Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az ellenzékiek miért nem...

Az ellenzékiek miért nem képesek elfogadni a többség véleményét?

Figyelt kérdés
A többség a Fideszt választotta, ez tény.

2022. dec. 30. 12:09
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 81/90 A kérdező kommentje:

"Csak nem erről beszéltél."

De, erről beszéltem, és az első adandó alkalommal tisztáztam is.

"Amikor arról beszélsz, hogy a többség kit választott, akkor a teljes halmazod a választásra jogosultak és ebben az esetben a többség jelentése abszolút többség."

Nem a halmazod fogja meghatározni, hogy abszolút, vagy relatív többségről van-e szó. 35% Fidesz, 20% DK, 20% Mi Hazánk, 25% nem szavazott. Ebben az esetben a halmazod a választásra jogosultak, a többség mégis a Fidesz.

"De, a többség ezt jelenti, ha specifikálod, hogy relatív többségről beszélsz, akkor beszélünk másról."

Akkor ennek mintájára: a többség nem ezt jelenti, ha specifikálod, hogy abszolút többségről beszélsz, akkor beszélünk erről.

"Ahogy ha annyit mondok, hogy valaki fideszes, akkor nem csak a fidesz POLITIKUSokról beszélek, akármennyire utólag megpróbálom előadni, hogy rájuk értettem."

Majdnem 60 kommenttel ezelőtt tisztáztam a #18-as számú kommentben, amit szerintem pont neked írtam. Aztán a #41-es számú kommentben is. Tisztáznom sem kellett volna igazából, hisz akinek van egy kis ismerete a parlamenti választások alakulásáról, annak a számára egyértelmű, hogy hogyan értelmeztem a többséget.

Mindegy, megtettem, de te nem értetted meg (nem akartad megérteni), helyette elkezdtél hazugozni.

"Covid alatt ilyeneket tett, mégis meg választották újra."

Mik voltak azok a tettek konkrétan?

"Nincs demokrácia, diktatúra van."

Magyarország demokrácia, nem diktatúra. Ezt nem én mondom, hanem olyan emberek, akik nálad és nálam jobban értenek hozzá.

[link]

"A demokrácia definíciójához tartozik egy lista, hogy minek kell megfelelni és ha valaminek nem felel meg, akkor nem beszélünk demokráciáról, hanem diktatúráról beszélünk."

Ezek szerint elég feltételnek megfelelünk, hisz a besorolásunk szerint demokrácia vagyunk.

"És a magasabb valójában a ritka kivétel, amit pl. Belgium összehozott.

De ez csa ka valóság, ne zavarjon, a fideszesek nem szokta."

Nyugati országok, ahol magasabb volt a részvételi arány a parlamenti választásokon, mint nálunk:

Franciaország: 73,69%

Németország: 76,2%

Hollandia: 78,71%

Belgium: 90,16%

Luxemburg: 89,66%

Austria: 75,59%

Spanyolország: 70,41%

Finnország: 72,03%

Svédország: 84,21%

Norvégia: 78,22%

Dánia: 84,16%

Izland: 80,9%

Belgium ritka kivétel, mi?

Én úgy látom, hogy nyugaton általában magasabb a részvételi arány, mint nálunk, és az állításoddal szemben az emberek több, mint felét érdekli a politika, persze a valóság ne zavarjon! :)

"Hm, mi az oka annak, hogy a csomó EU-s pénz ellenére, egy konjunktúrával együtt annyivel nőtt a GDP, mint amennyi pénzt kaptunk? Hogyl ehet, hogy egy jó gazdasági helyzetben önerőből semennyit sem fejlődött az ország? Kinek a felelőssége is lett volna? Ja, csak nem az aktuális kormányé?"

Te ugyanaz a kommentelő vagy, aki rendszeresen azzal erőlködik, hogy a 2022-es GDP-ből kivonja a 12 év alatt beérkezett EU-s pénzmennyiséget. Parszor már el lett magyarázva, hogy ez miért hülyeség, nyögni nem nyögtél rá semmit, de ugyanúgy fújod.

"Finnország ugyanúgy csóró volt, mint Magyarország"

Mikor? Az 50-es években? Már a 60-as évek végén a 4x-es volt a GDP/capita, mint nálunk. Ez elmúlt 12 év viszonylatában egyébként bár nem jelentősen, de csökkent a különbség köztünk.

"...csak ők fogták és rendbetették az oktatást és kitömték pénzzel, és ezért jelenleg a leggazdagabb, legboldogabb emberek."

Ja, nyilván ezért. Mikor lett rendberakva az oktatás, és mikor hozták ezt a hatalmas fejlődést? A béka segge alatt vagyunk hozzájuk képest már 70 éve is,

tehát nem igaz, hogy az oktatás miatt volt, hogy ennyit fejlődtek.

Gondolkodjunk tovább, hogy nyugaton miért van 3x annyi fizetés.

"Nálunk mi van? 20%-os infláció mellé kaptak egy 10%-os emelést és legyenek boldogok, egyébként úgy, hogy a követelésük csak töredéke volt a fizetés."

Majd lesznek nagyobb emelések is. Eddig senki nem lépte meg, hogy a tanárok bére rendezve legyen, de a Fidesz legalább az orvosok bérét rendezte valamilyen szinten. A 12 évvel ezelőtti bér több, mint 7x-esét keresi ma egy orvos. Az ellenzékiek közül érdekel ez valakit? A tanárok bére is csak addig fontos, amíg lehet károgni rajta.

"Aki kicsit is magyarnak érzi magát, az elvből nem szavaz a fideszre. Aki hazaáruló, az pedig fidesz szavazó marad. Ennyi."

Az Összefogásra szavazókkal mi a helyzet? Ott az MSZP, DK. Mit kaptak az ő idejük alatt az orvosok, tanárok?

"még jó, hogy megnyerik a választásokat, aminek a szabályait saját magukra alakították."

Hogyan lettek magukra alakítva a szabályok? Mi olyan szabály van, ami a Fidesznek kedvez? A kérdésem meg mindig áll: Mit módosított a Fidesz a választási rendszeren, ami neki kedvez, és ami miatt létrejöhetett a kétharmad?

"Az a legsajnálatosabb, hogy az ellenzék esélyt sem kap a fidesz uralta médiában arra, hogy beszéljenek a néphez."

Nem láttad mennyi meghívast kaptak az utóbbi időben?

"Én ezt a zagyvaságot el se olvasom..."

Ez téged minősít.

2022. dec. 31. 16:08
 82/90 anonim ***** válasza:

""Aki kicsit is magyarnak érzi magát, az elvből nem szavaz a fideszre. Aki hazaáruló, az pedig fidesz szavazó marad. Ennyi."

A hazaárulásról :

2004-ben a Fidesz ellenzékben is azért kampányolt, hogy legyen magyar állampolgársága a határontúliaknak is és ellenzékben is minden évben jártak Tusványosra. Sőt, 2001-ben is ők hozták fel a magyar igazolvány bevezetését.

Véletlenül nem Bangóné, Kovács László, Mesterházy, Fodor Gábor, Kuncze Gábor, Gyurcsány Ferenc uszitott a határntúliak ellen és nevezte őket románnak ? (Kovács László 23millió románnal riogatott)

Véletlenül nem a Momentum, Donáth, Fegyőr szoktak az igy is kisebbségben levő romániai és szlovákiai magyar politikusok HELYETT ottani libsi románokat és szlovákokat támogatni ? Dehogynem.

Véletlenül nem Cseh, Donáth, Fegyőr, MZP szokott minden létező rosszat összehordani rólunk Horvátországban, Csehországban, Szlovákiában, az USÁ-ban, Németországban ?

MZP ,Donáth és Cseh még a magyar parlamentbe se tették be soha a lábukat, de már a CNN-nek , BBC-nek, Spegelnek nyilatkoznak ótvar nagy hazugásokat rólunk. És nem, nem csak a kormányt járatják le, a magyarokat is.

Ők szoktak a magyarok romaellenességéről is fecserészni odakint. A rajóngóikat nem zavarja, hogy a népüket az EP-ben rasszistázzák ?

Baranyi Krisztina lenyilatkozta a Guardian-nek, h a magyarok rasszisták.

Olyanok, mint az árulkodó, toporzékoló óvodások, minden aprósággal, vélt vagy valós problémával azonnal rohannak külföldre, a külföldi médiának hisztizni .

2022. dec. 31. 16:22
 83/90 anonim ***** válasza:
0%

Amúgy csak szólok, hogy a többség is tud szarul dönteni, ez is tény, kedves kérdező. A középkorban az emberek szerint lapos volt a föld, ezt gondolta a többség, akkor ez igaz volt, kedves kérdező? :)))

Amúgy a Fidesz még csak nem is tisztességes rendszerben verseng az ellenzékkel, tehát a tiszta verseny is kilőve. :))

mi a konklúzió, kérdező?

2022. dec. 31. 16:23
 84/90 anonim ***** válasza:
68%

""Az a legsajnálatosabb, hogy az ellenzék esélyt sem kap a fidesz uralta médiában arra, hogy beszéljenek a néphez."

Direkt nem járnak be a közmédiába. Pontosabban Ungár Péter pl bejár, a többiek meg úgy tesznek, mintha nem hivnák őket. Többször nyomták már az orruk elé interjúban ,h sok sms-ben, emailben keresték őket , de még soha nem tisztázták, h most akkor mi az igazság. Gondolom, ha tényleg nem keresnék őket, már előálltak volna a farbával.

Ez egy tudatos önsajnáltatási, népszerűségnövelő trükk a részükről, eladják magukat, h ők ki vannak zárva a médiából.

Karigerit a főpolgármesteri kampány előtt is elhivták, beleegyezett, majd nem ment el. A z üres székével beszélgetett a músorvezető.

2022. dec. 31. 16:25
 85/90 anonim ***** válasza:
12%

Az idei választásokon is biztositott nekik az MTV egy óra ingyenreklámot, de nem éltek vele.

Miért ? Azért, mert jobb lehetőséget látnak abban, ha úgy tesznek, mintha kirekesztenék őket, elnyerik az emberek sajnálatát, szidhatják az MTV-t.

El is fogadhatták volna az ingyenes egy óra reklámfelületet, de akkor nem tudnának lesátrazni az MTV elé :))

Érezték, ha ignorálják az MTV-től érkező megkereséseket, több hivet tudnak gyűjteni maguknak és jobban tudnak uszitani a kormány és az MTV ellen.

2022. dec. 31. 16:31
 86/90 anonim ***** válasza:
0%

Ide járnak a fideszesek hazudgálni.

Mutass valami bizonyítékot utolsó.

2022. dec. 31. 19:15
 87/90 anonim ***** válasza:
65%

Nem érted, h az ellenzékiek már rég bebizonyithatták volna, ha igazuk lenne ? AMikor bemennek a közmédiába, megkapják kinyomtatva az smseket és emaileket, amikben hivták őket, a kamera előtt meg azt mondják, nem hivták őket MZP igérte is, hogy majd megnézi a kinyomtatott papirokat és beszámol róluk. Azóta se számolt be.

Miért ? Azért mert nem igaz, h nem hivják őket. ha tényleg nem hivták vonla MZP-t , már rég végig kurjongatta volna a facebookját, hogy az MTV papirjai az smsekkel , emailekkel nem igaziak.

Ő maga igérte, h beszámol róla és azóta se tette.

2022. dec. 31. 19:18
 88/90 anonim ***** válasza:
65%
Mi az, hogy idejárnak a Fideszesek hazudgálni ? Ki mondta, h Fideszes vagyok ? És mióta tilos ide járni a Fideszeseknek ? Kisajátitottátok magatoknak a topikot ? Nem zavar, hogy igazából járhatna ide 50-50 % ellenzéki és kormánypárti/jobboldali is, de ti teljesen kiszoritatok innen mindenkit, aki nem kőkemény fideszgyűlölő ?
2022. dec. 31. 19:20
 89/90 anonim ***** válasza:

És mivel vagy kiszorítva? Most is ide kommentelsz.

Én csak annyit írtam hogy mutass valami bizonyítekot.

Mert amikor egy fideszes kijelent valamit, arról 99%-ban kiderül hogy propaganda hazugság.

"AMikor bemennek a közmédiába, megkapják kinyomtatva az smseket és emaileket, amikben hivták őket, a kamera előtt meg azt mondják, nem hivták őket"

De van erre bármi bizonyíték, vagy csak mondta valaki, aki állítólag tudja valakitől aki meg az 1ik fideszes szennylapon olvasta?

Olyan ez mint amikor az m1 belinkeli hogy megírta az origo.

2023. jan. 1. 09:39
 90/90 A kérdező kommentje:

"Amúgy csak szólok, hogy a többség is tud szarul dönteni, ez is tény, kedves kérdező. A középkorban az emberek szerint lapos volt a föld, ezt gondolta a többség, akkor ez igaz volt, kedves kérdező? :)))"

Nem következik, nem törvényszerű, hogy valami igaz lesz attól még, hogy többen állítják, mint az ellenkezőjét, és nem is állítottam ezt soha.

"mi a konklúzió, kérdező?"

Minek a konktlúziója?

"Ide járnak a fideszesek hazudgálni.

Mutass valami bizonyítékot utolsó."

Mire szeretnél bizonyítékot? Arra, hogy valóban hívták az ellenzékieket a közmédiába? Egyrészt, egy ellenzéki lap sem cáfolta a meghívások valódiságát, másrészt erről van egy Telex-es cikk is, ahol a pártok bevallják, hogy valóban sok meghívást kapnak, de ez csak április 3-ika óta van így.

[link]

"Mert amikor egy fideszes kijelent valamit, arról 99%-ban kiderül hogy propaganda hazugság."

Én fideszes vagyok. Az itteni kommenjeimből meg tudnád mutatni azt a 99% propaganda hazugságot?

2023. jan. 1. 14:19
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!