Az ellenzékiek miért gyűlölik ilyen veszettül a hazájukat?
Van ez a Turul ügy.
Ha azt mondom, nem vagyok fideszes, úgysem hiszi el senki, pedig nem vagyok: már 8 éve nem szavaztam parlamenti választáson.
Egyszerűen csak rohadtul felháborít az, hogy a történelmi - és nem mellesleg műemlékvédelem alatt álló - madarunkat Munkács várán kettévágják majd a mélybe lökik, hogy ukrán zászlót rakjanak a helyére. Teszik ezt azok, akiknek másfélmillió menekültjüket szállásoljuk el jelenleg is.
És még csak nem is az ukránok viselkedése háborít fel a legjobban, mert történelmileg szemétládát (oroszokra gyűjtottak rá lakóházakat pl., lehetne sorolni).
A Telex annyival kommentálta az esetet, hogy "fontos dolgok". Erre a posztra valami másfélezer röhögőfej érkezett a hazaszerető ellenzéktől.
Értem, hogy nekik az kell pörögjön most a fejükben, hogy a jófiúk az ukránok, de amikor őket is meggyalázzák ezzel, az kicsit sem zavarja őket?
Vagy már nem is érzik a nemzet részének magukat?
"Egyszerűen csak rohadtul felháborít az, hogy a történelmi - és nem mellesleg műemlékvédelem alatt álló - madarunkat Munkács várán kettévágják"
Amikor itt lerombolták a török emlékműveket akkor is így hisztiztél?
Esetleg amikor az ruszkik rakétatűzzel több száz műemléket pusztítottak már el?
Jaaaa tehát CSAK EZ érdekes a többi le van szarva......
#17 Azért helyeznek lyan nagy hangsúlyt a görög mitológia mert a hatása a mai napig tart az európai irodalomban, köztük a magyarban is. Berzsenyi szövegei nem is érthetőek a görög mitológia ismerete nélkül, sokszor még cseréli is a római és görög neveket.
Magyar mitológia is van egyébként a suliban, Éva álmának legendája, vagy a csodaszarvas például kötelező olvasmány általánosban.
De ezeknek a sztoriknak azért nem érdemes túl nagy feneket keríteni, mert össze-visssza lopdosták és alakítgatták őket a népek. Utólag a romantika idején kitaláltuk, hogy ezek segítenek megérteni a magyar emberek "lelkét" (mintha ez valami állandó dolog lenne), de egyébként egyszerű irodalmi művek.
Ez a másfélmillió menekült nálunk, ezt nem tudom melyik agyféltekéd szülte, én valami 2000 menekültről hallottam de már azok is vagy visszamentek Ukrajnába vagy elmentek Nyugatra, de itt nem maradt szinte senki, mert még az ukránoknak is színvonalul aluli volt maga az országunk is, meg az ellátás amit nyújtottunk nekik.
De ha ez megnyugtat, akkor Romániába sem szívesen mentek.
Talán ha pár száz menekültnek nyújt a magyar állam segítséget. Még pár ezernek magyar CIVILEK. A többi csak átutazott rajtunk.
Közben kormányunk szakadatlan nyalja Putyin tőkeit és terjeszti a Kreml propagandáját. Ahol csak tud keresztebe tesz bármi érdemi szankciónak.
"a csodaszarvas például kötelező olvasmány általánosban"
Igen, alsó tagozat harmadikban, amikor annyit fog fel a gyerek belőle, hogy ez egy ugyanolyan mese, mint Benedek Elek meséi (leszámítva, hogy vers). Tudom, mert magam is így gondolkoztam róla.
Később viszont megértettem, hogy a csodaszarvas nem csak egy mese, hanem a magyarság eredetmondája, ami megtalálható az ország legdrágább könyvében, a Képes Krónikában is. És ezek a mondák nem egyszerű mesék, hanem a magyarság múltjának olyan mozzanataiból alakultak ki, amiket mi ma még nem is ismerünk.
A kozmopolitizmusnak kemény következményei vannak egy nemzetállamra nézve amit a kozmopoliták is meg fognak szívni.
Csak az ő gazdasági és politikai műveltslgük túlságosan 2 bites ahhoz hogy ezt megértsék. Csak jó és rossz, fehér és fekete szinten tudnak gondolkodni.
"Attól valaki szerethet a hazáját, ha egyes szimbólumoknak nem tulajdonít akkor jelentőséget."
Aki a hazája jelképeit nem tartja fontosnak, annak az nem is a hazája.
Előző vagyok
Nem is értem azt a rész, hogy ezek egyszerű irodalmi művek és a népek alakítgatták őket. A magyar mitológia jelentős része 1200-ban már le volt írva.
"Amikor itt lerombolták a török emlékműveket akkor is így hisztiztél?"
A törököknek a magyar föld soha nem volt a hazájuk, megszállókként voltak itt. A mecseteket sem törökök építették, hanem magyar emberek a hódoltság altt. Munkács várát és rajta a Turult magyarok építették és vádelmezték több száz éven át. Végül pedig a nem török emlékműveket romboltunk le, hanem iszlám mecseteket, ha érted a különbséget.
Tájékozódj, mielőtt a kis butaságaidat a világba okádod.
"Mi a sz*rért kell a saját honfitársaid ellen uszítani, lehazagyűlölőzni őket, azért mert nem a fideszre szavaznak?"
Látom megjött az írott szöveget értelmezni képtelen ellenzéki réteg is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!