A kormánynak tényleg nem számítanak az emberéletek? Mire várnak még?
Virológusok szerint csúnyán belerondíthat az idei Karácsonyba a koronavírus. Kérdem én a kedves kormányt és híveit: akkor mégis mi a p*csára várnak még? Miért nem vezetik be a vendéglátóhelyek korlátozását, kötelező maszkoviselést, vagy kötelező oltást? Egyelőre még SZÓ SINCS EZEKRŐL nem hogy érdemi lépések. Miért nem hallgatnak a szakemberekre, miért várják meg hogy itt legyen a baj?
„Az, hogy nem az oltás véd meg bármitől is a covid esetében, mert ha működne, akkor felkészítené rendesen a szervezetet a valós vírussal való találkozásra”
De honnan veszed, hogy nem készíti fel? Azért mert voltak oltott halottak is? A legtöbb embernél működik, de nem mindenkinél. És akkor visszakanyarodhatunk oda, ahol eddig is voltunk, ugyanott toporgunk: a gyógyszerek/műtétek/biztonsági öv sem működnek, mert nem 100% arányban védenek?
“illetve nem csak "maximum" 3-6 hónapig védene.”
Az influenza, és sok más oltás sem tartanak örökké, az influenza oltást minden évben be kell adatni. Azok sem működnek akkor?
Megjegyzem, az hogy 3-6 hónapig működik nagyon messze áll attól, hogy szart sem ér.
“Hogy az oltás működik. A kormány meg a világ h*lyéjei ezt szajkózzák, de attól még nem igaz.”
Működik, számtalan statisztika alátámasztja. Attól nem fog nem működni, hogy te, és pár fotelokos hangoztatja, hogy nem működik.
“Igen, mert ezek valós tapasztalati úton megszerzett adatok”
Tehát te tapasztalati úton jöttél rá, hogy az oltás mellékhatásfaktora kb. ugyanakkora, mint a covid esetén? Akkor mi az oka annak, hogy az a több milliard beoltott ember nem szedálta le az egészségügyet? Tapasztalati úton jöttél rá, hogy ha valaki oltottként is bele tud halni, akkor mit sem ér?
Korábban még világszinten bizonyított, meg igazolt dolgokat emlegettél. Azoknak, meg a borsonline-os Gulyás Gergelynek hiszel, ha éppen azt a narratívát terjeszti, ami neked tetszik, de ha neked nem tetsző dolog hangzik el, akkor csak a tapasztalatnak.
“nem mende-monda alapján terjedt”
Számomra az a mende-monda, amit te előadsz, mint saját tapasztalatot.
“Ilyen konteókba nem bocsátkoznék…”
Nem bocsátkoznál konteókba, majd a következő mondatban elképzelhetőnek tartod, a tákövetkezőben meg már biztos, hogy így van. :D
Tehát úgy gondolod, hogy kamuzzák, hogy mennyien halnak meg heti szinten? Nem covid halottakról beszélek, hanem össz, bármilyen random ok miatt elhunytak számárol. Tavaly ilyenkor 3000-4000 között volt a heti elhalálozások száma. Idén, és a covidot megelőző években ez 2500 körül alakul. Úgy gondolod, hogy a KSH direkt 1000-rel több halottat tüntetett fel tavaly a koronavírus kedvéért?
“A kórházban ápoltak majdnem fele oltott volt”
Erre egyszerű a magyarázat, sokkal többen vannak az oltottak, mint az oltatlanok. A cikk idejére már be volt oltva a veszélyeztetett korú lakosság kb. 90%-a. A kórházban ápoltak egyik fele a 90%-nyi oltottból került ki, a másik fele a 10%-nyi oltatlanból.
Pl.: 100-ból van 90 oltott, 10 oltatlan. Ha ezekből kórházba kerül 5 oltott, és 5 oltatlan (fele-fele, mint jelen esetben), akkor az azt jelenti, hogy a 10 oltatlannak az 50%-a került súlyos állapotba, a 90 oltottnak meg csak az 5-6%-a. Tehát az oltottak sokkal kisebb valószínűséggel kerülnek a súlyos állapotba, és halnak meg. <- amit korábban írtam, és amit cáfolni próbáltál végül engem igazolt.
Nem vagyok oltásfanatista, realista vagyok. Fel tudnál világosítani akkor, hogy hol a hiba a gondolatmenetemben és visszatéríteni a tévútról?
#83: De hányszor kell elmagyarázni valamit, hogy megértsd? :D Szerintem nem is akarod igazán, csak rámondod. Amit más tapasztalat útján megszerzett és elmondott azt konteónak hívod, de azt a "statisztikát", amit pénzért, kérésre, az oltási propagandára kihegyezve kérnek, hogy készítsen xy, azt meg hitelesnek gondolod.
"A legtöbb embernél működik, de nem mindenkinél. És akkor visszakanyarodhatunk oda, ahol eddig is voltunk, ugyanott toporgunk: a gyógyszerek/műtétek/biztonsági öv sem működnek, mert nem 100% arányban védenek?"
Csak Te kanyarodsz állandóan vissza ide. De legyen, a legtöbb vírus, amire létezik oltás elég erőteljesen visszaszorult vagy szinte (hacsak átmenetileg is) teljesen eltűnt. Nem kellett oltatni 50x magad 3 havonta, hogy talánra majd megvéd (vagy inkább ugye nem véd meg).
Szóval itt már van egy hiba a gondolatmenetedben. A biztonsági öves példád meg olyan, mintha a biciklit hasonlítanád a Ferrarihoz, hogy melyik ér hamarabb A-ból B-be (bár ez is elég hülye példa, ezért nincs is értelme az általad annyira emlegetett "összehasonlítgatásnak").
"Működik, számtalan statisztika alátámasztja. Attól nem fog nem működni, hogy te, és pár fotelokos hangoztatja, hogy nem működik."
Fotelokos...fogalmad sincs semmiről de másra ilyet aggatsz, holott ezek szerint Te sem vagy más csak egy "fotelokos", aki szerint véd. Mire alapozod? Azokra a statisztikákra, amelyeket eléd raknak és Te meg bólogatsz szépen? :D
A statisztika mindig valamilyen hibatűréssel értelmezhető. Viszont az oltásfanatikusok készpénznek veszik amit eléjük tolnak.
Ugye az átlagbér is br. 505k itthon és mindenki tök szuperül él? :D (csak hogy példát hozzak a csodás statisztikáidból) - főleg hazai tekintetben, ahol csak azt nem hamisítják meg, amit nem akarnak.
Külföldi tekintetben is eléggé nyomatták a világ országainak többségében az oltási propagandát, közrejátszott a WHO (akikben k.va nagyot csalódtam). Nyilván azért mondtam, hogy itt nem mondok semmi olyat, ami konteó lehet de azért a magyar állapotokból és a világszintű oltási propagandából meg riogatásból kiindulva lehetnek azért sejtések.
"Azoknak, meg a borsonline-os Gulyás Gergelynek hiszel, ha éppen azt a narratívát terjeszti, ami neked tetszik, de ha neked nem tetsző dolog hangzik el, akkor csak a tapasztalatnak."
Na itt aztán végképp nem értelek, pont Te hiszel ezeknek, hisz ugyanazt nyomatták, mint Te szajkózol, hogy működik az oltás, rohanjál érte azonnal. Ki nem állhatom a jelenleg regnáló kormányt, majd gondolod bármit elhiszek nekik, amit mondanak? :D Jesus....
"Nem bocsátkoznál konteókba, majd a következő mondatban elképzelhetőnek tartod, a tákövetkezőben meg már biztos, hogy így van. :D"
Semmilyen konteót nem írtam, nem is szeretem. Én pont úgy gondolom, hogy a realitás talaján élek az életem szinte minden területén, pont nem hiszem el azt, hogy az oltással jön az 5G, Bill Gates, chemtrail stb...t*kömtudja mik vannak még, mint ahogy azt sem, hogy működik az oltás. Lehet, hogy van mindben valamekkora igazság de számomra annyira elhanyagolható, hogy a konteó kategóriát üti szóval magasról lef*som.
Mondom, én megfigyeltem mik a tapasztalatok, természetesen megnéztem a statisztikákat, az alapján egyértelműen kiderült, hogy a covid elleni oltások összesítve negatív következményekkel járnak. Főleg 0-65 év közötti életerős embereknél. Nyugdíjas korosztálynál is erőteljesen kérdőjeles, hogy megéri-e, szerintem nem de majd ezt eldönti az egyén saját maga.
Felhoztad az influenza elleni oltást...egykutya a coviddal. Ezekre a vírusokra jelenleg nincs megfelelő oltás, arra kellett volna felkészíteni az EÜ-t világszinten, hogy megfelelően tudják kezelni a helyzetet és legyen valamilyen gyógyszeres kezelés a súlyos esetekre és az esetleges szövődményekre. Ez nem sikerült, nem is volt rá törekvés. Ehelyett oltogatnak covid-ra is a legelső variáns "ellen" kifejlesztett vakcinával így 2+ év után.
Szumma szummárum, nem foglak tudni és nem is akarlak meggyőzni semmiről, nem érdekem. Tévutadat meg járd, ahogy szeretnéd, én meg vagyok győződve róla, hogy igazam van és volt is ebben a témában. Ha másképp lenne már beláttam volna de nincs semmilyen egyértelmű bizonyíték arra, hogy bármilyen módon az ellenkezője lenne igaz annak, amit én gondolok erről a témáról. Nyilván van egyfajta hibafaktor biztosan a meglátásomban de az összkép engem igazol. Te nem így látod, ahogy az oltásfanatikusok sem, számukra az az igaz, amit ők gondolnak vagy amit eléjük raktak és megmondták, hogy mostantól így gondoljátok. Az ilyet sosem szerettem, mindig kritikus vagyok mindennel kapcsolatban.
#88: Uhh...szerintem ezen kommented után meg végképp ásd el magad, mert még aki az oltást támogatja, az is szégyenli, amiket írsz. :D
Ahogy a házi orvosom mondta - amikor elkaptam a covid-ot:
"Egyszer mindenkinek át kell esnie rajta és erre nincs semmiféle gyógyszer, ki kell feküdni otthon."
(egyébként nagyon nagy oltáspárti)
Remélem egyébként, hogy csak troll vagy de Te magadtól vagy ilyen h*lye, nem kell, hogy fogják hozzá a kezed...Jobbulást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!