Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A kormánynak tényleg nem...

A kormánynak tényleg nem számítanak az emberéletek? Mire várnak még?

Figyelt kérdés

[link]

Virológusok szerint csúnyán belerondíthat az idei Karácsonyba a koronavírus. Kérdem én a kedves kormányt és híveit: akkor mégis mi a p*csára várnak még? Miért nem vezetik be a vendéglátóhelyek korlátozását, kötelező maszkoviselést, vagy kötelező oltást? Egyelőre még SZÓ SINCS EZEKRŐL nem hogy érdemi lépések. Miért nem hallgatnak a szakemberekre, miért várják meg hogy itt legyen a baj?

2022. nov. 28. 15:38
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 91/98 anonim ***** válasza:
88%

#90! De, hitt. Pont ahogy a doki mondta, kifeküdte otthon😉

Te tényleg súlyosan oltaskárosult vagy.😂

2022. dec. 4. 21:53
 92/98 A kérdező kommentje:
Óriási szerencséje volt, hogy ennyivel megúszta. Rólad ez nem mondható el, te kórházban feküdted ki.
2022. dec. 4. 22:25
 93/98 anonim ***** válasza:
91%

#92! Nem, én meg mindig kórházban kaptam😂

Te nagyon vicces gyerek vagy. Tényleg nem tudod feldolgozni, hogy semmi bajunk a covidtól? Basszus, a náthámat rosszabbul viseltem.

Nem gondoltál még arra, hogy pszichológushoz fordulj? Ha valaki 4 oltással, ami szerinte megvédi ugye, még mindig így fosik, azzal elég komoly probléma van. Hipochonder is vagy?

2022. dec. 4. 22:38
 94/98 anonim ***** válasza:
41%

„De hányszor kell elmagyarázni valamit, hogy megértsd?”

Nézd, te sehányszor nem magyaráztál el semmit, csak ismételgetted ugyanazt. Eddig ez volt a „legerősebb” érved az oltás ellen: volt aki oltottan is belehalt, ezért szart sem ér.

A későbbiekben már ellentmondtál magadnak, mert hajlandó voltál elismerni, hogy véd, igaz csak 3-6 hónapig. Csakhogy aztán a #87-es kommentben ismét ellenmondj magadnak, ahol megint 0%-osként hivatkozol az oltásra.

„Amit más tapasztalat útján megszerzett és elmondott azt konteónak hívod,”

Nem konteónak hívom, hanem a mendemondának. Interneten noname mindenki azt hazudgál, amit akar. Hülye aki ezeket csont nélkül elhiszi. Ha én most azt mondom, hogy 10 oltatlan ismerősöm halt meg koronában, a beoltottak közül meg egy sem, akkor azt elhiszed?

A te mércéd szerint az, amit én leírok hitelesebb, mint a tanulmányok, statisztikák?

„…de azt a "statisztikát", amit pénzért, kérésre, az oltási propagandára kihegyezve kérnek, hogy készítsen xy, azt meg hitelesnek gondolod.”

Fényévekkel hitelesebbnek, mint amit te anonimként írsz, pl.: arról, hogy az oltásnak ugyanakkora a mellékhatás potenciálja, mint magának a koronavírusnak. Mire alapozod ezt?

„Csak Te kanyarodsz állandóan vissza ide.”

Kénytelen vagyok, mert ugyanazt ismételgeted: hogy az oltás szart nem ér. Mindezt mire alapozva? Hogy nem mindenkit mentett meg a haláltól.

„De legyen, a legtöbb vírus, amire létezik oltás elég erőteljesen visszaszorult vagy szinte (hacsak átmenetileg is) teljesen eltűnt”

Ez nincs így, sok olyan vírus van, ami nem tűnt el, és/vagy az oltást rendszeres időközönként meg kell ismételni. Megjegyzem a koronavírus erőteljesen visszaszorult, és az az első olyan telünk, amit úgy kezdünk hogy a lakosság nagy része át van oltva. És nem 50x, hanem 1x-2x-3x.

„Szóval itt már van egy hiba a gondolatmenetedben.”

Mármint mi a hiba? Az, hogy az oltások hatása nem életre szól, és nem 100%-os védelmet nyújt, mint bizonyos vírusok esetén? Sok más vírus esetén is így van, hogy nem nyújt életreszóló teljes védelmet. Lehetséges, hogy bizonyos vírusokra nem is lehetséges olyan oltást kifejleszteni, valószínűleg a koronavírus is ilyen, az immunrendszer nem képes tartós védelmet felépíteni. De ez az oltástól függetlenül van így, ha elkapod, 1 év múlva ugyanúgy elkaphatod megint, pl.: a bárányhimlőt ha elkapod gyerekkorodban egy életre védve leszel, míg az influenzát/koronavírust elkaphatod bármennyiszer.

Szóval nem látom, hogy hol a hiba. Inkább a te gondolatmenetedben van a hiba, mert neked azok az elvárásaid, hogy egy életre és 100%-os hatásfokkal szóljon a védelem, holott valószínűleg ez a vírus természetéből adódóan ez nem lehetséges.

„A biztonsági öves példád meg olyan, mintha a biciklit hasonlítanád a Ferrarihoz, hogy melyik ér hamarabb A-ból B-be”

Mi van? Hogy jön ide a Ferrari, meg a sebesség? A biztonsági öves példám arról szól, hogy a biztonsági öv sem képes biztosítani 100%-ban, hogy túléld a balesetet, ahogyan az oltás sem képes 100%-ban biztosítani, hogy túléld.

„Fotelokos...fogalmad sincs semmiről de másra ilyet aggatsz, holott ezek szerint Te sem vagy más csak egy "fotelokos", aki szerint véd. Mire alapozod? Azokra a statisztikákra, amelyeket eléd raknak és Te meg bólogatsz szépen? :D”

Talán egy csöppet több fogalmam van, mint neked. Elszomorít, hogy még mindig nem világos, hogy mikre alapozom, de leírom akkor még egyszer:

- Az összhalálozási számokra. A járványhullámok idején a heti halálozási számok jelentősen magasabbak voltak. 2020, 2021 november vége felé (nyugaton 2020 tavaszán is, az 1. hullám idején) emelkedni kezdtek a heti halálozási számok, aztán jelentős többlethalálozási szám alakult ki. Idén 2022 telén ez a többlethalálozás elmaradni látszik, és az első telünk, aminek úgy vágunk neki, hogy a lakosság jelentős része be van oltva. Tavaly és tavaly előtt a KSH szerint ekkortájt már 3000-4000 körüli volt a heti halálozási szám, idén ez 2500 körül alakul (ami normális, a covid előtti években is ekkora volt). De ezt már írtam. Mégpedig arra, hogy szerinted a többlethalálozási adatok biztosan kamu. Erre megkérdeztem, hogy úgy gondolod, hogy kamuzzák, hogy mennyien halnak meg heti szinten? Úgy gondolod, hogy a KSH direkt 1000-rel több halottat tüntetett fel tavaly a koronavírus kedvéért? Vagy most titkolják, hogy többlethalálozás van?

Természetesen válasz nélkül hagytad.

- A kórházban ápolt oltott/oltatlan arányra. Ez nagyjából fele-fele, és ezt az infót a kormányok sokáig igyekeztek titkolni, de kiszivárgott, és a kiszivárgást követően az oltásellenesek nagyon meglovagolták, mert azt hitték, hogy a fele-fele arány miatt az oltásnak semmi hatása, holott pont az ellenkezőjét igazolja, mert az oltottakból jóval több van, a levezetést lásd a #81-es kommentben, szimpla matek. Úgy gondolom ez a fele-fele arány nem lehet kamu, máskülönben nem próbálták volna titkolni.

- Direkt felmérések, amik az oltás hatásosságát vizsgálják. Egymástól független szervek is alátámasztják az oltások hatásosságát. Úgy gondolom ha nem így lenne, akkor abból a több ezer személyből, aki érintett ezekben a kutatásban már köpött volna jó pár, és az újságírók rátelepedtek volna a dologra, ahogyan történt az Astra Zeneca vérrögképződési botrány kapcsán, aminek hatására be is tiltották jó pár országban.

„A statisztika mindig valamilyen hibatűréssel értelmezhető.”

Szeretném, ha elmondanád hogyan kell értelmezni a hibatűrést a heti halálozási számot illetően. A bácsik és nénik akik számolják néha rosszul adják össze? :D

„Ugye az átlagbér is br. 505k itthon és mindenki tök szuperül él? :D (csak hogy példát hozzak a csodás statisztikáidból) - főleg hazai tekintetben, ahol csak azt nem hamisítják meg, amit nem akarnak.”

Ha én hamisítani akarnék egy statisztikai adatot, akkor nagyon ügyelnék rá, hogy véletlenül se derüljön ki a csalás. Ehhez képest sehol sem titkolják, hogy a foglalkoztatottak jelentős részét kihagyják a statisztikából, csak valami 2,8 millió bérlap alapján történik a számítás (4,6 millió helyett). Kihagyják a számításból az 5 fő alatti cégek alkalmazottait, közmunkásokat. Tehát nem is titkolják, hogy nem igazán vehető komolyan ez az adat. Hozzáteszem ugyanolyan metódus alapján számítják az átlagbért, mint 15 éve, és az Uniós kritériumoknak megfelel a számítás.

„Na itt aztán végképp nem értelek, pont Te hiszel ezeknek, hisz ugyanazt nyomatták, mint Te szajkózol, hogy működik az oltás, rohanjál érte azonnal.”

Én nem értelek; hol mondtam én bárkinek is, hogy rohanjon az oltásért?

A Gulyásos dolgot azért írtam, mert azt hittem te linkelted a cikket mintegy bizonyítékul, hogy az oltások nem működnek. De azóta kiderült, hogy a közvetlen utánad író, szintén 4 pipás, #72-es számú kommentelő nem te vagy.

„Semmilyen konteót nem írtam, nem is szeretem.”

Azt feltételezni, hogy a heti halálozásról szóló adatokat, és az összes oltások hatásosságáról szóló tanulmányokat hamisítják konteó. Nem annyira vad konteó, mint a chemtrail, vagy a holdraszállás-hamisítás, de az.

„Én pont úgy gondolom, hogy a realitás talaján élek az életem szinte minden területén”

Örülök, hogy úgy írtad „szinte”. :)

„Mondom, én megfigyeltem mik a tapasztalatok, természetesen megnéztem a statisztikákat, az alapján egyértelműen kiderült, hogy a covid elleni oltások összesítve negatív következményekkel járnak.”

Na akkor most szeretném, ha te hoznád azokat a bizonyos statisztikákat, amik alapján egyértelműen kiderült, hogy negatív következményekkel járnak.

Milyen érdekes, pár bekezdéssel feljebb még azt mondtad, hogy a statisztikákkal úgy csalnak, ahogy akarnak. Akkor miért nem kezeled ugyanilyen módon azokat a statisztikákat, amik meg azt támasztják alá, amit te szeretnél hinni?

„Felhoztad az influenza elleni oltást...egykutya a coviddal. Ezekre a vírusokra jelenleg nincs megfelelő oltás, arra kellett volna felkészíteni az EÜ-t világszinten, hogy megfelelően tudják kezelni a helyzetet és legyen valamilyen gyógyszeres kezelés a súlyos esetekre és az esetleges szövődményekre.”

Nem gondolod, hogy esetleg azért nincs rá gyógyszeres kezelés, mert 1. vagy nem lehetséges, mert nem tart ott a technológia, 2. vagy nagyságrendekkel drágább, mint az oltást kifejleszteni?

„Ez nem sikerült, nem is volt rá törekvés. Ehelyett oltogatnak covid-ra is a legelső variáns "ellen" kifejlesztett vakcinával”

És akkor? Bevált vagy nem? Fél évvel az oltások megjelenését követően mi lett a coviddal? Van jelenleg covidhisztéria? (Leszámítva pár gyenge próbálkozást, mint pl.: amit a kérdező is belinkelt). Le van terhelve az egészségügy? Én úgy látom, hogy nem nagyon van itt látnivaló, működött az oltás.

„…így 2+ év után.”

1- évnél járunk még csak.

„Ha másképp lenne már beláttam volna de nincs semmilyen egyértelmű bizonyíték arra, hogy bármilyen módon az ellenkezője lenne igaz annak, amit én gondolok erről a témáról.”

Arra nincs egyértelmű bizonyíték, hogy az igaz, amit te gondolsz. Az, hogy X ismerősöd oltottként lebetegedett, Y ismerősöd meg oltatlanként nem még messze nem az. Az sem az, hogy leírod 5x (források nélkül), hogy a covid oltások összességében negatív hatással járnak.

„Te nem így látod, ahogy az oltásfanatikusok sem, számukra az az igaz, amit ők gondolnak vagy amit eléjük raktak és megmondták, hogy mostantól így gondoljátok. Az ilyet sosem szerettem, mindig kritikus vagyok mindennel kapcsolatban.”

Hát akkor legyél egy kicsit kritikusabb magaddal szemben is. Mert jelenleg úgy állunk, hogy:

- Ami statisztika azt igazolja, hogy működik az oltás, az szerinted kamu.

- Ami statisztika azt igazolja, hogy az oltás nem működik, vagy káros, azt elhiszed.

- A saját kis ismertségi körödre alapozod a tényeket, ami közel nem reprezentatív. Értelmes ember ilyenre nem alapoz. Ha ilyenre lehetne alapozni, akkor sok ellenzéki szerint az Összefogás 3/3-dal nyert, hisz „nincs egy fideszes ismerősük sem”.

- Szerinted amit valaki az interneten tapasztalatokra hivatkozva állít az hitelesebb, mint a statisztikák, amik (szerinted) egyértelműen pénzért lettek rendelve.

- Az oltás azért hatástalan, mert van olyan, aki oltottként is belehalt.

2022. dec. 4. 22:51
 95/98 anonim ***** válasza:
100%

2 hete voltam covidos, hoemelkedes, takony, torokfajas, 3 nap alatt kifekudtem gyogyszer nelkul.

Nem kerek az ujabb bezarasbol, mert a szeparaciotol kialakult depresszio joval tobb problemat okoz mint ez a covidnak nevezett szezonalis natha.

2022. dec. 8. 00:47
 96/98 A kérdező kommentje:
Végig trollkodtam amúgy.
2022. dec. 8. 11:40
 97/98 anonim ***** válasza:
0%
Hát ezek közül max a kötelező oltásnak lenne értelme.
2022. dec. 17. 19:14
 98/98 anonim ***** válasza:
100%
Hatalmas arc vagy kérdező, én jót nevettem a trollkodásodon. :D
2022. dec. 30. 17:00
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!