Az ellenzékiek miért nem képesek elfogadni a többség véleményét?
„Igen, mert más országokban létezik demokrácia és több párt rendszer ;)”
Itt is demokrácia van, és többpártrendszer.
Nem rég volt egy kérdés, ahol azzal érvelt valaki, hogy „Senki nem mondta, hogy itt egypártrendszer van.” Téged kellene ott mutogatni.
„Tipikus retkes Fideszes akinek érvei nincsenek, csak fröcsög.”
Khm…
„fogatlan, tanulatlan réteg, kisebbségek, vének”
„retkes Fideszes”
„tahók gyülekezete”
„három millió igénytelen birka”
„fidesznyik”
„csicska egy kutyalelkület”
„fidesz szavazók nagyrésze totál retardált.”
versus én:
„büfédiplomások”
De azért én vagyok az aki érvek nélkül fröcsög? :)
„ Ettől még a tény az tény, minél tanultabb réteg annál inkább látja hogy megvezetik ellenben a Fidesz szavazótáborával.”
Akkor láthatnád azt is, hogy az ellenzék is ugyanúgy megvezeti a szavazóit.
„Az már önmagában baj, hogy egy politikai párt kénye-kedve szerint módosítja egy ország alkotmányát és alap törvényeit, nyilván a maga oldalára.”
Felhatalmazást kapott rá, mert elnyerték a parlamenti helyek két-harmadát.
„Érdekes a legtöbb választási rendszerben nincsen 2/3-ados egyeduralom ;)”
Mert ott nincs egy pártnak sem ekkora támogatottsága, de teknikailag lehetséges lenne.
„Nem mellesleg a mi rendszerünk is csak azóta ilyen, amióta a Fidesz módosította egyoldalúan a maga javára.”
Még mindig áll a kérdés: Mit módosított a Fidesz a választási rendszeren, ami neki kedvez, és ami miatt létrejöhetett a kétharmad?
Értelmes ember belátja, hogy a kormányt azért választják meg, hogy képviselje az ország és lakosság érdekeit. Magyarországon azt veszi természetesnek mindenki, hogy akit megválasztottak az azt csinál amit akar, mert hát megválasztották.
De ezt kár az agyatlan Fidesznyiknek magyarázni.
Kérdező, miért állsz le vele vitatkozni ?
Látod, h 8 osztálya van a kommentjei alapján és még ő hivatkozik arra, h a Fidesz szavazók állitólag buták. Nekem is a legprimitivebb osztálytársaim voltak az iskolában a hangadók.
A többség egy 10 milliós országban 5 millió +1 fő.
Még ha csak a választási jogosultakat nézzük, akkor is 4 millió +1 fő a többség.
A többség sosem szavazott a fideszre.
Kérdező, Hitler is nyert választásokat, akkor mért nem fogadják el Hitler tetteit a mai napig? ERRE VÁLASZOLJ NEKEM!
Remélem átjön, hogy mit is akarok ezzel mondani. Hitlert is megválasztották, mégis egy nagy népirtó lett belőle. Orbánt is megválasztották, és szétlopta és szétverte az országot.
Amúgy Orbán hatalma hazugságon alapszik, ráadásul nekik kedvez a pálya is, amiben nyertek. Tisztességes választásokon kéne nyerni, de még ha valaki tisztességesen is nyer, attól lehet rohadék!!! De a Fidesz még csak NEMIS TISZTESSÉGESEN NYERT!!!!
65, a baloldali pártok be se kerülnének a parlamentbe már 12 éve, ha nem fognának mindig össze. Ezen agyaltál már ?
Amig a Fidesznek 30-40-50 % támogatottsága van, az ellenéknek meg a DK-t kivéve 1-5%, nem érzed magad kinosan, hogy a többségre hivatkozol ?
Karácsony Gergely a legmagasabb rangú választott vezető jelenleg és a pártja 10 éve 1 %-on áll, már rég be se kéne kerülniük a Parlamentbe. Ez nem kinos ?
Rengeteg országban ettől alacsonyabb a választásokon résztvevők aránya.
Rengeteg országban 20 %-os támogatottságú pártok alapithatnak a kormányt.
Szerintem a fidesz propaganda gépezet úgy eresztette rá a fidesztrollokat erre a fórumra ahogy azt kell.
Eddig mindig 0-ban voltak a fidesz hívők.
Mostmár az "ellenzékiek" is 0-ában vannak.
És tolják ezt az előre betanult faék egyszerű szöveget...
Bezzeg amit linkeltem azt senki se nyitja meg.
Pedig az a valóság, nem az amit a fidesz tv lead: minden szuper csodálatosak vagyunk mi vagyunk a csúcs és kész!
"a baloldali pártok be se kerülnének a parlamentbe már 12 éve, ha nem fognának mindig össze. Ezen agyaltál már ?"
Ez mondjuk pont nem igaz, de haladjunk, biztos hazudsz még mást is a kommentedben, mivel nem fogtak mindig össze az elmúlt 12 évben, de tudom, a fideszesektől messze van a valóság.
"Amig a Fidesznek 30-40-50 % támogatottsága van, az ellenéknek meg a DK-t kivéve 1-5%, nem érzed magad kinosan, hogy a többségre hivatkozol ?"
Ez matematikailag sem jön ki az elmúlt 12 évre. De legalább kiderült, hogy ostoba vagy.
Ja, nem én hivatkoztam többségre, hanem a kérdező, kedves szellemileg sérült. A kérdező mondta, hogy a fideszre szavaz a többség, ami a társadalmunk minimum 4 millió emberről szólna, amennyi sosem szavazott a fideszre.
Szóval nem csak a kérdező hazudik, de te is, mivel megpróbálod bevédeni.
"Karácsony Gergely a legmagasabb rangú választott vezető jelenleg és a pártja 10 éve 1 %-on áll, már rég be se kéne kerülniük a Parlamentbe. Ez nem kinos ?"
Eléggé kínos a fideszre nézve.
Az előző érved az volt, hogy milyen jó a fidesz a 30-50%-ával és egy mérhetetlen párt jelöltje verte szarrá őket.
"Rengeteg országban ettől alacsonyabb a választásokon résztvevők aránya."
Valójában azért mert ott nem mossák ki az emberek agyát.
A jelenlegi nyugati demokratikus rendszerekben az emberek kb. felét nem érdekli a választás, mivel nem érti.
Nálunk se értik, csak átvennek verve.
"Rengeteg országban 20 %-os támogatottságú pártok alapithatnak a kormányt."
És ezekben az országokban kb. 3-szor akkora a fizetés, mint nálunk.
Ezen kéne gondolkodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!