
Azért te is tudod, hogy ez nem ilyen egyszerű :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!