Az ellenzékiek miért gyűlölik ilyen veszettül a hazájukat?
Van ez a Turul ügy.
Ha azt mondom, nem vagyok fideszes, úgysem hiszi el senki, pedig nem vagyok: már 8 éve nem szavaztam parlamenti választáson.
Egyszerűen csak rohadtul felháborít az, hogy a történelmi - és nem mellesleg műemlékvédelem alatt álló - madarunkat Munkács várán kettévágják majd a mélybe lökik, hogy ukrán zászlót rakjanak a helyére. Teszik ezt azok, akiknek másfélmillió menekültjüket szállásoljuk el jelenleg is.
És még csak nem is az ukránok viselkedése háborít fel a legjobban, mert történelmileg szemétládát (oroszokra gyűjtottak rá lakóházakat pl., lehetne sorolni).
A Telex annyival kommentálta az esetet, hogy "fontos dolgok". Erre a posztra valami másfélezer röhögőfej érkezett a hazaszerető ellenzéktől.
Értem, hogy nekik az kell pörögjön most a fejükben, hogy a jófiúk az ukránok, de amikor őket is meggyalázzák ezzel, az kicsit sem zavarja őket?
Vagy már nem is érzik a nemzet részének magukat?
27: a turul az eredetmondában szerepel, de nem a haza jelképe
Nem egy zászló, egy országalma vagy egy korona.
31: látom sikerült megérteni a kérdés lényegét túl azon, hogy kegyetlen nagy baromságot beszélsz.
A hazának nincs jelképe, max a nemzetnek van, annak pedig több is lehet, közte a Turul.
"A törököknek a magyar föld soha nem volt a hazájuk"
A törökök nem igazán ezt mondanák....
"Végül pedig a nem török emlékműveket romboltunk le, hanem iszlám mecseteket, ha érted a különbséget."
Tehát ha az esztergomi bazilikát lerombolják akkor nem egy emlékművet rombolnak le hanem a inkvizítori főházakat.
Világos nagyon is!
Ott kezdődik a gond hogy szerinted aki nem a fidesz farából húzza ki a nyelvét az gyűlöli a hazáját. Tudod hogy hívták régen az elnyomó rendszerek támogatóit? Áruló, kollaboráns
Aki szereti a hazáját az nem úgy fogalmazza meg a mondatát "Az ellenzékiek miért gyűlölik ilyen veszettül a hazájukat?"
A haza nem a kis felcsúti csicska, és nem a rohadó narancs pártja. De hát magyarázhatom ezt egy szájer análplugnak :)
Az egyiketeket se zavarja, hogy a török épületeket akkor rombolták le, amikor még a magyar épületeket is simán elbontották? A székesfehérvári Nagyboldogasszony bazilikát is a török hódoltság után hordták el végleg.
Szóval elég érdekes a 300 évvel ezelőtti nemlétező műemlékvédelmet számonkérni valamiért.
#28 "A magyar mitológia jelentős része 1200-ban már le volt írva."
Akkor elég szegényes lehet a mitológiánk...
Akkor te verjed Zeuszra meg Pallasz Athenéra.
#36 Először is ez a kommented ritka alpári, ha így viszonyulsz a kultúrához ne vedd zokon ha nem kérik ki a véleményedet.
Másodszor pedig ezek továbbra is csak mondák, mesék, sajnálom, ha te hiszel még bennük. Lehet irodalomtörténeti jelentőségük, vagy irodalmi értékük, de ennyi. Én a csodaszarvasban való hit nélkül is megélem a magyarságomat minden nap.
#36 Egyébként, hogy állsz Berzsenyihez vagy Kölcseyhez, akik a te értelmezéseid szerint szintén Zeuszra meg Pallasz Athenera "verte"? Ők is rossz magyarok voltak?
Értelmes ember nem vereti a kultúrára, hanem megérteni próbálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!