Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az ellenzékiek miért nem...

Az ellenzékiek miért nem képesek elfogadni a többség véleményét?

Figyelt kérdés
A többség a Fideszt választotta, ez tény.

2022. dec. 30. 12:09
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/90 anonim ***** válasza:
0%

A kérdező nem válaszolt, de az engem lepontozók sem, szóval a kérdésem hozzájuk is szól.

Hitler is nyert választásokat, akkor vele mi a helyzet? Őt is el kell fogadni?

2022. dec. 30. 18:37
 72/90 A kérdező kommentje:

"Magyarországon azt veszi természetesnek mindenki, hogy akit megválasztottak az azt csinál amit akar, mert hát megválasztották."

Ha a kormány olyat csinál, amit akar, és az a többségnek nem tetszik, akkor az tömegesen nem szavaznak rájuk, hanem valaki másra, akit alkalmasabbnak tartanak, ilyen egyszerű.

"Az a baj a Fidesznyiknek hiába magyarázza az ember a tényeket, ha azokat úgysem veszi figyelembe és megmagyarázza a maga valóságát ami nem azonos a valósággal... :D"

Tudnál ilyen tényeket mondani, és kifejteni, hogy miféle fideszes alternatív valóságokról beszélsz?

"Kérdező, miért állsz le vele vitatkozni ?"

Szórakoztatóak. :)

"A többség egy 10 milliós országban 5 millió +1 fő."

Nem csak az jelenthet többséget, ami 50+%.

Pl.: ha 40% Fidesz, 30% Mi Hazánk, 30% DK, ebben az esetben is a többség a Fidesz, relatív többség.

"Kérdező, Hitler is nyert választásokat, akkor mért nem fogadják el Hitler tetteit a mai napig? ERRE VÁLASZOLJ NEKEM!"

Mert embertelen, és gonosz tettek voltak, mai és akkori mércével egyaránt. Ha Orbán Viktor hajtana végre ilyen tetteket manapság, azt sem lenne szabad elfogadni. De én nem a tettek elfogadásáról, hanem a választók akaratának elfogadásáról beszéltem eddig is. Akárhogy is nézzük, Hitlert is (azt a Hitlert aki még nem hajtotta végre a rémtetteket) azért választották meg (a még nem diktatórikus egypárt rendszerben), mert a többség szimpatizált vele.

"Remélem átjön, hogy mit is akarok ezzel mondani. Hitlert is megválasztották, mégis egy nagy népirtó lett belőle."

Persze, hogy átjön, párhuzamot akarsz vonni a világháborút kirobbantó, zsidókat koncentrációs táborba küldő, zsarnok diktàtor és Orbán között. :)

"Orbánt is megválasztották, és szétlopta és szétverte az országot."

Mi lett szétverve, mi lett szétlopva?

"És tolják ezt az előre betanult faék egyszerű szöveget...

Bezzeg amit linkeltem azt senki se nyitja meg."

Ha annyira faék egyszerűek, akkor miért érzel rá késztetést, hogy "fideszes értelmiségiekről" linkelj videókat? Hisz itt vagyunk mi, a (szerinted) retard fidesznyikek, mégis itt erőlködsz a csicska videóiddal. Ha annyira faék egyszerűek vagyunk, miért kell még ezenfelül is demóznod a fideszesek értelmi szintjét? Csak nem azért, mert mégsem vagyunk azok, ezért falusi cibbányokkal próbálsz minket, és a fideszes szavazótáboet ellehetetleníteni?

Egyébként abban igazad van, hogy mi egyszerű dolgokról beszélünk. De ezeket az egyszerű dolgokat valahogy mégsem tudjátok feldolgozni.

"Halálom esetén felajánlom az agyamat a kérdezőnek. Szívesen."

Nagyon szépen köszönöm, a kiskutyámnak biztos ízleni fog. Végül egy kutya fogja a legnagyobb hasznát venni ennek a szervednek. :)

"Ja, nem én hivatkoztam többségre, hanem a kérdező, kedves szellemileg sérült. A kérdező mondta, hogy a fideszre szavaz a többség, ami a társadalmunk minimum 4 millió emberről szólna, amennyi sosem szavazott a fideszre.

Szóval nem csak a kérdező hazudik, de te is, mivel megpróbálod bevédeni."

Már írtam (nem csak ebben a kommentben), de azért még egyszer leírom: a többség nem csak azt jelentheti, hogy az emberek több, mint a fele.

"Eléggé kínos a fideszre nézve.

Az előző érved az volt, hogy milyen jó a fidesz a 30-50%-ával és egy mérhetetlen párt jelöltje verte szarrá őket."

Szerintem a Fidesz pár ilyen szarrá verést bármikor örömmel fogad, sőt minél nagyobbat, mert így annál jobban lehet mutatni, hogy itt demokrácia van, és annál kínosabb az ellenzékiek diktatúrázása. :)

"A jelenlegi nyugati demokratikus rendszerekben az emberek kb. felét nem érdekli a választás, mivel nem érti."

Tévedés, általában véve magasabb a részvételi arány nyugaton, mint Magyarországon.

"És ezekben az országokban kb. 3-szor akkora a fizetés, mint nálunk.

Ezen kéne gondolkodni."

Gondolkodjunk hát együtt. Szerinted mi az oka?

2022. dec. 31. 00:52
 73/90 anonim ***** válasza:
0%

"Nem csak az jelenthet többséget, ami 50+%.

Pl.: ha 40% Fidesz, 30% Mi Hazánk, 30% DK, ebben az esetben is a többség a Fidesz, relatív többség."

Csak nem erről beszéltél.

Amikor arról beszélsz, hogy a többség kit választott, akkor a teljes halmazod a választásra jogosultak és ebben az esetben a többség jelentése abszolút többség.

"Ha Orbán Viktor hajtana végre ilyen tetteket manapság, azt sem lenne szabad elfogadni"

Covid alatt ilyeneket tett, mégis meg választották újra.

"a többség nem csak azt jelentheti, hogy az emberek több, mint a fele."

De, a többség ezt jelenti, ha specifikálod, hogy relatív többségről beszélsz, akkor beszélünk másról.

Ahogy ha annyit mondok, hogy valaki fideszes, akkor nem csak a fidesz POLITIKUSokról beszélek, akármennyire utólag megpróbálom előadni, hogy rájuk értettem.

"Szerintem a Fidesz pár ilyen szarrá verést bármikor örömmel fogad, sőt minél nagyobbat, mert így annál jobban lehet mutatni, hogy itt demokrácia van, és annál kínosabb az ellenzékiek diktatúrázása"

Nincs demokrácia, diktatúra van.

A diktatúra nem feltétele, hogy te nyerj mindig minden egyes helyzetben. A puha diktatúrában nyerhet az ellenzék.

A demokrácia definíciójához tartozik egy lista, hogy minek kell megfelelni és ha valaminek nem felel meg, akkor nem beszélünk demokráciáról, hanem diktatúráról beszélünk.

Magyarországon jó pár pont nem felel meg a demokráciának, ezért igen, itt diktatúráról van szó.

"Tévedés, általában véve magasabb a részvételi arány nyugaton, mint Magyarországon."

Alacsonyabb Amerikában, UK-ben stb.

Kb. ugyanolyan pl. Németországban vagy Franciaországban.

És a magasabb valójában a ritka kivétel, amit pl. Belgium összehozott.

De ez csa ka valóság, ne zavarjon, a fideszesek nem szokta.

"Gondolkodjunk hát együtt. Szerinted mi az oka?"

Hm, mi az oka annak, hogy a csomó EU-s pénz ellenére, egy konjunktúrával együtt annyivel nőtt a GDP, mint amennyi pénzt kaptunk? Hogyl ehet, hogy egy jó gazdasági helyzetben önerőből semennyit sem fejlődött az ország? Kinek a felelőssége is lett volna? Ja, csak nem az aktuális kormányé?

Igen, kaptunk egy halom pénzt, és nem kezdtünk vele semmit.

De még ha csak a már bevált módszereket másolnánk le is jobban járnánk. Finnország ugyanúgy csóró volt, mint Magyarország, csak ők fogták és rendbetették az oktatást és kitömték pénzzel, és ezért jelenleg a leggazdagabb, legboldogabb emberek.

Nálunk mi van? 20%-os infláció mellé kaptak egy 10%-os emelést és legyenek boldogok, egyébként úgy, hogy a követelésük csak töredéke volt a fizetés.

Aki kicsit is magyarnak érzi magát, az elvből nem szavaz a fideszre. Aki hazaáruló, az pedig fidesz szavazó marad. Ennyi.

2022. dec. 31. 01:39
 74/90 anonim ***** válasza:
0%

A Fidesz két dologban jó: lopásban és propagandában. Megvezeti a birkákat, akik nem tudnak maguktól gondolkodni, még jó, hogy megnyerik a választásokat, aminek a szabályait saját magukra alakították. A teljes média az övék, éjjel-nappal megy a propaganda, hogy minden milyen jó. Aztán meg tömik a zsebüket gátlás nélkül. Az egész Orbán család milliárdos lett, Orbán legjobb haverjáról meg ne is beszéljünk. Egy stróman az ország leggazdagabb embere. Ezt csak az nem látja, aki vak. Meg a fidesz birkák.

Az a legsajnálatosabb, hogy az ellenzék esélyt sem kap a fidesz uralta médiában arra, hogy beszéljenek a néphez. Esélytelen, hogy a gondolkodó szavazók ezen változtassanak, mert a birkák csak azt tudják, hogy a fideszre kell szavazni és jön a krumpli.

Amíg ez a rendszer nem változik bármilyen irányba addig esélytelen, hogy ez a propaganda gépezet megbukjon. Én már elhagytam a süllyedő hajót, javaslom ezt minden honfitársamnak, akinek még van egy csepp esze.

2022. dec. 31. 04:08
 75/90 anonim ***** válasza:
54%

Kérdező ezért kapsz egy kiló krumplit!

Én ezt a zagyvaságot el se olvasom...

2022. dec. 31. 05:53
 76/90 anonim ***** válasza:
68%

az véletlenül sem jutna el az agyukig, hogy vannak olyanok, akik azért szavaztak ismét a Fideszre, mert jól élnek a Fidesz kormányzása alatt

miért kellett volna MZP-re és sleppjére szavaznom, amikor jól élek és kemény munkával megteremtettem magamnak mindent? 25 éves diplomás vidéken élő apuka:)

2022. dec. 31. 10:46
 77/90 anonim ***** válasza:

És rajtad kívül le is van szarva mindenki :) Tipikus magyar mentalitás.

"Kemény munka" 🧗

2022. dec. 31. 10:56
 78/90 anonim ***** válasza:
0%

#76 Senki nem ezt mondja. De ti nem a többség vagytok. Veletek nem lehet választást nyerni.

Van egy ismerősöm, nettó 2 millió körül keres, 3 gyereke van, csak az érdekli, hogy a választások után ne keressen kevesebbet, és kizárólag ezért szavaz a fideszre. Olyan önző, hogy csak magára gondol, a gyerekei jövőjére már nem is. Nemhogy bárki másra. Oktatás meg egészségügy szarban? Kit érdekel.

Önző pénzeszsákok és buta birkák. Ezek vagytok.

2022. dec. 31. 13:19
 79/90 anonim ***** válasza:

"A többség egy 10 milliós országban 5 millió +1 fő."

A vesztesek érvelése, amikor arra hivatkoznak, h azokat, akik nem szavaznak,

mindig önkényesen azokhoz sorolja, akik ellenzékiek.

Nem, ők a passziv elfogadók, akik nem járnak szavazni,csendben maradnak, de a többség akaratával és a választási eredményekkel egyetértenek.

Ezzel az erővel azt a pár millió nem szavazót a Fidesz is minden nap hozzá csaphatná a választóihoz.

A közvéleménykutatások egyébként mérik az összes embert, azt is, aki nem szavaz és ezekből is mindig az jön ki, hogy a Fidesznek egyedül több támogatója van, mint a pár %-os ellenzéknek és a DK-nak összesen.

A politikailag passziv, nem szavazó rétegben is megvan az abszolőt többségük.

2022. dec. 31. 13:50
 80/90 anonim ***** válasza:
23%
Ha valaki ennyire ötlettelen és demagóg, hogy bármiben is párhuzamot von Hitler és a mai magyar kormány között, attól lehet, h vissza kellene venni a történelem érettségit.
2022. dec. 31. 13:51
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!